Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/06/16

Il Locale - Italian Craft Beer

  • Foto: PR Foto: PR
Lyst til italiensk mikrobryg? Så er stedet Il Locale på Åboulevard et besøg værd.

Der vælter frem med mikrobryggerier, der gør en dyd ud af kvalitetsøl. Ikke bare i Danmark, men over hele verden er øl nemlig blevet en populær drik at fornøje sig med.

Også i Italien, hvor øltraditionen virkelig har fået sin renæssance. Og i juni 2016 fik København så en 'lokal' italiensk ølbar - nemlig Il Locale på Åboulevard.

Her kan man fra 12 forskellige haner smage italiensk mikrobryg og nøje udvalgte specialiteter fra hjemlandet. Barchefen hedder Alessandro di Benedetto og han har mange års erfaring i det italienske bryggerimiljø med blandt andet syv år hos de italienske ølpionerer Birrificio Italiano. Sammen med sit italienske hold har han fundet de vigtigste italienske bryghuse, hvorfra det gode håndværk kan smages.

Og serveres korrekt. For én ting er at finde det rigtige øl, noget andet er at håndtere det rigtigt - og dét går de virkelig op i på Il Locale.

”Det tager omkring fem minutter at servere en god pilsner. Hvis man blot fylder glasset op med øl med det samme og omgående serverer det, kan man modsat den noget langsommere traditionelle tyske serveringsmetode hverken lade smagen i øllet udvikle sig eller sikre en skumkrone, der både er æstetisk indbydende og er med til at forhindre en tidlig iltning af øllet, der ødelægger smagen”, forklarer Alessandro di Benedetto.

For at yderligere at sikre den bedste smag vil man bruge et importeret tysk system til kemisk og mekanisk rensning af glas, der tager den sædvanlige afskylning af glas på ølbarer til et nyt niveau ved noget nær fuldkommen at neutralisere og fjerne sæberester og andre smagsforstyrrende urenheder.

Og hvad kan man så smage?

Jo, udvalget af øl kommer til at dække alle de væsentligste stilarter og vil bestå for omkring halvdelen af de tolv haners vedkommende af bryg fra samarbejdspartneren Hibu fra Monza i Lombardiet, mens resten vil være besat med øl fra andre italienske bryggerier. Samtidigt vil udvalget af øl være påvirket af sæson for at sikre optimal friskhed.

Her er dog også andet end øl. De kulinariske indslag vil bestå af tilbehør som italienske oste, pølser, bagervarer og behandlede grøntsager, der vil blive udvalgt med tanke på det aktuelle udbud af øl.

Il Locale vil desuden gerne introducere den italienske aperitivo-tradition, der går ud på at indtage mindre anretninger sammen med sine drinks inden aftensmad, og derfor er det på sigt, og hvis konceptet tages godt imod, ambitionen at gøre tilbehøret til et automatisk akkompagnement til drikkevarerne i perioden mellem 17-19.

Selvom Alessandro di Benedetto understreger, at il Locale er først og fremmest er en ølbar, vil der også være et udvalg af italiensk vin og spiritus med et fokus på først og fremmest hans norditalienske hjemstavn, såvel som italienske sodavand, juice og mineralvand lavet på lokale ingredienser - og naturligvis også traditionelt tilberedt kaffe.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.