Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 25/02/13

Her er årets kok 2013

  • Michael Miv Pedersen fra Aalborg har fået titlen som Årets Kok 2013. Foto: PRMichael Miv Pedersen fra Aalborg har fået titlen som Årets Kok 2013. Foto: PR
For 22ende gang er der fundet en vinder i konkurrencen 'Årets kok'.

...

Bella Center lagde ramme til, da ti kvalificerede kokke fik udleveret en råvarekurv, der blandt andet bestod af tre store rødfisk, en svinekam, to friske duer og tre hele kokosnødder. Herefter var der frit slag på den kreative hylde til at komponere den bedste tre retters menu.

Til at bedømme helhedsindtryk, harmoni og komposition, smag, nyhedsværdi/kreativitet og råvarehåndtering sad Rasmus Kofoed, Adam Price, Bo Jacobsen, Thorsten Schmidt, Per Hallundbæk, Anita Klemensen og Per Mandrup.

Og det blev Michael Miv Pedersen fra Aalborg, der lykkedes allerbedst med sine retter. Han havde til forret lavet tempereret rødfisk med blød rygeost, sprøde hvidløg og müsli. Den blev fulgt op af gris og due med jordskok som blød og sprød til hovedret, for til sidst at slutte med chokolade med æble og citron til dessert.

Der følger 30.000 kroner med i præmie, men nok så vigtigt er den anerkendelse, som følger med titlen 'Årets kok'. Meget belejligt åbner Michael Miv Pedersen faktisk ny restaurant i Aalborg d. 1. april i år.

På andenpladsen kom Ninna Bundgaard Christensen fra Comwell Kolding, og hun blev efterfulgt af Kristina Korsgaard Wolf fra Restaurant Geranium.

Årets tjener også fundet

Samtidig med årets kok findes også årets tjener. Her skal de kvalificerede dyste i kategorier som borddækning, tranchering og mixologi, som er kunsten at blande den perfekte cocktail.

Bedst til det var Tabita Mortensen fra Nordisk Spisehus i Aarhus. Sidste års vinder, Peter Pepke, trådte et skridt ned af præmieskammelen og ind på tredjepladsen kom Sabina Drachmann Sunne fra Restaurant Et i Aarhus.