Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 19/07/16

Herkules Pavillonen

  • Foto: Cecilie Helmersen Foto: Cecilie Helmersen
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Sommerhusidyl og lækker mad midt i den smukke Kongens Have - med udsigt til både Rosenborg og Nordeuropas største staudebed.

Vores gamle konger var nogle være nogle.

Christian 4. fik bygget Kongens Have som en lysthave, og til sådan en følger selvfølgelig et ægte lysthus. Derfor byggede han for enden af Kavalergangen (det hedder den faktisk!) Herkules - en stor mausoleumlignende bygning.

Foto: PR

Christian 5. fik malet erotiske malerier i karnapperne, og stedet blev brugt af kongerne til de mindre private selskaber - så hvad er mere oplagt end igen at servere god mad og drikke.

Her har før været servering og i juni 2016 overtog Merete Ive og Dorrit Elmquist så styringen.

Herkulespavillonens café tilbyder udeservering af moderne, rustik cafémad med base i årstidens danske råvarer - og giver alle os københavnere et sted vi kan lege sommerhus et par timer.

”Vi har fokus på at udvikle og servere retter, som giver en god smagsoplevelse og samtidig ser indbydende ud,” siger Merete Ive, der varetager Herkulespavillonens kulinariske profil. Men også førstesalen åbnes for pavillonens cafégæster og kan lejes ud til private dining, erhvervsarrangementer og lignende.

Foto: PR

”Det har været vores vision at forvalte et eksklusivt stykke kultur på en måde, så det bliver et hyggeligt, imødekommende og uprætentiøst sted, alle kan føle sig hjemme,” fortæller idé- og konceptudvikler Dorrit Elmquist.

Du kan sidde foran bygningen med udsigt op gennem alléen. Ellers foregår betjeningen fra en luge på den anden side af bygningen. Her er stole og borde omkranset af en høj grøn hæk, som giver læ på de dage, hvor det blæser.

Foto: PR

Historien
Der, hvor Herkulespavillonen ligger nu, lå oprindelig Det Blå Lysthus, som Kong Christian IV lod bygge i forbindelse med opførelsen af Rosenborg Slot i begyndelsen af 1600-tallet. Dengang blev huset mest brugt til receptioner.

Christian V byggede i 1671-72 lysthuset om. I stueetagen blev der indrettet hollandsk køkken med kakler og stentøj. Cirka 1690 blev køkkenet forsynet med et "eremitagebord", som tjeneren kunne dække op og hejse op til de kongelige, som så kunne spise i fred for nysgerrige blikke på førstesalen. Stedet blev kaldt "Eremitagen".

I 1773 fik bygningen sin nuværende skikkelse. Kongens måtte nu dele sin have med folket, og Herkulespavillonen har siden været skiftevis traktørsted, bolig for private lejere og nu altså kulturcafe.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.