Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Hansens Gamle Familiehave

Hansens Gamle Familiehave

Pile Alle 10-12
2000 Frederiksberg

Åbningstider

Åbent hele året kl. 11.00-24.00, køkkenet til 21.30

Kontakt

36 30 92 57
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Smørrebrød

Måltider

Frokost

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
Den gamle have på Pile Allé er åbne hele året med kulørte lamper, rødternede duge, perlegrus og spandevis af øl, snaps og gammeldags dansk mad, som vor mor lavede den. Når køkkencheferne i Hansens Have ikke har travlt der, leverer de til kongehuset.
Det begyndte i 1850. Hansens Gamle Familiehave var et sted, hvor Københavns nye borgerskab, der var taget ud på landet med en picnickurv, kunne købe kogende vand til at komme i deres kaffe- og tepunch.

Senere fik stedet tilladelse af kongen til at udskænke brændevin og øl, og endnu senere kom maden til. Øl og spiritus kunne man godt få lov selv at medbringe, mod en behørig afgift til stedets lejer, kaldet proppenge. Et system, der faktisk har fungeret helt op til vor tid.

Traditionerne bliver fulgt i denne den ældste af de tre frederiksbergske haver, så maden er dansk, og der bliver ikke skejet ud. Det er også den roligste af de tre, for det er den eneste, hvor der ikke er musik. Desuden har Hansens Gamle Familiehave et skydetag, så haven er overdækket om vinteren.

Hansens var Storm P.'s (han har også et eget museum et par hundrede meter herfra) foretrukne frokoststed, og der hænger et portræt af ham i Familiehavens Storm P- stue.

Gæsterne er forretningsfolk om dagen, og lokale frederiksbergborgere krydret med radio/tv/teater-folk om aftenen. Lorry og diverse teatre ligger lige i nærheden.

Når de ikke laver traditionel dansk mad i haven, leverer de to køkkenchefer, Jan og John Christensen, som er far og søn, til kongehuset. Eller de laver mad på den danske ambassade i Saudiarabien eller åbner restaurant i Bukarest.

Betegnelsen 'de små haver i Pile Alle' dækker udover Hansens også Krøgers og M.G Petersen Familiehave.

Henriette Harris

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester