Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/06/17

Islandsk kæde indtager København med økologisk fastfood

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Underetagen i Magasin bliver første stop for islandske Gló, inden de springer ud i hele verden.

Sundhedstsunamien skyller nu ind i kælderen af Magasin, når islandske Gló rider ind på bølgen af lækker mad, der tilmed er godt for kroppen.

Torsdag 29. juni slår de dørene op for deres første restaurant uden for Island, hvor de i forvejen har fire steder. Bag Gló står Sólveig Eiríksdóttir, også kendt fra islandsk tv og bogbranchen som Solla. Den gamle bladkiosk i Magasin er nu blevet omdannet til moderne fastfood-restaurant med 105 siddepladser blandt designermøbler og hænge-ud lounger ved siden af mos-væggen.

Foto: PR

Læs også: Frederiksberg får ambitiøs vinbar

Men hvor fast-food normalt rimer på fedt, sukker og forhøjet hjerterytme, så er Gló gået i den anden grøft - den grønne. Menukortet er nemlig 90 % økologisk fastfood med udgangspunkt i det grønne køkken med råvarer fra Aarstiderne. På menuen finder man burger med rødbedefritter, salater og bowls til maven, samt selvfølgelig et stort udvalg af friskpressede juicer.

Foto: PR

Det er meningen, at Gló skal åbne restauranter i hele verden, og København bliver altså første stop.

»Jeg har et nært forhold til Danmark, hvor min datter også er født, så det er helt naturligt, at min første restaurant uden for Island ligger her. Derudover er min fornemmelse, at danskerne er lige så vilde med nærende og sund mad, som vores restaurantgæster i Reykjavik,« siger hun.

Læs også: Tag på rosé-rundfart i Københavns kanaler

Man kan også få sin mad to-go.

Hvad: Gló
Hvor: Magasin Du Nord, underetagen, Kongens Nytorv 13, 1095 København K
Hvornår: Åbner torsdag  29. juni