Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/01/16

Her er Illums nye roof-top food-court

  • Lige nu ligger her ArtBar, men inden længe popper en helt ny restuarant op. Foto: PR

    Lige nu ligger her ArtBar, men inden længe popper en helt ny restuarant op.

    Foto: PR
Der er blevet bygget i årevis på toppen af Illum. Nu er de klar til at vise den nye food-court frem - og her er ikke sparet på noget. 8 nye restauranter skal gøre dem til byens nye mødested.

De seneste par år har toppen af Illums været lukket for offentligheden. Hvis man endelig har lusket sig derop, er man blevet mødt af håndværkere og afspærringer.

Den tid er nu næsten ovre, for Illum er ligeså langsomt ved at være i mål med deres store satsning - og flere af restauranterne er allerede åbne. Og køkkenerne er åbne alle dage fra 10-22, så man kan spise helt til omkring midnat. Der er også bygget nye elevatorer, så man kan køre direkte op til Illum Rooftop, selvom resten af Illum er lukket.

Billedserie: Her er Illums nye rooftop

Vi skal ikke gå i alt for mange detaljer om ejerforhold og andre trivialiteter, men fakta er, at den stenrige thailandske ejendomsgruppe Central Group købte Illum for mellem 2,5 og 3 milliarder, så de nu også har den danske 44.000 kvadratmeter københavnerkæmpe på hænderne - blandt mange andre eksklusive stormagasiner verden over.

Guide: Her er 2015's største restaurantåbninger

'De thailandske ejere har haft en helt klar plan med Illum,' fortæller Illums direktør Jeanette Aaen.

'Vi skal være Skandinaviens mest eksklusive stormagasin, og det starter heroppe,' siger hun, mens vi går rundt øverst oppe og møder de forskellige restauranter.

Otte forskellige for at være mere præcis.

Billedserie: Her er Illums nye rooftop

'Her skal være noget at spise for alle, og i øjenhøjde med alle - og så skal det være godt'.

Der er stadigvæk et par overraskelser i ærmet, men her i januar 2016 er følgende restauranter åbnet:
Bøfrestauranten Besteak
Corallo Lobster Bar, som serverer fisk og skaldyr fra Middelhavsområdet.
Den italienske Maio
Børneparadiset RossoPomodoro, som serverer pizza og andre lækkerier
Sundhedsguruerne fra Palæo
Original Coffee har en midlertidig stand, indtil deres nye hjørnecafé er færdigbygget. Den får nok byens bedste udsigt - direkte til Christiansborg.

Skagen Fiskerestaurant er også på vej med deres første restaurant udenfor Skagen, men der er ingen fastlagt dato på åbningen endnu.
Og se er der kontraktforhandliger i gang med yderligere to restauranter, som snart falder på plads, om som AOK selvfølgelig melder ud, når det er klart.

Se også: De mest populære billedserier i 2015

Læs mere om Illum Rooftop her.

Den meget populære mælke-bar, hvor ammende mødre og barselstrængte fædre fik sig en pusterum, er også blevet kraftigt moderniseret og flyttet over, så det ligger lige over Strøget.