Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 05/05/17

Her er byens nye tapas-darling

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Sortfodsskinke, rødvin og sol over kanalen gør den nyåbnede Eattoday i Waterfront til et sikkert tapas-hit.

Spaniens mest kendte biddrag til verdenskøkkenet er tapas.

Små mundrette hapsere man i timevis kan sidde og nippe til, mens man i godt selskab får tømt det ene vinglas efter det andet.

Ikke så mærkeligt at det er blevet super populært.

I april 2017 fik Waterfront Shopping i Hellerup deres helt egen moderne udgave af tapas, da Eattoday åbnede deres største restaurant - denne gang med havneudsigt og masser af siddepladser - og endda kajplads, så man kan lægge til i båd.

Selvom Eattoday ligger i et shoppingcenter, føles den faktisk som en regulær restaurant - de store panoramavinduer ud mod vandet tager fuldkommen fokus fra indgangen, som også er godt skærmet af en vin/glas-reol.

Her er en art-deco inspireret spejlbar, og hele det visuelle udtryk signalerer klart mere storby-hip end center-sløjt.

Læs også: To københavnske restauranter blandt verdens 50 bedste

Eattoday er startet af Nicholas Christiansen og hans familie, da de i 2014 åbnede deres første butik, på Strandvejen 112 i Hellerup. De har også en restaurant på Rosenvængets Allé på Østerbro.

»De mange små retter er med til samle familie og venner omkring bordet og skabe den hyggelige stemning. Vi har en stor passion for Spanien – drømmen er at skabe et koncept, der med sin indretning, stemning og ikke mindst maden, mentalt vil føre dig på rejsen ned til sydens sol,« fortæller Nicholas.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Der er selvfølgelig snacks som oliven, mandler, forskelligt knasende brød med fyld og dyp samt charcuterie. I selve tapasdelen er der omkring 14 retter at vælge imellem, og de går for 45-75 kr. for f.eks. friteret blæksprutte, piri-piri mayo, citronsne og rød mizuna eller braiserede svinekæber, ristet mandler og puré af søde kartofler.

Læs også: Guide: De 6 gode japanske restauranter

Det anbefales, at man bestiller 3-4 tapas til hver person. Eller man kan hoppe ombord i en af de forskellige 'boxes', hvor Eattoday allerede har taget valget for en og oversvømmer bordet med et overflødighedshorn at godter fra køkkenet, så man kan sidde og hapse lidt forskelligt.

Når man først har siddet i solen og skyllet deres fantastiske sortfodsskinke ned med et glas Flor de Pingus, mens solen går ned over kanalen, hvem har så egentlig overhovedet brug for en tur til Spanien?

På Eattoday kan man både hente sin mad som takeaway eller bruge stedet som regulær restaurant.

Her er også en dagens ret samt et udvalg af salater og regulære retter som ribeye, burger eller stegt torsk, og Eattoday gør sig også i catering.

Eattoday Waterfront åbnede 1. april 2017.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvad: Eattoday Tapasbar & Takeaway Waterfront
Hvor: Waterfront, Tuborg Havnevej 4, 2900 Hellerup