Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/02/18

Hypet kok åbner ny restaurant på Statens Museum for Kunst

  • Statens Museum for Kunst er klar med helt ny restaurant. Foto: Thomas Lekfeldt

    Statens Museum for Kunst er klar med helt ny restaurant.

    Foto: Thomas Lekfeldt
  • Frederik Bille Brahe er klar til at åbne på SMK. Foto: Ikke oplyst

    Frederik Bille Brahe er klar til at åbne på SMK.

    Foto:
  12  
Maden bliver kraftigt opgraderet på SMK.

Det går meget godt for kokken Frederik Bille Brahe.

Først bankede han Atelier September til tops på Instagram, hvilket det prisvindende engelske magasin Mr Porter netop har udråbt som et af de syv bedste morgenmadssteder i verden.

Læs også: Prisvindende magasin hylder københavnsk café: Et af de 7 bedste morgenmadssteder i verden

Han gjorde en kort overgang også Havfruen i Nyhavn til in-sted og åbnede kort efter Apollo, kombineret restaurant, bar og kantine i Kunsthal Charlottenborg i Nyhavn.

Frederik Bille Brahe er klar til at åbne på SMK. Foto: Ikke oplyst

Onsdag 21. marts dukker Frederik Bille Brahe så op på SMK, Statens Museum for Kunst, med sit nye sted - Kafeteria. Det bliver placeret lige ved indgangen og det betyder, at man ikke engang behøver at indløse billet til museet for at spise hos Frederik.

De satser helt i hans ånd på årstidens lokale råvarer og vælger så vidt som overhovedet muligt økologisk. De starter også deres eget bageri, som fremtidens gæster kan vælge både kager og brød fra.

Læs også: Den Blå Planet har fået nyt spisested

»Sammen med Frederik Bille Brahe og Danh Vo vil vi på SMK sætte en ny standard for madoplevelse og cafémiljø i museumsrummet. Kafeteria skal være stedet, hvor museets gæster og de, der bare kommer for at spise eller drikke kaffe, kan få en oplevelse, der emmer af den ånd, den historie og den samling, som findes her,« siger direktør for SMK, Mikkel Bogh.

Med på gulvet har Frederik Bille Brahe valgt dygtige folk til at tage sig af de forskellige funktioner. Køkkenchefen hedder Jakob Kjær (tidl. Admiralgade 26 og Manfreds), mens restaurantchefen, Rikke Mie Bygmann før har slået sine folder på Relæ, Geranium og Saturne i Paris. Her er sørme også en decideret kaffechef, han hedder Klas Rehn og har været påThe Corner og Koppi.

Læs også: Se billederne: Kig indenfor på det nye Noma

Eftersom Kafeteria jo ligesom ligger på SMK, kunstens højborg i landet, så er der selvfølgelig også tænkt kunst ind i Kafeteria. Designet i restauranten er udarbejdet sammen med kunstneren Danh Vo, der pt. udstiller på Guggenheim i New York og faktisk udtiller på SMK til efteråret.

Der er åbningsreception kl. 17-20, hvor alle er velkomne.

Hvad: Kafeteria
Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48 - 50
Hvornår: Åbner onsdag 21. marts