Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/09/17

Ikonisk Nørrebro-stamsted har fået nyt liv

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Omar på Nørrebro er en gastronomisk opgradering af det gamle Wascator - men her er stadigvæk samme stemning og stamgæstpotentiale.

Den hyggelige kvarterscafe Wascator lokkede de lokale til med billig aftensmad, vinylplader og graffiti-venlige toiletter, inden den efter 12 år besluttede at nok var nok. Et sug gik gennem Nørrebro, for næsten ingen anden café havde opbygget et så nært forhold til sine gæster, som den.

Læs også: Noma under broen forlænger igen-igen

Derfor var det også med en vis form for ærefrygt, at Simon Leo Hansen overtog stedet og besluttede at skærpe profilen væsentligt og samtidig ændre navnet til Omar.

»Men folk har taget virkelig godt imod det. I starten kunne jeg godt se, nogle var skeptiske, da de kom ind og var nysgerrige. Det vendte hurtigt, da de opdagede, man stadigvæk kan få en håndbajer i baren eller en kop kaffe, når man har lyst,« fortæller han.

Læs også: Østerbro har fået ny naturvins-perle

Flere gæster har også opdaget, at den lille genistreg som Simon Leo Hansen har indført, har gjort stedet endnu mere ambitiøst. For mens der stadigvæk er lokalpatriotisk hyggestemning i lokalerne, så er køkkenet samtidig blevet ganske gevaldigt opgraderet, så hvis man lægger tingene sammen, så viser bundlinjen et endnu bedre sted.

Foto: Rasmus Kramer Schou

»Vi elsker ganske enkelt god mad og vin, så for os betyder det absolut intet, hvor den kommer fra, så længe den er yummi. Hvis vi pludseligt får optur over et lokumsbræt af en wienerschnitzel, så serverer vi det. Det samme gælder vinen. En naturvin kan begejstre os ligeså meget som en konventionel vin, så hvorfor ikke gøre plads til begge dele?«.

Man kan vælge imellem en håndfuld forretter som alle ligger omkring 70 kr. Det kunne f.eks. være syltet makrel med sød kartoffel og crema mexicana eller måske en kantareltoast med løg.

Læs også: Her er 11 nye restauranter du skal kende

Hovedretterne er naturligvis lidt større portioner og kunne være braiseret lam med linsecassoulet, abrikos, røget marv og yogurt eller noget så trygt og velsmagende som en grillet svinekotelet med stegt foie gras.

Der er selvfølgelig også altid den gode mulighed for at lade køkkenet sammensætte menuen, som så kommer til at bestå af 8 serveringer til 300 kr. pr. mand.

Hvis man har lyst til at hænge i baren, er der snacks som sardiner, pulpo eller blæksprutte. Og her kan man også nappe en cocktail til 75 kr.

Læs også: Billedserie: Se pizza-pusheren Neighbourhoods flotte nye toer

Vinmæssigt bliver her også lagt skarpt fra land, og Omar har omkring et dusin forskellige leverandører af vin, så kortet spænder ganske vidt for en lokalcafé.

Simon Leo Hansen har selv stået for at sætte lokalerne i stand, de var ganske nedslidte, men flere møbler har fået lov til at blive stående, så ånden skinner igennem.

Hvad: Omar
Hvor: Refsnæsgade 32, Nørrebro