Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/11/17

Hola: Her er Københavns nye mexicanske taco-favorit

  • Køkkenchef og ejer Rosio Sanchez yderst til højre her bag klappen i sin restaurant i Istedgade. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Køkkenchef og ejer Rosio Sanchez yderst til højre her bag klappen i sin restaurant i Istedgade.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Den mexicanske taco-dronning har med Sanchez i Istedgade åbnet sin første store restaurant i København.

Da Hija de Sanchez åbnede i Torvehallerne i 2015, gav det international genklang. Sådan går det, når man hedder Rosio Sanchez og er nomas tidligere dessertkok. Rygtet om hendes nye taco-projekt fløj tværs over de sociale medier, og både Vogue og The Wall Street Journal bragte artikler om den nye 'taquería'.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Siden har 32-årige Rosio Sanchez, der har mexicanske forældre, men er født og opvokset i Chicago, også bredt sig til Kødbyen, og 30. november søsatte hun så den klart største restaurant. Den hedder Sanchez og er rykket ind i Restaurant Toros tidligere lokaler på gadehjørnet af Istedgade 60 på Vesterbro.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Læs også: Nu åbner Restaurant Silo i 62 meters højde

Her er plads til 46 gæster i restauranten, og hun har fået designfirmat La Metropolitana fra Mexico City til at indrette - ligesom de for øvrigt også gjorde, dengang noma poppede op i Mexico.

»Jeg har længe drømt om at åbne en restaurant. Jeg tror i virkeligheden, at de fleste kokke skaber spisesteder, hvor de selv har lyst til at hænge ud, og det er præcis det, vi har gjort med Sanchez. Her får du samme atmosfære som i en mexicansk cantina eller en parisisk bistro. Mit håb er, at Sanchez bliver et sted, man vil vende tilbage til igen og igen, simpelthen fordi maden smager som om nogen har tilberedt det til dig hjemme i deres eget køkken,« fortæller Rosio Sanchez.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Hos Sanchez vil hun komme med sit eget take på de klassiske mexicanske retter - og de skifter løbende.

»Vores retter er autentiske og velsmagende. Nogle er ret traditionelle, og andre er nyfortolkninger af klassikere tilsat erfaringerne fra min karriere og selvfølgelig min opvækst i Chicago,« forklarer hun.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Læs også: Lyst til anderledes julefrokost - så kig her

»Samtidig vil vi gerne anerkende, at vi er i København, og det gør vi ved at bruge de bedste og mest smagfulde lokale råvarer i sæson. Det er både sjovt og lidt udfordrende at genskabe de mexicanske smagssammensætninger på det, som vi finder her. Begrænsningerne presser os på den gode måde.«

Foto: Rasmus Kramer Schou

Priserne for de såkaldte 'smaller bites' starter ved 70 kr. og kunne f.eks. være pork chicharron. I 'larger bites' kan man selvfølgelig få sine tacos som efterhånden har gjort Rosio verdensberømt. Man kan også vælge menuen til 350 pr. person og så sender køkkenet fem retter ned til bordet.

I den lange bar kan man også sidde og spise eller måske bare tage sig en drink, hvor de twister de klassiske drinks, har masser af mezcal, særlige mexicanske øl, aguas frescas og naturvine.

Hvad: Sanchez
Hvor: Istedgade 60, Vesterbro
Hvornår: Åbnede torsdag 30. november 2017