Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/07/14

Håbløs i køkkenet? Roskilde lærer dig at lave mad

  • Foto: FoodJam, PR Foto:
Madkulturen blomstrer på Roskilde Festival. Det kommer blandt andet til udtryk i kampagne mod madspild og spændende kurser i madlavning.

Roskilde Festival er meget mere end koncerter. For eksempel dyrker festivalen også madkulturen, og allerede i opvarmningsdagene kan gæsterne boltre sig i madoplevelser, som rækker langt ud over en hotdog med det hele og fritter med mayo og ketter.

Ikke nok med det, så påtager Roskilde Festival sig også en mission om at bekæmpe spild af mad. Sammen med foreningen Stop Spild af Mad giver festivalen en klør fem med og kampagnerer mod dårlig, grådig madstil.

Bliv en haj i køkkenet
Men det stopper ikke her. I festivalens østområde, lige ved City Center East, findes det kulinariske Roskilde-initiativ FoodJam, som går til gryderne på en lidt anderledes måde.

FoodJam beskrives bedst som et stort og åbent folkekøkken med plads til alle. Her er der masser af økologiske grøntsager, frugt og fersk fisk. Og med disse råvarer er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad gæsterne kan kokkereres. Og til os med begrænsede talenter indenfor det gastronomiske håndværk er der også noget at komme efter. FoodJams kulinariske vejledere står nenmlig klar til at hjælpe med og rådgive om madlavningen undervejs.

Det koster 50 kroner at deltage i FoodJam, og det kan man gøre alle dage mellem klokken 9 og 22. For halvtredseren får man fri adgang til råvarerne og en times tid i køkkenet.

Billederne herunder er deltagernes egne Instagram-fotos, som de har delt med hashtagget #FoodJam:

AOK Tjenester