Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/05/13

Her spiser kokken selv - Christian Puglisi

  • Foto: Jeppe Bøje Nielsen Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Den københavnske kok står og koger i sit køkken. Men når han en sjælden gang har fri, skal han også have noget at spise. AOK har fisket lidt i favoritsaucen og spurgt, hvor kokken går amok, når han skal have stillet sulten.

Christian Puglisi er køkkenchef og ejer af Michelin-restauranten Relæ i Jægersborggade. Lige overfor Relæ ligger hans anden restaurant, Manfreds & Vin, som tager 'nede på jorden' konceptet til nye højder. Han er tidligere souschef på Noma og har såmænd også været forbi el Bulli i Spanien.

Læs også: Her er årets Michelin-stjerner 2013

Hvor synes du, man spiser bedst i København?

"Jeg vil gerne starte med at nævne Noma. For mig er de en institution, man bare bliver nødt til at prøve som Københavner. Ligesom man skal have set Den lille havfrue, mener jeg også, man skal have været forbi og prøve Noma, fordi den restaurant er en så ubetinget del af os og vores by efterhånden. Men det er selvfølgelig ikke specielt nemt at få plads på Noma, så jeg har også et mere lokalt sted."

Hvor er det?

"Det hedder Ranees og er en lille thairestaurant på Blågårds Plads nr. 10. Her kommer jeg i hvert fald en gang om måneden. Og jeg får rimelig tit Laab Moo, som er hakket svinekød med friterede ris til. Det har jeg aldrig set hos andre thairestauranter. Jeg siger ikke, at andre ikke har det, jeg er bare ikke stødt på det. Ranees kommer længere omkring end de sædvanlige curry retter, og så er deres gris økologisk. Det er også en af de få thairestauranter, der har et vinkort - og faktisk rigtig god vin til prisen. Det eneste problem med Ranees er, at min familie og jeg altid kommer til at bestille for meget mad".

Læs også: Guide: 21 restauranter i tre prisklasser

Hvor har du haft en mindre god madoplevelse?

"Jeg var med min familie i USA og havde rejst gennem Californien, hvor man får fantastisk mad i både Los Angeles og San Francisco. Så kom vi til Las Vegas, og der må jeg sige, at 'Las Vegas I er simpelthen stået af løbet'.

Det er sådan et posterboy køkken, kalder jeg det. Las Vegas slår sig jo altid op på det største. De største standuppere, de største shows. Så de skal selvfølgelig også have de største kokkenavne.

Det betyder, at der er verdensnavne som Joël Robuchon og Pierre Gagnaire. Sidstnævnte har en restaurant, der hedder Twist, så det ville vi prøve. Vi bestilte en syv retter menu som var rigtig dyr, men det varede ikke længe, før jeg opdagede, at det var ikke godt det her. Det var på den der forfinede franske bedrevidende måde, og det er så meget fokus på det forkerte, så det var egentlig bare penge ud af vinduet."