Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/09/14

Guru

Guru

Jernbanegade 3-5
1608 København V

Åbningstider

Alle dage, året rundt kl. 12-24

Kontakt

33 13 10 10
 

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Morgenmad

Natmad

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Indisk/Pakistansk

Vegetar

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Københavns ældste indiske restaurant er genopstået i en eksklusiv arkitekttegnet udgave. Men det traditionsrige og ægte indiske køkken er stadig i centrum.

Fra sort tempel til lys designperle

Det er muligt, at du har passeret restauranten flere gange, uden overhovedet at have lagt mærke til den. Indian Taj, som åbnede på en anden adresse helt tilbage i 1973, lå nemlig i mange år og puttede sig bag tonede ruder over for Dagmar Biografen.

Men konceptet, som før tog udgangspunkt i et eksotisk og dunkelt vandtempel, er nu sprunget ud som en lækker arkitekttegnet restaurantperle, hvor Indiens smage og traditioner møder Nordens farver og lyse materialer. Det er en designgruppe fra Henning Larsen Architechts, som har stået for den imponerende opgradering af lokalerne, hvor enkelte indiske accenter som stenstatuer og sirlige træpaneler dog stadig er bevaret.

International standard

Du skal helt til London eller New York for at finde en moderne indisk restaurant i samme kaliber, og det er et imponerende syn at træde inden for i den åbne spisesal, hvor kobberlamper nærmest drypper ned over borden, som er omringet af GUBI-stole. Der er også blevet plads til en lille lounge ved den nybyggede cocktailbar - her kan du nyde en eksotisk drink ved de små kobberbordeborde før eller efter middagen.

Den åbne og meget lyse restaurant har også fået et helt nyt midtpunkt: Et kæmpe showkøkken i midten af lokalet. Her er de store, cylindriske Tandoor-ovne blevet hevet ind ved bordene, så gæsterne kan følge med, når kokkene bager de tynde naan-brød og på dramatisk vis svitser lammekød og kylling på store jernspyd ved en temperatur på 500 grader.

Respekt for traditionerne

I showkøkkenet står der også et væld af glaskrukker fyldt med farvestrålende krydderier. De bruges til at lave husets mange forskellige slags "Masala", som betyder krydderiblanding. Trods det moderne design vil man nemlig også signalere, at man hos Guru kan nyde et fantastisk autentisk indisk køkken med rødder i stolte traditioner, og hvor alt (vi mener ALT) er hjemmelavet helt fra bunden.

Du skal derfor ikke blive overrasket, hvis du ser masser af indere spise i restauranten. Der hersker nemlig bred enighed om, at Guru har et af landets absolut bedste indiske køkkener. Stilen er nordindisk, hvilket betyder, at selv blege danskere ikke behøver frygte, at maden bliver alt for spicy. Faktisk kan du selv bestemme, hvor stærk hver enkelt ret skal være, idet herlighederne tileredes fra scratch ved hver eneste bestilling.

A good curry needs no hurry

Hos Guru kan du få alle klassikerne som chicken tikka masala, lam korma, vegetarisk daal med sorte linser og ikke mindst en fantastisk cremet og sød mango lassi til maden. Du kan også bestille forskellige slags menuer, som deles ved bordet, og har du mod på at opleve de helt traditionelle retter, skal du bede om at se husets særlige "indfødte menukort".

Hvis det tager lidt længere tid end ventet, fra du har bestilt, til maden står på bordet, skal du ikke undre dig. Husets slogan er nemlig "a good curry needs no hurry", og den store kærlighed til den helt rette tilberedning kan mærkes fra smagsløgene og helt ud i fingerspidserne.

Har du lyst til indisk på farten? Så tjek også Guru To Go, som ligger lige ved siden af restauranten.

Læs mere om Guru på Facebook.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Det fås ikke bedre

Nu har jeg flere gange oplevet den fantastiske indiske menu hos Guru - forretningsfrokost, i privat selskab eller alene; det er simpelthen i topklasse, hvergang!
Smagsoplevelsen kan ikke sammenlignes og ligger milevidt fra alt hvad jeg ellers har prøvet af 'krydret' mad. Det er helt tydeligt, at Guru kæler for at gøre besøget til en ekstraordinær oplevelse; ikke bare med hvad der bliver sat på bordet, men også de flotte, stemningsfulde omgivelser og arkitekttegnede interiør, er jeg faldet pladask for - dansk design og det farverige indiske køkkens oldgamle hemmeligheder, passer utroligt godt sammen. Personligt er jeg næsten blevet afhængig af Mango Lassi, der (udover en vidunderlig friskhed) kølner tungen når jeg har været for ivrig med krydderierne.
Personalet og betjeningen giver jeg topkarakter. Det er næsten som om de ikke kan lade være med at smile - og det smitter, mærkeligt nok ;-) Prøv det. . . Guru kan ikke anbefales nok!

 

Byens ubetingede bedste Indiske

Guru på Jernbanegade kan virkelig anbefales !!!. Maden smager simpelthen så godt, og er velkrydret uden at være for stærkt. Jeg har et godt kendskab til indisk mad og laver selv indisk mad derhjemme - men jeg kan ikke komme i nærheden af de smagsindtryk jeg oplever hos Guru. King Prawn Pakora, Spicy mango kylling og lamme curry med hvidløgs naan-brød er et kæmpe hit. Personalet er vældig søde, ydmyg og opmærksomme, og atmosfæren i restauranten er helt fantastisk. Vi ventende ca. 20 min for at få plads en onsdag aften, der var fully booked - så husk at bestille bord i forvejen :))

 

Bedste indiske i København

Jeg har været på GURU fem gange efterhånden, og jeg går simpelthen glad der fra hver gang. Deres redesignede restaurant er så rar at være i og maden smager fantastisk! Det skal siges,at GURU er dyrere end andre indiske alternativer, men efter min mening er det virkelig pengene værd!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester