Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/03/17

Hønen & Ægget

  • Foto: Alexander Kaiser Lauritzen Foto: Alexander Kaiser Lauritzen
  • Foto: Alexander Kaiser Lauritzen Foto: Alexander Kaiser Lauritzen
  • Foto: Alexander Kaiser Lauritzen Foto: Alexander Kaiser Lauritzen
Hønen & Ægget er et afslappet, lokalt spisested midt på Øster Farimagsgade hvor det meste handler om fjerkræ og æg.

Hvad kom først, hønen eller ægget?

Den lader vi stille og roligt passere og konstaterer i stedet, at Øster Farigmagsgade i maj 2016 fik både Hønen & Ægget - og alt godt hvad deraf følger.

Blind høne kan også finde korn, en fjer blev til fem høns og hvad der ellers cirkulerer af sjove ordsprog går de ikke så meget op i herind, til gengæld har de kastet al deres kærlighed på fjerkræ og æg. Og det kan men jo egentlig godt forstå, når man ser menukortet, hvor høne og æg er forvandlet til alt fra Eggs Benedict til hønsesalat, confiteret andelår, æggesalat osv. Eller noget så simpelt og velsmagende som et økologisk blødkogt æg.

Foto: Alexander Kaiser Lauritzen

Her er åbent hele dagen, så du både morgen, middag og aften kan få stillet sulten efter god mad eller tørsten efter et godt glas fra bl.a. biodynamiske vine. Hønen & Ægget er et afslappet, lokalt spisested placeret midt på Øster Farimagsgade, hvor de gode råvarer får masser af plads på menukortet - der så vidt muligt også er økologisk.

De åbner allerede med morgenmad op kl 07:00 fra tirsdag-fredag, og de har indført det meget sympatiske princip om ikke at servere noget, der indeholder avocado, så stakkels København ikke drukner i Insta-avocado-laviner, som det eller har været tilfældet siden 2016.

Udover dét, adskiller de sig også fra mange andre morgenmadsteder, da de ikke kører "alt i skåle"-konceptet.

Til gengæld kan man sætte næbbet i peanutbuttermad, "Pariser Toast", æggekage med urter & parmesan, Spejlæg, urter & tomat, og røræg med sortfodskinke.

Frokosten kan blandt andet byde på Ægget & Benedicte, hønsesalat eller æggesalat og til aften er der udover andelår også Boeuf Bearnaise og tatar på kortet.

Foto: Alexander Kaiser Lauritzen

 

 

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.