Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/11/12

Hotel Chocolat

Hotel Chocolat

Østergade 13
1101 København K

Åbningstider

Mandag – Fredag: 08.30 – 19.00
Lørdag: 10.00 - 17.00
Søndag: 10.00 - 17.00 Kun første og sidste søndag i måneden.

Kontakt

3336 1140
 

 

 

 

  • Foto: Malene Anthony Nielsen Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Hos Hotel Chocolat kan man følge med i chokoladeproduktionen bag barens disk. Her er Hotel Chocolat's in-house chocolatier Mia i færd med at lave friske chokolader. Foto: Hotel Chocolat

    Hos Hotel Chocolat kan man følge med i chokoladeproduktionen bag barens disk. Her er Hotel Chocolat's in-house chocolatier Mia i færd med at lave friske chokolader.

    Foto: Hotel Chocolat
  • Foto: PR Foto: PR
Ambitiøs engelsk chokoladeforretning har indtaget København.

I Østergade 13, eller det normale mennesker kender som den dyre ende af Strøget tæt ved Kongens Nytorv, ligger en af byens mest ambitiøse chokoladebutikker. Med en varm chokolade to-die-for. Den er i princippet bare ren flydende chokolade, og fås med flere forskellige smage.

Hotel Chocolat hedder selve virksomheden blev grundlagt i 2004 i London og er siden hurtigt vokset sig ganske store - i dag har de ca. 80 butikker i UK. Deres erklærede formål er at lave kvalitetschokolade ved at følge tre principper: autenticitet, originalitet og etik.

Butikken på Strøget er et sandt luksus-chokoladeunivers, der består af en kakaobar, en café samt et åbent chokoladekøkken. Herfra serveres der også a la carte retter fra Hotel Chocolats eget kakaokøkken.

Her kan man f.eks. smage på kakaopesto og confit de canard med kartoffelmos med hvid chokolade i. Det lyder sødt, men er det ikke, for det er kakaobønnernes mindre kendte bitre toner, der bliver brugt i madlavningen.

'Der ligger et helt uopdaget køkken her og venter, og det er vi gået i gang med at udforske grundigt', forklarer Angus Thirwell, den engelske ejer af hele kæden.

Og han har med vilje ladet den danske butik være frontløber i kakaokøkkenet. 'København er en rigtig madby, med en flot gastronomisk tradition. Det føles som et meget naturligt miljø for Hotel Chocolat, hvori vores chokoladefremstilling og kakao-cuisine vil blomstre', siger han.

Selve chokoladen kommer fra Hotel Chocolats egen kakao-plantage på den lille caribiske ø St. Lucia, hvilket betydet, at de har kontrol over alle aspekter af chokoladefremstillingen - fra kakaotræ til forbruger.

Mikkel Storm er 'chocolatier', og ham der står for den danske udvikling af produkter og smage. Han kan sammenlignes med køkkenchefen hos normale restauranter, så det er seriøse sager, der bliver handlet med. Prøv blandt andet 100 procent ren chokolade - en bitter sag med smagsnoter der bare bliver ved og ved. Den her kraftkrabat af en chokolade er ikke tiltænkt at gå at snacke på, men kan bidrage med nye smage i mad eller kage.

Hotel Chocolat er af den britiske avis The Sunday udnævnt som en af de 100 hurtigst voksende virksomheder i UK, og nu er chokoladesigtekornet altså sat på København.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.