Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 19/05/14

Hansens Gamle Familiehave

  • Foto: PR Foto: PR
Den gamle have på Pile Allé laver gammeldags dansk mad, som vor mor lavede den.

Det begyndte i 1850. Hansens Gamle Familiehave var et sted, hvor Københavns nye borgerskab, der var taget ud på landet med en picnickurv, kunne købe kogende vand til at komme i deres kaffe- og tepunch.

Senere fik stedet tilladelse af kongen til at udskænke brændevin og øl, og endnu senere kom maden til. Øl og spiritus kunne man godt få lov selv at medbringe, mod en behørig afgift til stedets lejer, kaldet proppenge. Et system, der faktisk har fungeret helt op til vor tid.

Traditionerne bliver fulgt i denne den ældste af de tre frederiksbergske haver, så maden er dansk, og der bliver ikke skejet ud. Det er også den roligste af de tre, for det er den eneste, hvor der ikke er musik.

Hansens var Storm P.'s (han har også et eget museum et par hundrede meter herfra) foretrukne frokoststed, og der hænger et portræt af ham i Familiehavens Storm P- stue.

Gæsterne er forretningsfolk om dagen, og lokale frederiksbergborgere krydret med radio/tv/teater-folk om aftenen. Lorry og diverse teatre ligger lige i nærheden.

Når de ikke laver traditionel dansk mad i haven, leverer de to køkkenchefer, Jan og John Christensen, som er far og søn, til kongehuset. Eller de laver mad på den danske ambassade i Saudiarabien eller åbner restaurant i Bukarest.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.