Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/06/14

Guide: Her kan du spise i Kødbyen

  • Foto: Torben Christensen, Scanpix Foto: Torben Christensen, Scanpix

Det kan være svært at holde sig ajour med byens nye spisesteder og områder. AOK's restaurantredaktør giver dig her overblikket over fem gode restauranter i Københavns svar på New Yorks Meatpacking District og guider dig sikkert gennem byen i byen, der tidligere var forbeholdt slagterne.

Guiden er sidst opdateret i juni 2014.

Læs også: Den komplette guide til Kødbyen

Mother

Høkerboderne 9
1712 København V

Alle pizzabundes moder

Madanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda Kastrup

Tre fyre, som har lidenskaben for italiensk mad og en baggrund i restaurationsbranchen til fælles, står bag det travle, italienske spisested Mother, der serverer gourmetpizzaer bagt på surdej i brændefyret ovn - både til frokost og aften. Læs her, hvorfor pizzeriaet hedder Mother. Læs hvorfor pizzeriaet hedder Mother

Kul

Høkerboderne 16b
1712 København V

Den grillede

Foto: Rasmus Kramer Schou

I slutningen af 2013 fik Kødbyen en ny restaurant med et multinationalt køkken og plads til over 100 gæster.

Kul hedder den og ligger i Høkerboderne 16B-20 og de griller, meget naturligt, en hel del. Kokkene bag foretagendet hedder Henrik Jyrk og Christian Mortensen og de har taget restaurantscenen med storm.

Den kulinariske inspiration kommer hovedsageligt fra Californien, dog uden at følge nogen bestemte regler, så hvis de bedste ingredienser kommer fra østkysten eller Japan, jamen, så er det dem, de bruger.

Menukortet har 10-15 retter i forretsstørrelse og ligger i prislejet 75-150 kroner pr. ret.

PatéPaté

Slagterboderne 1
1716 København V

Vinbar i den gamle fabrik

Foto: Else Bjørn

PatéPaté ligger i en tidligere leverpostejfabrik – deraf navnet - og ejes af vinbar-specialisten Kenn Husted, som også står bag københavnerklassikere som Bibendum, Props, Panzon og Falernum. Du finder PatéPaté på højre hjørne, når du svinger ind i Den Hvide Kødby fra Halmtorvet, og på varme dage kan du nå et glas i solen på de Berlin-agtige bænke udenfor. Indenfor byder køkkenet på morgen-, middags- og aftensmad inspireret af det fransk, spansk, marokkanske køkken. Og der er selvfølgelig et væld af vine af at vælge imellem. Klik her og se brugernes anmeldelser af PatéPaté.

 Klik her og se brugernes anmeldelser af PatéPaté

Kødbyens Fiskebar

Flæsketorvet 100
1711 København V

Rå fisk og høj hip-faktor

Om sommeren kan du spise ude foran Fiskebaren med udsigt til Kødbyens kølebiler. Foto: Scanpix

Kødbyens Fiskebar er det mest toptrendy sted, og lige efter åbningen var det umuligt at sparke sig ind til raw-baren for bysmarte fra den kreative klasse, der elsker fisk og gode hvidvine og synes, at det er sejere at sidde på en hård bænk med udsigt til Kødbyens kølebiler end i en velpolstret stol med en stivet stofserviet i skødet.

Maden er smagfuld og skarp, smilene er store, fisken frisk og vinkortet kan tilfredsstille selv forvænte ganer.


Nose2Tail

Flæsketorvet 13a
1711 København V

Alt fra trynen til halen

En øko-gris med krølle på halen. Foto: Bax Lindhardt

Madbodegaen Nose2Tail har enkel indretning og lave priser. Her er der plads til alle med lyst til velsmag og velbehag. Nose2Tail køber ikke bare udskæringer af dyr, men hele dyret og anvender hele dyret - fra snude til hale. Klik her og se brugernes anmeldelser af Nose2Tail. Dagens menu bestemmes af, hvilke dyr der bliver leveret, og hvilke grøntsager, det er sæson for. Klik her og se brugernes anmeldelser af nose2Tail.

Læs mere om Nose2Tail her.

Tommi's Burger Joint

Høkerboderne 23
1712 København V

Den islandske burger

Foto: Rasmus Kramer Schou

Tommi har udkonkurreret både McDonalds og Burger King på Island, så han har fat i den lange ende. Juni 2014 åbnede han så Tommi's Burger Joint i Kødbyen.

Menuen er til at forstå. Burger, fritter og shakes. Bollerne er de bløde, fluffy typer, og kødet ikke for de fedtforskrækkede for at få den saftigste yumminess. En plain burger står i 69 kr.

Stilen er amerikansk kitschy/trashy stil med ET plakat, lyskæde plus
discokugle i loftet og menukort skrevet på udklippede papskilte.

Bollyfood Kødbyen

Slagterboderne 10
1716 København V

Den indiske

Foto: Rasmus Kramer Schou

BollyFood i Kødbyen laver autentisk, hjemmelavet indisk mad. Bollyfood er tænkt som en take-away biks, men her er også et bord med stole, så hvis man insisterer, kan der spises in-house.

Man bestiller en såkaldt Tiffin Box, der også er navnet på de traditionelle 'madkasser' som hver dag bliver omdelt i milliontal i Indien.  Med i Tiffin Boxen følger også stegte ris, naan brød, chaat (salad) og to små dressinger og en lille dessert, og en vegetarisk udgave står i 119 kr., mens en kødudgave koster 129 kr. Man kan også få en street-box til 49 kr.

BioMio

Halmtorvet 19
1700 København V

Moderne øko-cafeteria

Foto: Else Bjørn

250 gæster kan på én gang spise klimavenlig mad med udsigt til Halmtorvet i det økologiske, moderne cafeteria BioMio, som ikke er for folk, der gerne vil sidde ned og tale med hinanden, mens de får deres mad serveret. For her skal man hente den selv. Til gengæld får man en sund bid mad til overkommelig pris, inden vejen går videre i teateret eller ud i byen.

Klik her og se brugernes anmeldelser af BioMio.

Chicky Grill

Halmtorvet 21
1700 København V

Den autentiske

Foto: Benita Marcussen, Scanpix
På det nypolerede Halmtorv ved indgangen til Den hvide Kødby ligger en af Vesterbros sidste autentiske bastioner Chicky Grill, hvor du kan spise aftensmad til en under halvdelen af prisen, som den shabby-chi’ce vinbar PatéPaté overfor tager. Chicky Grill har ligget på Halmtorvet siden 1978. Vesterbro’eren Torben Steno beskriver den således: »Chicky Grill på Halmtorvet er (imodsætning til resten af Kødbyen, red), helt ægte med stegt flæsk og persillesovs til en 50’er, professionelle alkoholikere, jyske håndværkere, der diskuterer politik, og polske ludere, der bruger stedet som kantine i regnvejr. Her er nappa-sæderne er så slidte, at skumgummien smuldrer ud af dem, når man rør ved dem«.

Læs mere om, hvad Torben Steno mener om Kødbyen og København her

Juicy Burger

Flæsketorvet 44
1711 København V

Den saftige burger

Foto: PR

I 2014 hoppede Henrik Boserup om bord i et nyt projekt, nemlig Juicy Burger. Her har han lagt tid og kræfter i at udvikle sit eget svar på den perfekte burger.

Bollen er bagt med af de bedste råvarer. Kødet er fra Grambogaard og bliver friskhakket hver dag, og det har aldrig været i nærheden af vacuum.

 

Skriv en kommentar

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester