Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/08/11

Jagten på caffé latte i "tarmvands-land"

  • Foto: Niels Ahlmann Olesen Foto: Niels Ahlmann Olesen
Hvordan overlever man en solskinssøndag på Nørrebro uden caffé latte? Urban tog ud for at se, hvordan borgerne klarede sig i den zone, hvor det i dag stadig ikke er sikkert at drikke vandet.

’Tarmvand, ’pølsevand’ og ’krisesituation’ er nogle af de ord, som i løbet af weekenden har været brugt i flæng til at beskrive forureningen af Hovedstadens drikkevand. Til at starte med berørte advarslen mod at drikke vandet fra hanen det meste af København, men lørdag formiddag blev det klart, at det kun var vandforsyningen på en del af Nørrebro og et lille område i Indre By, som var ramt.

Urban besluttede sig for at finde ud af, hvor slem situationen var på det solbeskinnede Nørrebro søndag eftermiddag – kunne man f.eks. få sig noget så essentielt som en caffé latte?

Første stop på turen gennem Nørrebro var Kaffeplantagen på Skt. Hans Torv. Her blev kunderne i går mødt og beroliget af et stort, gult skilt: ’Vores espressomaskine varmer op til 122 grader, så du kan trygt nyde din kaffe’. Pyha! Helt slemt stod det alligevel ikke til. Dog var alt langt fra, som det plejede på cafeen.

Ikke (særligt) bekymret
»Vi laver hverken kolde drikke eller filterkaffe pga. vandsituationen, og vi serverer alle drikke i papkrus, fordi vi ikke kan vaske op i vandet,« sagde medarbejder Anna Hollen. »Men kunderne tager det heldigvis ret pænt, så snart man nævner, at det har med vandsituationen at gøre.«

I det hele taget virkede folk i gaderne og de cafebesøgende da heller ikke hverken dehydrerede, mavepineramte eller specielt hysteriske. »Jeg troede faktisk, at Skt. Hans Torv var uden for det ramte område, så jeg har lige drukket et stort glas vand fra hanen,« sagde stamkunde hos Kaffeplantagen Kenneth Haar, som havde indtaget en vinduesplads i cafeen med sin iPad og en cappucino.

Ikke spor bekymret over den potentielle fare, han netop havde udsat sig selv for. »Jeg har det perfekt,« sagde han og tog en tår af sin cappucino. Men så ramte en snert af angst for ubehagelige bakterier sig alligevel. »Har jeg noget på læben?« spurgte han og mærkede efter på sin underlæbe med fingrene.

Urbans udsendte måtte give ham ret i, at læben faktisk så lettere hævet ud. »Tænk hvis det er colibakterier, der har inficeret en lille rift i min læbe,« lød det bekymret. Kort efter blev Kenneth Haar dog enig med sig selv om, at det scenarie nok var ret usandsynligt.

På eget ansvar
Også på de fleste af Nørrebros andre caféer blev der i går drukket caffé latte. På Café Gavlen kunne man tilmed få filterkaffe. »Kaffemaskinen varmer godt nok kun op til 80 grader, men vi sælger det alligevel på kundens eget ansvar – chefen har drukket to kopper, og han har det fint,« lød det fra en af tjenerne på stedet.

»Men vandproblemerne har da været vildt besværlige og givet ekstra arbejde, fordi vi har skullet gøre tingene anderledes, end vi plejer.« I går aftes oplyste Københavns Energi, at vandet fortsat skal koges på indre Nørrebro og i dele af Indre By.

Læs mere om situationen vedrørende det forurenede drikkevand på kriseinfo.dk

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Jeg tørster

Jeg tørster og jeg trænger!! nu har jeg gået alt for længe uden min latte. Brillerne er pudset, rullekraven sidder som den skal og min beret er fin og ny.
Desuden har jeg fået dette fine nye hylster til min iPad.
Men ak, hvad skal jeg gøre når jeg ikke kan få min latte. Alt dette arbejde spildt?
Man kan jo ikke sidde hvor som helst.

 

Er 122 grader nok?

Første spørgsmål går på om 122 grader er nok, vandet skal jo som minimum koge 2 min.

Derudover, så kan kaffe-stederne jo overveje at sætte filter på vandet ligesom Coffee Collective har. Eksempelvis et UV filter dræber de bakterier der nu engang måtte være i vandet. :)