Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/04/14

Guide: Spis æg med stil i påske-weekenden

  • Foto: IRIS Foto: IRIS

Hvorfor er det nu lige, at vi spiser æg til påske? Det er vist noget med et symbol på Jesu genopstandelse og forårets brud med vinteren. Men mest af alt er det fordi, æg smager så pokkers dejligt.

Smilende, pocherede eller rørte. De københavnske spisesteder serverer æg i alle afskygninger, og her er AOKs bud på fem gode steder med æg på menuen i påske-weekenden.

MASH Skovriderkroen

Strandvejen 235
2920 Charlottenlund

Omeletter og jaguarer

MASH i Skovriderkroen fotograferet i juni 2010. Foto: Else Bjørn

Bøfpaladsets MASH åbnede i 2010 en whiskybælte-søster på Skovriderkroen i Charlottenlund. Som den eneste MASH serveres her brunch i weekenden, og den overdådige formiddagsbuffet har da også fået kultstatus i det københavnske brunch-landskab.

Et af højdepunkterne er omeletstationen, hvor du på bestilling kan få kokken til at lave din helt egen lille æggekage med f.eks. skinke, ost eller syltet peberfrugt.

I påskedagene har MASH sat fyldt ekstra brændstof på brunchen. Du kan nemlig kombinere spisningen med en prøvekørsel i flere forskellige bilmodeller fra Jaguar og Land Rover.

Hvornår: Lørdag d. 19. og søndag d. 20. april kl. 09:30 – 14:00

Hvor meget: 250 kr. eks. drikkevarer for voksne, 95 kr. for børn under 12 år.

Palæo

Frederiksborggade 21
1360 København K

Stenalderæg med hipsterfaktor

Palæe en søndag eftermiddag efter åbningen i marts 2012. Foto: Else Bjørn

Hvis påskefrokosterne bliver lige fede nok, kan du med fordel svinge forbi Torvehallerne, hvor stenalder-hipsterne fra Palæo laver sunde wraps med æg i stedet for kulhydratfyldt brød. Du kan vælge mellem fem forskellige Palæo Wraps med f.eks. gris, grøntsager, okse og laks. Skal påsketemaet føres igennem, skal du dog næsten bestille den med confiteret kyllingebryst. Hvis vejret arter sig, er det oplagt at nyde herlighederne i solen, hvor Torvehallernes leben og dufte opleves på bedste vis.

Hvornår: Lørdag d. 19. april kl. 10:00 – 17:00

Hvor meget: 59-69 kr. for en Palæo Wrap

Manfreds & Vin

Jægersborggade 40
2200 København N

Eggs Benedict à la 2200

Manfreds fotograferet i maj 2010. Foto: Peter Clausen

I überpopulære Jægersborggade på Nørrebro i København serverer Manfreds og Vin rustik hverdagsgastronomi. Her kan man – som et af de få steder i det københavnske caféliv – i stedet for den klassiske omgang røræg bestille Eggs Benedict af store, økologiske æg fra St. Elmuegaard.

Æggene pocheres ved 65 grader og serveres med smørstegt rugbrød, saltbagt selleri og hollandaise. Vil man ikke undvære kød på sin brunchtallerken, kan man i stedet prøve »Manfreds sviner« med økologiske spejlæg, sprød bacon, hjemmebagt surdejsbrød og håndlavede pølser.

Hvornår: Lørdag d. 19. og søndag d. 20. april kl. 12:00-15:30.
Hvor meget: 85 kr. for en omgang Eggs Benedict

Pixie

Løgstørgade 2
2100 København Ø

En plads i påskesolen

Foto: Nils Meilvang

Bopa Plads ligger som en velkendt hemmelighed i det gamle havnearbejderkvarter for enden af Århusgade. Her kan man på solskinsdage sidde under åben himmel på café Pixie, hvor brunchen består af økologiske røræg, sprød pancetta og timianpølse, vesterhavsost, lufttørret skinke, langtidsbagte cherrytomater, pandekage med sirup og to slags brød.

På påskens helligdage er der brunch fra klokken 10, mens der på hverdage er tag-selv-morgenbord fra klokken otte. Har man kun den lille sult med, koster en omgang økologiske røræg med tilbehør blot 49 kroner.

Hvornår: Åbent alle dage i påsken. Brunch serveres fra klokken 10:00-15:00
Hvor meget: 119 kr. for brunch

Løgismose Vin & Delikatesser

Nordre Toldbod 16
1259 København K

Hjemmegjorte vagtelæg

Jakob Grønlykke fra Løgismose Foto: Liselotte Sabroe

Melder dit yndlings-brunchsted alt optaget, kan du med få gode ting lave en lækker brunch hjemme i køkkenet. Køb fine, friske vagtelæg i Løgismoses delikatessebutik ved Nordre Toldbod, og server dem i form af miniature-spejlæg á la Falsled Kro – eller lad dem koge i hverken mere eller mindre end tre minutter og 25 sekunder, hvilket ifølge stjernekok Thomas Herman giver perfekte smilende æg.

Og hvis du alligevel tager en tur forbi Løgismose, finder du et sandt slaraffenland af økologiske pølser, lam, klementinmarmelade og fransk lavendelhonning i butikkens reoler og kølemontrer.

Hvornår: Åbent lørdag d. 19. april kl. 10:00-17:00
Hvor meget: Afhænger af, hvor meget du lader dig friste

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester