Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/10/07

Japser i mørket

Custom Houses japanske kro befinder sig på førstesalen med uovertruffen udsigt over havnen og særdeles operaen, hvis omdiskuterede facade lyser fantastisk op.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Man må knibe sig i armen for at overbevise sig selv om, at det er København og ikke Sydney eller London, man befinder sig i. Til gengæld gør man klogt i at tage pandelampe på, alternativt medbringe en lommelygte, hvis man vil man læse menukortet, for der er afsindigt mørkt på Ebisu. Hvis belysningen havde været i orden kunne man sagtens leve med det gennemførte interiør med paneler af, hvad der er i mørket ligner eksotisk ædeltræ fra gulv til loft, men med et par vågeblus i nefa-styrke i loftet bliver det simpelthen for dunkelt. En del af formålet med den æstetiske linje i den japanske mad er vel trods alt også, at man kan se den.

Manden, som tegner køkkenet på Ebisu hedder Jens Rahbek, veteran udi det japanske i København og kendt blandt andet som grundlægger af Sticks'n'Sushi. Man gør klogt i at sikre sig, at han er på arbejde, når man bestiller bord, erfaringen viser, at det forøger chancen for succes med omkring hundrede procent. Faktisk har jeg allerede besøgt Ebisu hele tre gange i forskellige sammenhænge. Desværre var den »officielle« anmeldelsesaften også den, hvor Rahbek havde valgt at holde fri derhjemme sammen med familien.

Første aften spiste jeg afslappet og hurtigt i baren, som omkredser Ebisus åbne køkken. Positionen har den åbenlyse fordel, at belysningen her er absolut tilstrækkelig, og så kan man bestille maden direkte hos Rahbek i køkkenet, hvilket sikrer både effektivitet og kvalitet. Denne aften spiste vi fra kortets afdeling for klassisk japansk fastfood: En glimrende gang blandet sushi (155 kroner) varieret og spændende. Kortets flagskib på sushi siden, en lækker rulle med sprød dybstegt softshell crab (120 kroner). Gyoza (75 kroner) som det japanske svar på de kinesiske dim sum og et par syd fra grillen - alt var helt perfekt og helt klart til fire stjerner.

Ugen efter havde jeg allieret mig min madanmelderkollega her på pladsen, »Sushi-Svend« Rasmussen, som i 2002 udgav bogen »Sushi - råt for usødet«. Svend tog sig af omakase-menuen, husets store suprisemenu til 575 kroner, hvor kokken improviserer fra hoften i hvad der bør udgøre et sandt overflødighedshorn.

Her havde kokken, som altså ikke var Rahbek, ikke ligefrem læst Sushi-Svends tanker, for selv om der bestemt var opmuntrende indslag: grillet tunskind, misomarineret havbars, som også havde været en tur på grillen og en helt fænomenal dessert bestående af kærnemælkscreme med passionsfrugtsorbet, banan og kokosskum, så vi var på trods af prisen ikke oppe at ringe. Spydene var udmærkede, men dog de meste generiske fra kortet og jeg skal sjældent glemme udtrykket i kollega Rasmussens øjne, da han fik serveret sushi udvalget: De nigiri-stykker, man kan forestille sig, laks, tun og kogt tigerreje.

Så stor var Sushi-Svends skuffelse, at han straks bestilte en lille håndfuld nigiri a la carte, med blandt andet pighvar, som så til gengæld viste sig at være helt forrygende - sådan burde det have været fra starten.

Da jeg blot et par dage senere igen var gæst på Ebisu, denne gang som led i julefest, var Rahbek igen på banen og præsterede en forrygende menu for vores halvstore selskab, som bestemt var en omakase værdig. Det piftede omkring ørene med frække fusionsagtige, serveringer så som wagyu(Kobe)-tatar med ægte kaviar, rå laks med hindbær og olivenolie, makirulle med foie gras og asparges og sidst men ikke mindst: en kolossal Madagascar-reje fra robata-grillen. De kan med andre ord godt på Ebisu, hvis de vil.

Det blandede indtryk gør det svært at fælde en præcis dom over Ebisu, vi befinder os et sted mellem tre og fire stjerner, idet Sushi-Svends omakase, den dunkle belysning og den til tider svigtende betjening trækker ned. Jeg vover dog alligevel at stå på fire små stjerner i forventning om, at der vil blive rettet op på logistikken.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Clockwork

Ny Cirkus Festival - Sisters

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Foto: Ikke oplyst

Hyperaktiv vildskab under blafrende teltdug

Ny Cirkus Festival - Risque Zéro

Foto: Ikke oplyst

Flyvefærdigheder, en romantisk western og en forsvunden hest

Ny Cirkus Festival - Miss Dolly

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester