Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/12/16

Guide: Her spiser du godt i Københavns Lufthavn

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Et overblik over gode restauranter i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Snart er det højsæson for ferierejser, og når nu du alligevel skal møde op i god tid for at tjekke ind, så kan man jo ligeså godt få noget godt i maven - der er noget for enhver smag.

Københavns Lufthavn har de seneste år opgraderet i stor stil, når det kommer til kulinariske oplevelser, så de ca. 72.000 daglige rejsende bliver både mætte og glade - hvilket lufthavnen da også har vundet priser for.

Med 35 forskellige restauranter at vælge imellem, har vi udvalgt en række, så du her får et overblik over, hvor man spiser godt i Københavns Lufthavn.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Paté Paté Winebar & Tapas
Kenn Husted er vinkonge i København. Hans nyeste åbning er også lufthavnens nyeste og her har han virkelig givet os rejsende mulighed for at tyvstarte ferien, inden flyet overhovedet er lettet. Den sydlandske feriestemning ligger på vej ud mod C-fingeren, og består både af normale borde, men også en del højborde samt en stor bar, der snor sig omkring selve restauranten. Traditionen tro serveres her nogle af de bedste sydlandske varer, der kan opdrives i Frankrig, Spanien og Italien. Tapas-udvalget er bredt ligesom sandwich har en stor stjerne og vinkortet er omfattende  - og så går det hele hurtigt. Eneste problem er, at man får lyst til at hænge ud, så man misser sit fly.

Foto: Rasmus Kramer Schou

MASH Lufthavnen
MASH har allerede indtaget det meste af verdenen - i hvert fald Tyskland og England, og den danske bøfsucces har selvfølgelig også en afdeling i lufthavnen. Den ligger imellem A og B fingeren, på første sal. Og herinde er alt som vi kender det fra MASH i København. Røde sofaer, båse og masser af proteiner på kortet med det karakteriske side-orders, så man ikke behøver belemre sin mave med det flyselskaberne serverer oppe i luften. København Lufthavn har en regel om ikke at foretage andre udkald over højttalerne end de strengt nødvendige, så et besøg på MASH virker faktisk fuldkommen som et helt normalt besøg i deres andre restauranter.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Gorm's
Københavns Lufthavne har haft succes med at få 'local heroes' ind på restaurantscenen - altså danske koncepter, som bare holder. Sådan forholder det sig også med Gorm's, der om ikke revoulutioneret pizza-lavningen, så i hvert fald sendt den op i et niveau, hvor det faktisk er rigtig sjovt at spise pizza. Gorm's ligger imellem finger B og C, og er en af lufthavnens største restauranter. Der er ikke så mange dikkedarrer herinde, gode råvarer bliver behandlet efter fortjeneste, så de stråler i deres enkelhed. Lige præcis som når det italienske køkken er bedst.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Aamanns
Aamanns er en gave til den danske gastronomi. Ingen andre har formået at hive smørrebrødet op til den kvalitet som denne populære restaurant. Og deres afdeling i lufthavnen - som ligger imellem B og C fingeren - er lidt inddelt i to - der er baren, der vender ud mod den summende lufthavn, med 'inde bagved' er er meget meget tæt på den mest autentiske restaurantoplevelse i hele lufthavnen. Her er relativt isoleret, yggeligt indrettet og så lige nogle af de største panorama-vinduer ud ud mod flyene, så man kan sidde og nyde sine smørrebrødsstykker, mens adskellige fly taxier frem og tilbage fra startbanerne. Maden er så høj kvalitet, at Aamanns næsten er et must-go.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Le Sommelier
Le Sommelier var nogle af de første herude, der virkelig viste, hvad god lufthavnsmad består af. De har også fået den nok bedst placering af alle i hele lufthavnen, lige ved finger B - her hvor næsten alle SAS-fly kommer og går. Kommer og går gør gæsterne også i den store åbne restaurant, der har en grundregel om, at al mad på kortet bliver serveret indenfor et kvarter - og faktisk som regel hurtigere, nede omkring de 12 minutter. Så næsten ligemeget, hvor travlt man har, kan man altid lige nå et glas godt vin eller en klassisk fransk bistroret - eller hvorfor ikke lige et par østers med caviar på toppen og et glas champagne. Le Sommelier kan det hele.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Joe & the Juice
Joe & the Juice har faktisk hele tre afdelinger i lufthavnen. Og alle tre steder kører musikken højt og livligt, mens de tatoverede bartendere juicer den ene sundhedskop ud efter den anden. Hvis ikke lige de da toaster en af deres rigtig lækre sandwiches - især har tunacadoen taget hele verden med storm. Her er smart, ungt og velbesøgt på alle tider af døgnet, og skulle man køre på laveste energiniveau, kan et besøg klart anbefales.

Foto: Rasmus Kramer Schou

7-eleven Deli
Der findes to 7-eleven Deli i lufthavnen. 7-11 siger du, er det ikke noget være amerikansk fast-food? Det var det måske en gang, men markedet rykker sig, og de er i den grad rykket med. Her serveres masser af Palæo-mad samt Cofoco salater, og begge ting ligger ikke bare højt på sundhedsbarometeret - de smager også drøngodt som et hurtigt måltid. Og så er det hele pakket godt ind, så man kan tage to-go med op i flyet. Hvis I vælger den ude i C fingeren - hvor de store internationale fly afgår fra, er der også dømt suveræn udsigt - hvor man blandt andet kan se 380'eren trille forbi, skulle man være til den slags.

AOK Tjenester