Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/14

Il Peccato

Overfor Palads-biograferne ligger en italiensk restaurant, som er et godt bud, hvis du skal have en hurtig pizza eller pasta før filmen.

Italienerne på den italienske restaurant på Axeltorv er rent faktisk fra Italien. Og det er maden også, om end i en udgave, hvor det moderne køkken møder mammas klassiske, og selvom her ikke er skyggen af italiensk 70'er-etnografika i form af chiantiflasker i bast, grønne vinranker i plastic og kitchede vægmalerier. I stedet står den ene væg i flammer. Nej, den er ikke i brand, det er blot en projektor, som spreder pejseildshygge fra gulv til loft i den ellers minimalistiske og moderne indrettede restaurant og bar.

Priserne er i mellemklasse. Det vil sige, at din tegnebog kan slippe nogenlunde uskadt fra en pizza eller en pasta (som er store nok til at være et måltid, hvis man ikke er skovhuggersulten. Både pizza og pasta ligger på den høje side af en hundredekrone, mens du skal regne med en pæn regning, hvis du vælger den ægte italienske udgave med anti pasti, pasta, hovedret, ost og dessert.

Køkkenet er åbent, så du kan følge med og se, at kokken ikke piller næse. En stor, moderne stenovn, hvor flammerne lystent slikker indersiden, er hentet hertil fra Italien. Her bliver både pizzaer og brød bagt, og selvom man er på lavbudget, kan man med fordel vælge at begynde med en gang bruscettaer (brød ristet i olivenolie med f.eks. hakket tomat, basilikum og hvidløg på). Desserterne er ikke helt billige, men hjemmelavede.

Desværre følger Il Peccatos vinkort ikke helt med den moderne indretning. Bortset fra et glas mousserende og husets vin, består det udelukkende af hele flasker, hvilket unægteligt er lidt meget, hvis man skal i biografen, og lidt kedeligt, hvis man kun er to, og derfor må drikke den samme vin hele middagen igennem.

Er du kommet forbi et par gange og siddet i baren og sludret lidt med barmanden, kan du være ret sikker på, at han i bedste sicilianske stil stikker dig næven til goddag, næste gang du kommer ind, ligesom man gør på se små steder hjemme i Italien.

Il Peccato betyder Synden på italiensk og er inspireret af digteren Dante's Guddommelige Komedie. Restauranten åbnede i 2006.
Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.