Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/11/17

Illum har åbnet ny italiensk restaurant med masser af trøffel

  • Foto: PR Foto: PR
Eatalys restaurant i Pilestræde har et kæmpe vinkort og ofte trøfler på kortet.

Mosto kommer fra det latinske udtryk 'vinum mostum' som oversat betyder 'ung vin'. Men herinde er her ikke kun ung vin, til gengæld er her virkelig meget vin.

Læs også: Populær restaurant popper op i Indre By

Sagen er nemlig den, at Mosto, som ligger lige ud til Pilestræde, hænger sammen med supermarkedet Eataly i Illums kælder. Og alt vin hernede er i princippet på Mostos vinkort. Det betyder, at Mosto i teorien har over 700 vine på menukortet, og man betaler blot 100 kr. i proppenge, hvis man går ned i 'vinkælderen' og finder sin foretrukne flaske.

Man kan selvfølgelig også 'bare' vælge blandt de 200 i Mostos faste katalog.

Foto: PR

Det er dog ikke kun kunder, der går i Eataly for at finde vin, Mostos kokke går hver dag også i kælderen og udvælger de bedste råvarer, som så bliver forvandlet til retter oppe i restauranten i gadeplan.

Hele den ene side af Mosto er bygget som et køkken med store panorama-vinduer, så man kan følge med i kokkenes ihærdige arbejde - ligesom man faktisk også kan fra selve Pilestræde. Her bliver lavet frisk pasta hver dag, samt alle de traditionelle saucer som hører sig til et ægte italiensk måltid.

Læs også: Café Royal på Radisson Blu Royal er blevet en kosmopolitisk designperle

Ligesom der kan smages forskellige burrata, pecorino, prosciutto crudo di Parma og bresaola.

Kortet har også et stort udvalg af delevenlige antipasti-serveringer, som kan nydes a la dolce vita - altså mens man sipper lidt til sin vin eller måske de klassiske italienske cocktails som Negroni og Aperol Spritz.

Foto: PR

Køkkenchefen hedder Davide Di Bennedetto og er oprindeligt fra Rom, mens sommelieren hedder Alberto Covacci og er fra Torino.

Læs også: Ny italiensk restaurant holder åbent om natten

Her er også en forkærlighed for trøfler, som, når det er muligt, vil være at finde på menukortet, så man kan få sit daglige trøffel-fix. Derudover kan man selvfølgelig altid kigge ind forbi til en espresso i baren og nyde de smukke lokaler med de høje lofter, art deco indretning og lækre detaljer.

Hvad: Mosto
Hvor: Pilestræde 3, Indre By