Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/04/17

Ikonisk københavner-restaurant lukker efter 80 år

  • Restaurant Parnas anno 1998. Foto: BJARKE ØRSTED

    Restaurant Parnas anno 1998.

    Foto: BJARKE ØRSTED
Så er det snart slut med stegt flæsk med persillesovs på Restaurant Parnas. 1. juni lukker restauranten.

Kombinationen af en svingom og en bid mad på Restaurant Parnas i Lille Kongensgade 16 er snart ikke en mulighed længere.

Den nuværende ejer Per Hansen har haft Parnas i 16 år. Der skal ikke længere være restaurant i lokalerne, men butikker.

»Jeg er ked af det. Det er forfærdeligt. Den har ligget her siden 30'erne, og nu forsvinder den fra bybilledet. Det har altid været en del af »Dødsruten«, og den sidste bastion, men nu er det slut. Jeg starter nok en ny Parnas op et andet sted, men det vil aldrig være det samme,« siger han.

Læs også: Guide: De 5 i Nyhavn

I gamle dage var Parnas et sikkert stoppested i kunstnernes og bohemernes minefelt, som også blev kaldt Dødsruten. I dag kommer ganske almindelige københavnere, der elsker den gammeldags atmosfære, hyggepianisten, en lille svingom og ikke mindst muligheden for at få sig en omgang stegt flæsk med persillesovs, øl og snaps til langt ud på natten.

Parnas er som måske bekendt navnet på det græske bjerg, hvor guden Apollo og alle kunstens muser holder til. Det er sidenhen gået ind i sproget som (ophøjet) opholdssted for et lands digterstand. Som sådan fungerede natværtshuset Parnas i Lille Kongensgade (over for Magasin) da også fra 30'erne og til langt op i 70'erne.

Restauranten lukker ned 6. maj, og hele Parnas lukker og slukker 1. juni.