Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/03/14

Her er Københavns 'billigste' Michelin-restauranter

  • Foto: Niels Ahlmann Olesen Foto: Niels Ahlmann Olesen
Det koster stadigvæk penge, men de her Michelin-restauranter ligger i den lavere ende rent prismæssigt.

Ok, nu skal det være. I skal en tur på Københavns bedste restauranter, også kendt som Michelin-restauranterne.

Alle ved, at gourmetmad godt kan løbe op og blive en ordentlig udskrivning, hvis man ikke ser sig for. Men hvor finder man egentlig de 'billige' Michelin-restauranter? Vi har lavet en gennemgang.

Læs mere: Her er årets Michelin-stjerner i København 2014

Alt det med småt
AOK har (med rumlende mave og lidt for meget mundvand) gennemgået alle Københavns Michelin-restauranter for menuer og dertilhørende pris.

Priserne er fundet på de respektive restauranters hjemmesider per 19. marts 2014, og ændringer kan forekomme, alt med forbehold, force majeure , hold på hatten - det blæser og alt det der.

Læs artiklen som en nogenlunde guide og tag alt med et gran salt - det kan være svært at direkte sammenligne, da restauranterne har forskellige antal af retter i deres menuer, ligesom mange steder skyder ekstra serveringer ind, der ikke er nævnt i menukortet.

Listen starter med 'billigste' restaurant og stiger efterfølgende i pris.

Absolut billigste omgang
130 kroner.
Det er hvad, du skal smide på bordet for at kunne prale med, at du har spist på Michelin-restaurant. Stedet hedder Formel B, ligger på Vesterbrogade og her koster alle retter 130 kroner stykket.

De anbefaler så, at man bestiller 4-6 retter, og man skal derfor op over otte retter for overhovedet at sprænge 1.000 kroner.

Du kan samtidig bestille et glas Riesling hvidvin -"Expression", Domaine Agapé, Alsace til 95 kroner og dermed få både mad og vin til 225 kroner.

Se også: Spis på Formel B til særpris med AOK

D'Angleterre overraskende billig
Samme tilgang til tingene har Restaurant Marchal på Hotel d'Angleterre. De har siden åbningen efter den store renovering haft ambition om at være en restaurant for alle.

Derfor står alle køkkenchef Ronny Emborgs retter som regel også i 160 kroner pr. ret, så man selv kan vælge, hvor meget man vil slås med sin bankrådgiver. Det dyreste mad, man faktisk kan finde på Marchals menukort, er 50 g. Oscietre caviar til 1.500 kroner.

Men det er jo ikke Hotel d'Angleterre for ingenting. Så man kan selvfølgelig også lige bestille en årgang 1995 Krug, Clos d'Ambonnay champagne til 49.750 kr., hvis nu det var.

Læs mere: Her er Københavns dyreste Michelin-restauranter

Billig menu
Hvis man ikke er til a la carte, men hellere vil have en rigtig sammensat Michelin-menu, så har Restaurant Relæ i Jægersborggade fire retter til 385 kroner og samme beløb, hvis man tager de fire glas vin med. Det betyder, man slipper med 770 kroner for både mad og vin.

Man kan også opgradere til 7 retter til 675 kroner. Eller gå all-in og booke det såkaldte bord 0.

Læs mere: Relæ introducerer ny type bord

Menuen består af varierende 10-12 retter med snacks, vinmenu, samt aperitif og kaffe og Bord 0 kan kun reserveres til 4 personer til en fast pris på 2125,- kr. pr. person.

Grønbech & Churchill
Hos Grønbech & Churchill lige ved Mærsk hovedkontoret får man fire retter til 600 kroner eller en flad 1000-lap, hvis man vil have fire glas vin med.

Deres dyreste menu hedder G & C – Høj Cigarføring og står til 1.500 kr for hele aftenen, men der får den også hele armen.

Hvis det er alt for mange penge, så er et godt tip at tage en frokost. Det er en super god måde at teste de fleste Michelin-restauranter i København uden at gå fallit og hos Grønbech kan man til frokost få 2 retters frokost menu, mineralvand ad libitum samt kaffe & sødt for 275 kr.

Læs mere: Her er Københavns dyreste Michelin-restauranter

Clou i Borgergade kører nærmest samme prispolitik. Brødreparret Jonathan og Alexander K. Berntsen modtog i 2014 deres første Michelin-stjerne, og de serverer syv retter mad samt vinmenu til 1.500 kr.

Midterfeltet
I midterfeltet rent prismæssigt finder vi blandt andet den Den Røde Cottage. Her lidt nord for København og midt i skoven dybe stille ro koster otte retter 800 kroner, og det er samme pris for vinmenu med otte glas, hvilket ender på en samlet regning, der hedder 1.600 kr.

Kiin Kiin er byens og verdens eneste thai restaurant med en Michelin-stjerne. Her koster menuen 825 kroner, og en vinmenu der matcher maden ligger i 775, hvilket bringer den samlede pris til 1.600 kr.

Læs mere: Ny stjerne til Clou: Tårerne fik frit løb


Hvis Michelin-restauranter stadigvæk er lidt for heftigt for din pengepung, så kunne I overveje at tage på en såkaldt Bib Gourmand, som Michelin beskriver som god mad til en god pris. Tryk på linket herunder for at finde alle 2014 restauranterne.

Se også: Få et glas Champagne på husets regning hos Clou

Læs mere: Her er årets Bib Gourmand i København 2014