Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/07/12

Her kan du spise i 2012

  • Arkivfoto. Foto: HENRIK OLE JENSENArkivfoto. Foto: HENRIK OLE JENSEN
  • Akivfoto. Foto: Simon KnudsenAkivfoto. Foto: Simon Knudsen
  12  
Få overblik over de nye, spændende restauranter, du kan spise på i år.

Især i foråret springer byen ud med nye spisesteder og restauranter. AOKs restaurantredaktør Else Bjørn giver her et bud på, hvor du skal spise, hvis dine smagsløgs skal prøve noget nyt.

OBS: Vil du se de restauranter, der åbnede i begyndelsen af 2012, så scroll længere ned i guiden.

Tilbageblik
Se hvilket forårsrestauranter, der sprang ud i 2011
Se hvilke spisesteder, vi glædede os til i begyndelsen af 2011
De 5 restauranter, som åbnede i efteråret 2011
De 5 spisesteder på Nørrebro, som åbnede i 2011

Brdr. Price i Tivoli

Vesterbrogade 3
1620 København V

April: Brdr. Price i Tivoli

James (tv) og Adam Price i deres nye restaurant bag Nørreport, som åbnede 1. decmeber 2012. Her kigger brødrene over skulderen på en af kokkene, der står i Spisekøkkenet. Foto: Camilla Rønde

Brødrene Prices nyåbnede restaurant bag Nørreport var endnu ikke helt færdigbygget, før de madglade tv-brødre annoncerede, at de åbner endnu en restaurant, hvor Paul Cunninghams michelin-restaurant The Paul før lå ved siden af Glassalen.

Modsat restauranten i Rosenborggade, hvor menukortet er dansk/fransk og en anelse anglofilt, kommer Brdr. Price i Tivoli til at servere smørrebrød til frokost og gode, danske retter om aftenen.

Hyggen og det personlige touch uden al for megen alvor, skal være fællesnævner for begge restauranter.

Kun tiden vil vise, om Brdr. Price i Tivoli vil sælge en samlet pakke bestående af middag i restauranten og smør-show i Glassalen bagefter.

Læs hvorfor Adam Price kalder Tivoli for Vatikanet og hvad mormor-køkken med kniplinger er.

Maj: Cofofo ved Empire Bio

Empire Bio i Guldbergsgade på Nørrebro. Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

Hvad: Navn ikke fastlagt
Hvor: Ved Empire Bio
Hvornår: I maj
Hvordan: Aftenåben

Cofoco har haft stor succes på Nørrebro, siden restaurant-kæden i 2009 den italiensk-inspirerede Scarpetta på hjørnet af Rantzausgade i en periode, hvor bydelen var belastet af demonstrationer.

Nørrebroerne kvitterede for kædens mod med så stor loyalitet, at Cofoco i 2011 besluttede at åbne en Oysters & Grill-restaurant midt i Nørrebros shawarma-land i Sjællandsgade.

Dette forår springer Cofocos trejde restaurant ud på Nørrebro - nærmere bestemt ved indgangen til baggården med biografen Empire Bio, som nu bliver byfornyet.

”Den nye restaurant bliver vores mest moderne restaurant til dato. Vi sidder og arbejder på konceptet nu, og det bliver noget med lokale råvarer, men det bliver ikke nordisk mad, fortæller Torben Klitbo, der håber at kunne rykke ind i maj. Den nye restaurant, som får plads til 100 gæster, ligger i en bygning på tre etager, som skal blive til 2 med 7 meter højt til loftet på den øverste etage, og en kælder, der først skal graves ud, er der en del byggearbejde, der skal være færdigt, før invitationerne åbningsreceptionen kan sendes ud.

Læs mere: Cofocos kommende restaurant

Sushi og cocktails i solen

Rungsted Havn 1111
2960 Rungsted Kyst

Forår: Sushi og cocktails på Rungsted Havn

Et måltid på Sticks'n'Sushi på Tivoli Hotel. Foto: Else Bjørn

Hvad: Sticks’n’Sushi
Hvor: Rungsted Havn
Hvornår: Foråret
Hvordan: Frokost og aften

Trods travlhed i London får Sticks’n’Sushi tid til at også at åbne en sushi- og cocktailbar i Rungsted Havn i foråret.

