Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/10/12

Hvordan smager en bisonbøf?

  • Foto: Mads Nissen Foto: Mads Nissen
Nimb Bar’n’Grill er ved at udvikle sig til alle kødelskeres himmel. Seneste skud på stammen er en ægte bisonbøf fra de amerikanske prærier.

En ordentlig kødfuld nyhed har netop ramt tallerknen på Nimb Bar’n’Grill. Her er de nemlig netop begyndt at servere bisonbøf af amerikanske bisoner.

'Når vi har valgt bisonkød fra de amerikanske marker, er det fordi kødet fra de store vidder i USA ganske enkelt er af højere kvalitet, hvad angår smag og struktur', siger chefkokkene Thomas Lorentzen og Denny Vangsted Andersen.

I USA strejfer dyrene frit omkring i 24 måneder og lever udelukkende af de naturlige ressourcer, som blandt andet indbefatter det såkaldte Buffalo Grass og op mod 200 forskellige slag urter.

Der er faktisk rigtig mange gode ting at sige om bisonbøffer. Der er omkring en fjerdedel så meget fedt i bisonkød som i almindeligt oksekød, hvilket betyder 25 procent færre kalorier. Til gengæld er kolesterolindholdet lidt lavere og jernindholdet lidt højere. Kødet er ofte meget mørt i alle udskæringer, hovedsageligt fordi en bison har meget korte fibre. Og smagen ligger mellem okse og vildt.

Bison-steaken i Bar’n’Grill koster 500 kr. for en 300 grams bøf serveret med klassisk tilbehør bestående af sauce bearnaise, fritter og en salat.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer