Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/02/16

Guide: Michelin'ernes billige søster-restauranter

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Flere af Københavns Michelin-restauranter har klonet sig selv i billigere udgaver, hvor man virkelig får valuta for pengene. Her er guiden til Københavns billige Michelin-alternativer.

Det kan være dyrt at spise på en restaurant, der har fået stjerner i den franske Michelin-guide. Restauranterne har nemlig utallige udgifter til en hær af kokke, tjenere, strøgne duge, friske blomster, dyrt service og eksklusive råvarer.

Heldigvis har flere af dem åbnet billigere alternativer af sig selv, hvor de har nedjusteret på mange af de dyreste parametre - dog ikke råvarerne og maden. Det betyder, at man kan spise Michelin til hverdagspris. På den måde rammer de en bredere målgruppe, ligesom de opnår stordriftsfordele, der kan forbedre bundlinjerne.

Her er et overblik over, hvor man kan 'snyde' sig til en omgang i et Michelinkøkken.

No. 2

Nicolai Eigtveds Gade 2
1402 København K

No. 2

Se flere billeder af No. 2 ved at trykke på pilene til højre. Foto: Rasmus Kramer Schou

5. juni 2014 fik den to-stjernede Michelinrestaurant AOC sig en lillebror. Den hedder kort og godt no. 2 og har, præcis som storebror, Søren Selin som køkkenchef. Det vil sige, han i princippet er fungerende køkkenchef to steder på samme tid.

Lyset strømmer ind gennem de store lokaler på Nicolai Eigtveds Gade nr. 2, og det er svært at overdøve sin indre begejstrede ejendomsmægler, når man går rundt i den nyåbnede restaurant med kig direkte til Den Sorte Diamant.

Råvarene er nordiske og med fokus på havet omkring dem. Prismæssigt kan man for 250 kr. få en to-retters frokostmenu, og til aften står en seks-retters menu i 450 kr.

Restaurant 108

Strandgade 108
1401 København K

108

Foto: Ikke oplyst

To-stjernede Noma har også fået sig en lillebror-restaurant. Den ligger lige lidt nede af vejen og byder på samme stil, men til en del lavere priser og mere afslappet stemning.

Priserne på de mindre retter starter ved 100 kr., større retter ligger omkring 135-180 kr. og desserter omkring 80 kr., og det er ofte kokkene selv, der præsenterer maden ved bordet.

Restauranten holder også altid ca. 10 pladser åbne til walk-ins, så det modsat Noma rent faktisk er til at få sig et bord.

Uformel

Studiestræde 69
1554 København V

Uformel

Foto: PR

Formel B har en Michelin-stjerne - og deres lillebror - Uformel har en stjerne i køkkenet. Tidligere sous-chef på Formel B, Frederik Rudkjøbing, er nemlig køkkenchef på Uformel.

Han har tidligere været Rasmus Kofoeds assistent til Bocuse d'Or, og dermed faktisk vundet VM for kokke, hvilket altid er godt at have stået på CV'et.

Menuen er et pick'n'choose kort med omkring 15 retter at vælge imellem og til 100 kr. pr. ret.

Eldorado

Wildersgade 10A
1408 København K

Eldorado

Foto: Rasmus Kramer Schou

Eldorado på Christianshavn er Kadeau-drengenes afslappede lillebror og nabo.

Her serverer de mad, de elsker, fra hele verden uden dogmer eller begrænsninger og menukortet - der skifter dagligt - har hentet inspiration fra alle verdenshjørner på de rejser, som kokkene har været på. Desuden bliver der gensyn med gamle Kadeau-klassikere. Til åbningen kunne man både finde papadums, syltede sild, Tom Ka Gai, tatar og grød på menukortet.

Priserne starter ved 45 kr. og slutter omkring de 150ish.

Chai Wong

Thorvaldsensvej 2
1879 Frederiksberg C

Chai Wong

Spicy pomolo-salat med tigerrejer og hjemmelavede reje-chips med chili-mayo på Chai Wong på pre-opening-aften 31. oktober 2011. Foto: Else Bjørn

Michelinrestauranten Kiin Kiin på Nørrebro er en af verdens bedste thairestauranter, og heldigvis har de også givet os muligheden for at nyde deres kreationer i lidt mere folkelige rammer.

Det sker hos Chai Wong på Thorvaldsensvej, hvor både en del råvarer og madlavningsteknikker drager paralleller til 'moder-restauranten'.

I den romantisk indrettede restaurant (de har endda spisesenge!) bliver man forkælet med små retter fra 75 kr. eller den store menu med 5 retter til 395 kr.

Antiristorante L'Altro

Torvegade 62
1400 København K

L'Altro

Foto: PR

L'Altro er Michelin-restaurantens Era Oras billigere og mere afslappede søster-restaurant på Christianshavn.

En antiristorante kalder familien bag den italienske gourmetrestaurant Era Ora sin lille restaurant på Torvegade. L'Altro betyder for øvrigt 'den anden' på italiensk.

For 400 kr. får man 3 retter, og for 438 opgraderer man til 5 retter.

Pony

Vesterbrogade 135
1620 København V

Pony

Foto: Malte Kristiansen

Pony på Vesterbrogade er faktisk Kadeaus anden restaurant her på listen.

Her kører de 7-8 retter med den billigste ret startede ved ca. 100 kroner.

Lokalet er lille, men hyggeligt og intimt, og fungerer godt til den afslappede stemning, hvor kokkene næsten kan røre ved alle gæsterne fra deres plads bag komfuret.

 

Det mener brugerne..

 

تعتبر العاب تلبيس بنات من

تعتبر العاب تلبيس بنات من اشهر الانواع في هذا المجال وهي بدورها تتضمن عدة اصناف جميلة ويعشقها الكتير وخاصة البنات منها العاب تلبيس ومكياج التي تمزج بين التلبيس وكذلك الميك اب في آن واحد هذا الامر الدي يزيد من جمالها وتجعل كل من يلعبها يستمتع بذلك زد على ذلك العاب تلبيس باربي التي تعرف شعبية كبيرة لانها شخصية مشهورة ويعرفها الصغير والكبير ولهم ذكريات جميلة معها لانها اشتهرت في عالم الكارتون
يحتوي موقعنا على تشكيلة من العاب تلبيس بنات متجددة باستمرار وكل مايتعلق بصنف العاب بنات تلبيس مرحبا بالجميع في مدونة العاب تلبيس بنات الجديدة ...
العاب بنات

 

sasa

Obat Kurang Darah
thanks for share

 

sasa

Obat Asam Urat
thanks for share

 

sasa

Obat Kurang Darah
thanks for share

 

sasa

Obat Asam Urat
thanks for share

 

sasa

Obat Darah Tinggi
thanks for share