»Vores cocktailbar på toppen af Tivoli-hotellet er ret populær, og nu vi er nu blevet så gode til at lave cocktails, at restauranten i Rungsted både bliver sushi- og cocktailbar. Jeg tror, det kan blive ret hyggeligt at sidder på terrassen og kigge ud over Rungsted Havn med en sake-tini i hånden,« siger administrerende direktør Kim Rahbek. 

Læs også om: Sticks'n'Sushi på Tivoli Hotel og guiden De 5 cocktailbarer, du skal kende

Restaurant-tendens: Lavere priser, kortere besøg

Fra Bar'VIn i Skindergade 3, som åbnede 3. januar 2012. Til venstre står sommelier Nils Thyge, som er idemanden bag stedet.  Foto: Camilla Rønde

Da 2011 gik på hæld, sagde Bo Jacobsen, der i over 20 år har drevet Restarationen i Møntergade, at byen ikke oplever en finanskrise, men en ny økonomisk virkelighed, som ikke ændrer sig de næste 10-20 år.

København har i skrivende stund ikke udsigt til en ny gourmetrestaurant med michelinstjerne-ambitioner i 2012. Den gode nyhed er til gengæld, at langt de fleste af de nye, spændende restauranter, som åbner i år, ligger i et prisleje, hvor du ikke behøver at ringe til din bankrådgiver, før du bestiller bord.

Tendensen er klar: De nye spisesteder forsøger at holde prisen så langt nede som muligt, så studerende og andre uden sorte American Express-kort kan være med.

Det gælder for eksempel på den asiatiske Namnam, som Claus Meyer åbner: »Priserne bliver så lave, som det er muligt, for vi vil gerne have et travlt spisested som LêLê og Meyers Deli,« siger Claus Meyer.

Læs også: Interview med Claus Meyer

Samme politik har Bar’Vin, som 3. januar åbnede i Skindergade ved Rundetårn. Prisen er, at det bliver almindeligt, at du som gæst ikke kan regne med at sidde og fise husleje af en hel aften, når du spiser på en populær restaurant i den lave eller mellemste prisklasse, fordi et nyt sæt gæster venter på at få dit bord - sådan som mange kender det fra Cofoco og Madklubbens restauranter.

»Vi vil hellere have liv og glade dag med mange gæster, og så håber vi, at vores gæster har forståelse for, at de bliver tilbudt en plads i baren, når de er færdige med at spise, hvis der er andre gæster, der venter på et ledigt bord. Ellers må vi overveje at sætte priserne op, så økonomien hænger sammen,« siger sommelier Nils Thyge fra Bar’Vin.

Bar'Vin

Skindergade 3
1159 København K

Januar: På Bar'Vin bestemmer druen menuen

Bar'VIn i Skindergade 3. Foto: Camilla Rønde

Hvad: Bar’Vin
Hvor: Skindergade 3, Kbh. K
Hvornår: 3. januar
Hvordan: Frokost og aften man-lør

2012 var kun tre dage gammelt, da en den tidligere Spisebilletten i forbindelse med CaféTeateret åbnede som vin- og spisestedet Bar’Vin i rustik, tilbagelændet stil á la Bibendum, men med toptunede kokke i køkkenet som René Warn, der har en fortid på Kommandanten og Sorte Hest. Her kan du få vino, charcuteri og gode oste, sandwich og en varm ret til frokost og valget mellem fire hovedretter om aftenen.

Læs mere: AOKs omtale af Bar'Vin

Madsvinet

Enghavevej 58
1674 København V

Januar: Madsvinet på Enghavevej

Foto: Ikke oplyst

Hvad: Madsvinet
Hvor: Enghavevej 58, Vesterbro
Hvornår: Medio januar
Hvordan: Tor-lør aften

I en gammel slagerforretning fra 1930’erne med fliser på gulv og loft og et langbord midt i det 14 meter lange rum, åbnede en selvlært kok midt i januar sin første lille restaurant, hvor du kan vælge mellem en lille håndfuld retter tre dage om ugen.

Læs mere: Madsvinet på Enghavevej

Fra strip-bar til bøf og cocktails

Genrefoto. Foto: Colorbox

I Studiestræde 69 er det stadig kødets lyster, der hersker. Hvor du før kunne se strip og møde champagnepiger, kan du i dag spise argentinsk oksekød i en stemning inspireret af dengang, hvor Evita Perón, som bøfhuset er opkaldt efter, var gift med Argentinas største general.

Du vælger selv tilbehør og sauce til kødet, der kommer fra USA, Chile og Argentina. Priserne begynder ved 225 kroner for den billigste bøf. Tilbehør som pommes frites koster 45 kroner ekstra.

Når bøfferne er spist, står menuen på live-jazz og cocktails fredag og lørdag.

Bag Evita Perón står de samme folk, som ejer tapasbaren Biscaya i Jernbanegade og den italienske restaurant Il Peccato på Axeltorv.

Læs mere og få link til menukort fra AOKs omtale.

Spisehuset 56°

Krudtløbsvej 8
1439 København K

Februar: Operamenu på Frederiks Bastion

Foto: Ikke oplyst

På Frederiks Bastion tæt på Operaen er åbnede midt i februar en restaurant, som serverer en operamenu og hylder det nordiske køkken og råvarer fra den lokale breddegrad.

På trods af det jordnære navn, Spisehuset 56 grader, er Spisehuset efter ægteparrets udsagn en mere raffineret version af køkkenet fra Restaurant Frederiks Bastion, hvor du frit kan vælge mellem flere retter på spisekortet komponeret af mødet mellem det traditionelle danske køkken og det moderne køkkens teknikker.

På det første menukort var helstegt rødspætte med brunet smør og stegt citron, en grøntsagsret og en gang husmandskost til priser fra 150 kroner til 225 kroner. Kokken havde også betænkt de mindste gæster med to retter: Fiskefilet og frikadeller.

Skal du i operaen - eller vil du blot spise tidligt og kan du være ude af døren igen kl. 19.45, kan du få en menu med to eller tre retter med vin, vand og stempelkaffe, hvis du husker at bestille den på forhånd.

Læs hele AOKs omtale

Økologi på italiensk

Borgergade 17
1300 København K

Februar: Italiensk øko-trattoria i city

Fra venstre mod højre er det Edelvita Santos, Alessandro Jacoponi og Elvio Milleri fotograferet i Borgergade 17, da Acquamarina stadig lå på adressen. Foto: Christian Als

Ché Fè er fra 29. februar navnet på Era Ora-koncernens restaurant i Borgergade, som siden maj 2008 har heddet Acquamarina.

Danmarks første italienske, bio-trattoria kalder Elvio Milleri og hans kone Edelvita Santos og kokken Alessandro Jacoponi restauranten, som åbner, fire dage efter Acquamarina er lukket.

Selvom mange taler om lokale råvarer og klimavenlighed, vil Ché Fè hver uge få øko-varer fra producenter i Italien, så de kan servere ærke-italienske anti pasti, grønne retter, gnocci, kød som f.eks. kan være kalvekød med zucchini, mild gorgonzola, rosmarin og chili, og en finale af italienske oste og desserter.

Hvor priserne på Acquamarina før hed fem retter for 450 kroner eller syv retter med vin til 1.100 kroner, lover Ché Fé at priserne og stemningen mere tilbagelænet, når den nye øko-restaurant åbner.

Hovedretterne kommer til at koste 145 kroner - anti pasti og forretter 80 kroner og desserter 68 kroner.

Se hvad Ché Fè betyder og læs hele AOKs omtale af spisestedet

Karma Sushi

Peder Skrams gade 15
1054 København K

Marts: Nordjysk sushi-karma til København

Foto: PR

Københavnerne er vilde med sushi. Det har fået den nordjyske sushi-kæde Karma Sushi til at åbne en restaurant i hovedstaden i Peder Skrams Gade, der ligger i kvarteret Gammelholm bag Kongens Nytorv.

Karma Sushi kalder den københavnske filial for gourmet-sushi og har givet den tilnavnet Kannon, som i den japanske buddhisme er medfølelsens gud.

Menukortet er fusionsinspireret, hvilket især ses på Karma sushis store ruller.

Priserne ligger i den høje ende af sushi-restauranterne. Regn med min 250 kroner for en lille menu eller 700 kroner, hvis du siger Omakase til kokken, der betyder noget i retning af: Giv mig det bedste, du har i dag.

Karma Sushi åbnede 1. marts, hvor der får lå en koreansk restaurant.

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester