Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/05/14

Historisk restaurant sadler om

  • Foto: Line Falck Foto: Line Falck
Nye ejere på den historiske restaurant siger 'væk med de støvede fine fornemmelser, og velkommen til uhøjtidelig gammeldags restaurant'. Det betyder helt nye boller på fiskesuppen.

Krogs Fiskerestaurant er et af Københavns mest kendte spisesteder. Siden 1910 har man kunne spise her på Gammel Strand, dog har den de seneste år ført en noget omtumlet tilværelse.

"Det skal være slut nu," fortæller Frederik Fogh, der er en del af den ejerkreds, der 14. april overtog den klassiske restaurant.

"Vi har besluttet at 'forny, for at bevare'. Krogs startede nemlig oprindeligt som et levende sted med kogekoner, husmandskost, liv og glade dage. Det vil vi tilbage til. Det betyder også, at vi gør nogle ret radikale ting i Krog-regi."

"Vi smider gulvtæppet ud, ligesom lampetterne ryger. Tapetet bliver taget ned, dugene på bordene forsvinder også. Alle de her pompøse ting er først proppet ind senere, og har gjort restauranten alt for fimse-fin."

Men alt med måde. Det nye Krogs beholder dog stadigvæk lysekronerne, de ovale spejle, lamperne i vinduet, statuen af aben, som var en gave fra kongen, og servicet fra Royal Copenhagen - man skulle jo gerne kunne genkende de klassiske dyder.

Stærke kræfter bag
Transformationen tilbage mod det oprindelige Krogs kommer til at være en løbende proces gennem de kommende måneder, og med i processen er også norske Werner Nymo (tidl. bl.a. restaurantmanager hos Alberto K i otte år og Kokkedal Slot) samt Anders Rex, som har fået ansvaret for køkkenet.

Han har tidligere bl.a. arbejdet på Ruths Hotel i Skagen, The Fat Duck udenfor London og Brøndums Hotel, så han kan sin fisk til fingerspidserne.

Fisk er DNA'en
For på trods af en 'bakkende fremdrift' i selve indretningen, er fisk selvfølgelig stadigvæk omdrejningspunktet og hovedperson på Krogs menukort.

"Krogs ER fisk, men tiden er simpelthen løbet fra den stil, man forbinder med stive duge. Vi får i stedet sat hvide fliser på væggene, gulvet bliver gråt og blankt, her kommer lakerede træborde og bar ned bag ved, ligesom der også kommer loungeområde og tavlemenu," fortæller Werner Nymo.

Der bliver også sat smørrebrød på menuen, og Krogs holder åbent til frokost.