Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/01/13

Japansk mad-bombardement på vej

Tidspunkt

Søndag 20. jan. 2013, kl 17:30

Umami

Store Kongensgade 59
1264 København K

Åbningstider

Åbningstider restaurant:
Man-tors: 18.00 – 22.00
Fre-lør: 18.00 – 23.00

Åbningstider uBar:
Man-ons: 17.30 – 24.00
Tors: 17.30 – 01.00
Fre-lør:17.30 – 02.00

Kontakt

33 38 75 00
 

 

  • Kokken Tommi Kondo Sasaki og hans far, Sasaki-san Foto: PR

    Kokken Tommi Kondo Sasaki og hans far, Sasaki-san

    Foto: PR
Rækker økonomien ikke lige til at tage en smuttur til Japan for at blive klogere på deres madkultur, så se her.

...

Tjawanmushi, oyakodomburi og onigiri med umebushi. Det er blot tre af de japanske smagsprøver, man nu kan få lov til at stifte bekendtskab med - muligvis for første gang.

De japanske køkken er et af verdens bedste, men også et køkken, der ligger lidt fjernt fra de fleste danskere, med mindre man altså snakker sushi og anden rå fisk.

Det er en skam.

Heldigvis er vi her i København velsignet med kokken Kondo, som udover sit job på Pony, elsker at præsentere os for anderledes japanske serveringer af helt normalt japansk hverdagsmad. Vel at mærke udarbejdet af nogle af de allerskarpeste japanske kokke, der findes i København.

"Der er simpelthen så mange skjulte talenter af japanske kokke, som går og gemmer sig her i byen. Vi snakker kokke fra steder som Søllerød Kro, AOC og Noma. De får på søndag lov til at gå amok og vise folk den her helt basale, men sindssygt velsmagende japanske mad, som mange aldrig har mødt før," fortæller Kondo, som også har lokket sin far, kokken Sasaki-san, med i køkkenet

Den japanske spiseklub kommer, meget passende, til at foregå på en af de restauranter herhjemme, som selv henter meget inspiration fra Japan, nemlig restaurant Umami.

Lige nu er der planlagt 25 retter, og Kondo vil prøve at holde menuen indenfor rammerne.

"Det er ligesom en bland-selv slikbutik. Vi vil så gerne vise alt, hvad det japanske køkken kan, og det kan godt være svært at begrænse sig, men 25 retter burde også være nok."

Hvad: Spiseklubben #8 - Japansk mad som de spiser det derhjemme
Hvor: Restaurant Umami, Store Kongensgade 59
Hvornår: Søndag d. 20. januar kl. 17.30
Hvor meget: 520 kroner
Hvordan: Køb billetter her

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester