Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/12/13

Her er kokkenes kok 2013

  • Fra venste Jesper Koch, Francis-Cardenau, Jakob de Neergaard og prismodtageren selv, Claus Christensen fra Gammel Mønt Foto: Rasmus Schou

    Fra venste Jesper Koch, Francis-Cardenau, Jakob de Neergaard og prismodtageren selv, Claus Christensen fra Gammel Mønt

    Foto: Rasmus Schou
  • Røde foran sit komfur og foran andebrysterne, prisen for Årets kok 2013 Foto: Rasmus Schou

    Røde foran sit komfur og foran andebrysterne, prisen for Årets kok 2013

    Foto: Rasmus Schou
  12  
En af landets største gastronomiske hædersbevisninger tilfalder en kok af den gamle skole.

Den røde viking, det røde dyr ved sit køkkenorgel eller bare Røde Claus. Kær kok har mange navne. På hans fødselsattest står der det mere normale Claus Christensen.

Og han fik tirsdag d. 10. december uventet besøg i køkkenet på sin restaurant Gammel Mønt. Ind af kælderdøren trådte nemlig kokkene Jakob de Neergaard, Jesper Koch og Francis Cardenau, og de havde favnen fuld af blomster, statuetter og mandekram.

Læs også: Risengrøden får en make-over

De tre uindbudte gæster repræsenterede nemlig 'Fonden til fremme af dansk gastronomi', hvis navn rimelig tydeligt fortæller deres mission.

Fonden har siden 2003 hvert år uddelt prisen til kokkenes kok. Prisen er de danske kokkes egen hædersbevisning til en kollega, der har ydet et arbejde ud over det sædvanlige for dansk gastronomi, og dermed et af de største kollegiale skulderklap man overhovedet kan få. Tidligere års modtagere har blandt andet været Søren Gericke, Michel Michaud, Erwin Lauterbach, Francis Cardenau, Rene Redzepi, , Bo Jacobsen, Restaurant Noma, Rasmus Koefod og sidste år Jens Peter Kolbech.

2013 blev altså Rødes år, og det er dermed en kok af den klassiske skole, der overhaler sine mere moderne kollegaer indenom. Claus Christensen er kendt som en køkkentekniker, der ser helt bort fra sifonflasker, molekylære eksperimenter og strandurter, du ikke vidste eksisterede. Til gengæld er man sikker på at blive både mæt og glad, når man spiser i det gamle hus.

Guide: De 5 nytårsmiddage

"Jeg er selvfølgelig stolt, men jeg er måske mest ydmyg over den her pris. Jeg er meget glad for, at mine kollegaer anerkender min madlavning på den måde," fortalte Claus Christensen til AOK da han, mens han stegte andebryster gyldenbrune, modtog den tunge metalstatuette, der følger med æren.

"Men jeg har jo slet ikke tid til det her, der kommer et selskab om lidt, og de er sultne. Kan I så komme ud med jer," fulgte Røde op med og viftede sine gæster ud med et stykke flæsk.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester