Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/05/15

Haché Gourmet Burger

Haché Gourmet Burger

Rømersgade 20
1362 København K

Åbningstider

Mandag-lørdag: 12-21.30
Søndag: 12-21

Kontakt

33 12 21 16
 

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Burger

Cafekøkken

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsmiddag

Atmosfære

Nye steder

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk

Om hjørnet fra Frederiksborggade ikke langt fra Nørreport åbnede i begyndelsen af november 2010 en burgerbar, hvor den skumle Jamaica Kroen før lå.

Baren var et af de sidste stop på dødsruten for de mest frygtløse. Som min nydelige, kvindelige kollega udtrykte det:
"Det er det eneste sted, jeg har været tæt på at få bank - af kvinderne."

De eneste tæsk, der i dag bliver delt ud i Rømersgade 20, hvor burgerbaren, der har outdoor-butikkerne Friluftsland og Spejdersport som naboer, er til hakkebøfferne af økologisk, østrigsk kød, inden de ryger på panden.

Hakket kød og gourmetmad
Haché betyder hakket på fransk, og selvom London har sin egen Haché-burgerkæde, er burgerbaren i Rømersgade ikke en af filialerne.

Betegnelsen gourmet bruger man om finere madlavning, som er så avanceret og håndarbejdskrævende i tilberedningen, at man kan kalde den madens svar på modeverdens haute couture - deraf navnet haute cuisine.

Med hjertesalat, tomat og øko-agurker
Haché Gourmet Burgers burgere er ikke tilberedt med chiffon, pacojet eller vakuum-maskiner, som ofte hører til gourmetkokkenes maskinpark.

Det friskhakkede oksekød er fra fynske Limousine kvæg, sesambollerne bliver friskbagt hver dag og alle dressinger er hjemmelavede.

Burgeren består af en blød sesambolle, en lille smule hjertesalat, tomat, øko-agurk, som er syltet med koriander- og dildfrø, rødløg og lige tilpas mayonnaise til, at burgeren ikke føles tør. Foruden bøffen af haché, der er (tøse)tommelfingertyk, og gennemstegt, men stadig saftig. Ketchup og sennep står på bordet.

Lyder det ordinært? I så fald kan du vælge 10 mere eksotiske varianter, hver især til 100 kr, f.eks.

  • Haché Special med Gruyère-ost, karamelliserede løg og stegte svampe
  • Iberico-burger med Manchego-ost og aoili
  • Chili-burger med jalâpeños, chili-mayo og salsa
  • Pizza-burger med mozzarella, parmesan, pesto og peperoni
  • Auzzie-burger med rødbede, spejlæg, ananas og Emmentaler-ost

Mini-burgers til de mindste
Haché Gourmet Burger har også tænk på vegetarerne, børnene og de, som vil minimere deres indtag af kulhydrater.

Du kan få en burger uden bolle men med ekstra salat, en falafel- eller kyllingeburger, og en børneburger, der bliver serveret som to mini-burgers med en lille salat og pommes frites.

Hachés pommes frites-portioner er store nok til at de, der ikke er gammelsultne, godt kan dele én.

Bestil i baren, betal straks
Du finder et bord (du kan ikke reservere) tjekker menukortet og går op til baren og bestiller og betaler med det samme. Det sidste er en fordel, hvis tiden er for knap til at vente på at tjeneren kommer retur til bordet. Når burgerne er færdige, bliver de serveret ved dit bord.

Kan du nøjes med et lille glas cola eller Ramlösa bliver du bestemt ikke ruineret af et besøg på Haché Gourmet Burger. Du kan også drikke øl eller vin fra Australien eller Chile.

Spise her eller med hjem?
Burgere smager bedst, når de er nylavede og varmen, men vil du hellere spise derhjemme, fås de også to go til samme pris.

Bag Haché Gourmet Burger står Jakob Schottländer, som har arbejdet i Australien, London, Schweiz og Frankrig og på Custom House i Havnegade.

 

Brugeromtale
Oprettet af: Haché Gourmet Burger 22. nov 2011
Senest redigeret af P. Ulrik W. 28. apr 2012

Nu var dagen endelig kommet til et besøg på Haché Gourmet Bruger restaurant, der figurere på 3. pladsen på AOK-listen over ”Byens Bedste Burger 2011”. Restaurantens lidt sparsommelige og triste indretning tog umiddelbart ikke fokus væk fra min tallerken, da vores burgere blev serveret ved boret, af det hårdt arbejdende og venlige personale. Vi valgte to forskellige burgere ud fra restaurantens menukort, og ventede ikke specielt længe på trods en forholdsvis fyldt restaurant. Selve smagsoplevelsen, med de ud fra menukortet spændende kombinationer af ingredienser, fejlede bestemt ikke noget. Men jeg savnede lidt, at nu hvor man har valgt at kalde stedet for en ”Gourmet restaurant”, at køkkenet havde arbejdet lidt mere med det visuelle sanseindtryk, og givet den en lille smule mere ”gas” med selve opbrygningen og anretningen af burgerne. Endvidere skal det kommenteres, at restaurantens såkaldte ”Rustikke” pommes frites, manglede det rustikke! Priserne er rimelige og følger prisniveauet i København City, for denne kategori af mad og restaurant.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.