Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/01/13

Jeppe Foldager klar til VM og Alberto K

  • Foto: Le Fotographe, Scanpix Foto: Le Fotographe, Scanpix
AOK fangede den danske Bocuse d'Or deltager for en sidste status, inden det går løs onsdag kl. 8.00. Rygtet sender ham også til Alberto K som køkkenchef.

...

Den danske deltager ved årets Bocuse d'Or, Jeppe Foldager, er ankommet til Lyon sammen med sin assistent Christoffer Brink og gør klar til at lave de to retter, de snart har lavet til hudløshed. Konkurrencen kører over to dage, og de første 12 hold er i fuld gang her tirsdag.

Jeppe Foldager starter som den første onsdag morgen kl. 08.00, og kl. 13.35 afleverer han sin kødret.

"Vi er kommet fint herned og står lidt i hallerne og hygger med vores sponsorer. Det er egentlig rimelig afslappet lige nu. Vi har set lidt på konkurrencen, og svenskerne, islændingene og belgierne har set gode ud her på førstedagen," fortæller den danske Bocuse d'Or deltager, som også kan se en ny trend udspille sig.

"Man kan virkelig se, at Rasmus Kofoed har revolutioneret den her konkurrence, for der er rigtig mange, som har hentet inspiration fra hans serveringer, kan jeg se. Det er selve stilen, udsmykningen og pynten, som minder meget om hinanden. Vores egne retter ligger jo også derhen af, men vi håber, vi er skarpere," rapporterer Jeppe Foldager.

Bocuse d'Or bliver livestreamet og kan følges her

På VMs første dag er der 12 hold, som afleverer deres to retter for dommerne, og her finder man som regel nogle outsidere.

"Der har været en del østlande og Brasilien, som har afleveret, og de er måske ikke vores største konkurrenter, kan man godt se. Nu skal vi bare koncentrere os om i morgen, så må vi se, hvordan det går. Vi går efter guldet, og jeg bliver skuffet, hvis ikke vi er blandt de tre første," siger han.

Onsdag aften er det hele pludselig slut. De to retter, Jeppe og Christoffer har arbejdet så perfektionistisk hen i mod er afleveret for sidste gang, og hverdagen begynder at banke på igen.

Rygtet herhjemme går for øvrigt på, at Jeppe Foldager rykker fra sin tidligere arbejdsplads på Søllerød Kro og bliver ny køkkenchef på Alberto K på toppen af SAS Royal Hotel. En stilling, der blev ledig, efter Søren Selin blev hevet til Restaurant AOC, da Ronny Emborg røg til Hotel d'Angleterre.

Læs også: Kæmpe kokkekabale i København