Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/08/11

Gustavs Bistro og Butik

Gustavs Bistro og Butik

Classensgade 11A
2100 København Ø

Åbningstider

Man-lør 11.00-00.00

Kontakt

50 947 957
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Atmosfære

Nye steder

 

 

 

  • Gustav Vilholm er manden bag Gustavs Bistro og Butik på Classensgade. Foto: PR: Tom IngvardsGustav Vilholm er manden bag Gustavs Bistro og Butik på Classensgade. Foto: PR: Tom Ingvards
  • Gustavs fotograferet i september 2011. Foto: Else BjørnGustavs fotograferet i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Foto: Jakob Dall Foto: Jakob Dall
  • Braisseret kalv hos Gustavs Bistro i september 2011.  Foto: Ikke oplyst

    Braisseret kalv hos Gustavs Bistro i september 2011.

    Foto:
  • Gustavs fotograferet i september 2011. Foto: Else Bjørn

    Gustavs fotograferet i september 2011.

    Foto: Else Bjørn
  • I september 2011 var Gustavs omelet med svampe til 75 kroner et fund til prisen. Foto: Else BjørnI september 2011 var Gustavs omelet med svampe til 75 kroner et fund til prisen. Foto: Else Bjørn
  • Gustavs fotograferet i september 2011. Foto: Else Bjørn

    Gustavs fotograferet i september 2011.

    Foto: Else Bjørn
  • Gustavs terrine kostede til frokost i september 2011 75 kroner. Foto: Else BjørnGustavs terrine kostede til frokost i september 2011 75 kroner. Foto: Else Bjørn
  • Gustav er både bistro og butik, der har bio-vine på hylderne.  Foto: Else Bjørn

    Gustav er både bistro og butik, der har bio-vine på hylderne.

    Foto: Else Bjørn
Vinbar, restaurant og butik med specialvarer, kalder vin- og madelskeren Gustav Vilholm sit sted i Classensgade.

...

Gustav Vilholm elsker god mad og skønne vine. Og han havde allerede inden åbningen af sit helt eget sted, Gustavs Bistro og Butik, en del på samvittigheden hvad angår nydelsen af begge dele.
TIP: Klik på tallerne under fotoet for at se flere billeder fra Gustavs

Bio-vin og øko-hardliner
"Jeg var med til at lave et af de første økologiske køkkener i medborgerhuset på Kapelvej, og den første bio-vinmenu. Med tiden er jeg blevet en hardliner, hvad angår økologi og bæredygtighed, og målet er at bliver certificeret med sølvmærket for økologi", siger Gustav Vilholm, der har sølv som mål, fordi det levner plads til selvfundne svampe og fisk fra en lokal fisker.

Sammen med Mads Rudolf, der i dag er vinhandler, og Anders Selmer, som har Fiskebaren i Kødbyen, var Gustav Vilholm en af de krøllede hjerner og ungt, bankende hjerter, der skabte michelin-restaurant Tyven, Kokken, Hans Kone Osv. i Magstræde, hvor den italienske vin- og pizza-bar Magstræde 16 i dag ligger.

Ikke michelin-fint
"Årene med michelin-restaurant var dejlige, men jeg blev så træt af, at mine venner højst havde råd til at komme en gang om året, og Gustavs bistro skal være en bistro, som man kender det i Frankrig, hvor man har råd til at spise hver dag", siger Gustav.

Rødgrød og confit de canard
"Både rødgrød og confit de canard er jo dejligt. En dansker vil nok synes, at menukortet er frygteligt fransk, og en franskmand vil synes, at det frygtelig dansk", griner Gustav Vilholm.
Det er måske begrænset, hvor mange, der har råd til at gå ud hver aften, men med tre retter til 300 kroner om aftenen, er vi i en klasse, hvor det ikke behøver at gøre rigtig ond i dankortet lang tid efter.

Braiseret kød serveret i gryde
"Til frokost vil du altid kunne få en tallerken charcuteri, eller en terrine eller rillettes på glas til at købe med hjem eller spise med surt og salat, og en omelet eller anden æggeret. Der vil også være en suppe - og en tre retters menu. Og aftenen fjerner vi sardinen og ægget, og tilføjer en fiskeforret og har en fisk, en fugl og kød - gerne braiset og serveret i gryde. Og tre desserter: en med frugt, en med chokolade og en kage".

Vinfreaken Gustav
I mange år var Gustav Vilholm restaurantchef på Søren K i Den Sorte Diamant, og i endnu flere år har han dyrket sin lidenskab for Europas ædleste vine, især dem fra Bourgogne og Mosel, hvorfra han supplerer sit enorme vinkort med et par vinhuse, han selv importerer fra. Husets vin koster på Gustavs Bistro fra 40 kroner, og derudover kan man købe en håndfuld vine, der matcher dages retter glasvis. Dagens flaske, som også fås på glas, går til 450 kroner.

Vin uden sprøjtemidler
"Det bliver fri, naturlig vin, jeg sælger. Altså vin fremstillet uden sprøjtemidler i marken, og uden kunstig gær og enzymer i kælderen. Med eller uden svolv, men aldrig med megen svovl. Nogle er certificerede økologiske eller biodynamiske, andre ikke", siger Gustav, der også har en fortid som sommelier på den norske michelinrestaurant Bagatelle, som er den eneste norske restaurant, der har haft to stjerner i den franske guide.

Et halvt år har Gustav Vilholm brugt på at bygge lejemålet i Classensgade, der før husede kaffebaren Kaffeplantagen, om, så det tilfredsstiller hans krav til usnobbet indretning, kram og hygge.

Børn er velkomne
"Jeg har selv tre børn og lukker biksen hver dag mellem klokken 15 og 16 for at hente børn, og jeg synes Gustavs Bistro skal være et levested, hvor man kan tage sine børn med, så de kan lære at spise god mad og få en halv portion til halv pris". fortæller Gustav Vilholm, der gerne låner høj stol og tegnegrej ud, og ikke er bange for at lade et ord falde, hvis forældrene ikke tager hensyn til nabobordet.

Plads i baren
Gustavs har 55 pladser, handicaptoilet og kun et trin ved døren på 20 cm at forcere. De fire pladser i baren kan ikke bookes, og der kan man sidde og drikke et glas vin eller spise en enkelt ret, hvis man kommer forbi uanmeldt, og Gustav ellers må melde alt udsolgt.

Gustavs åbnede 2. september 2011.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Darligt service !!!

disappointing end to an other wise fine evening...first we had booked a
concert and as the noise levels were quite high I asked one of the
members of staff what the concept was...ie listening concert or not as
we would rather not stay if it wasn't he said "okay" so I said am not
feeling reassured and still got not response...asked another member of
staff who was amazing so we stayed.....then going to pay the bill we
witness yet another member of staff being rude to a customer......not
impressed we try to pay...we are checking our bill as is normal..he then
proceeds to the next person completely ignoring us ..I tell him that he needs to finish with us first..he complains that we are taking our time...excuse me!!!! I tell he is to finish with us and not to give us attitude like with the previous customer..he then responds "do you speak danish"...yeS!!! what that has to do with I don't know...attitude is attitude ...then on leaving the establishment I try to talk to the owner and tell that we are not happy and his response is "okay" not why? am sorry to hear that? can I help you ? or anything similar...only throws his hands in the air as if to say "what's it got to do with me".... no wonder his staff have a rotten attitude problem and have no sense of all
of service...that level of arrogance does not deserve patronage....AVOID
AT ALL COSTS.... I thank the one member of staff who clearly knew his wines etc and had a clear passion...a shame that the owner let's him
down...

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester