Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/01/17

Guide: Her kan du spise i Kødbyen

  • Foto: Torben Christensen, Scanpix Foto: Torben Christensen, Scanpix
Hvor skal man spise i Kødbyen? Her er et overblik over restauranter i Kødbyen i København.

Det kan være svært at holde sig ajour med byens nye spisesteder og områder. AOK's restaurantredaktør giver dig her overblikket over gode restauranter i Københavns svar på New Yorks Meatpacking District og guider dig sikkert gennem byen, der tidligere var forbeholdt slagterne.

Guiden er sidst opdateret i september 2017.

Læs også: Den komplette guide til Kødbyen

Gorilla

Flæsketorvet 63
1711 København V

Gorilla

Gorilla er stort åbent lokale med plads til 200. Uhøjtidelig stemning med åben bar, hvor de mange små snacks anrettes - gammelt slagterlokale med hvide fliser på væggene Foto: Jens Nørgaard Larsen

Gorilla er de gastronomiske iværksættere, Rasmus Oubæk og Jesper Marcussens, legeplads. Her er plads til 220 gæster, og menukortet er et legesygt et af slagsen med fokus på middelhavskøkkenet og masser af deleretter for pengepunge i alle størrelser. Meget ala deres kæmpesucces Pluto.

Her er masser snacks med priser fra 25 kr., og det er svært at sætte en dækkende kategori på retterne, der spænder fra både hummer over gyoza og falafel til bananlagkage. Fællestrækket er blot, at det skal smage, så gorillaerne synger.

Gorilla har også en menu til kr. 375 kr. for 10 delevenlige serveringer eller 15 for 450 kr.

Mother

Høkerboderne 9
1712 København V

Mother

Foto: Linda Kastrup

Tre fyre, som har lidenskaben for italiensk mad og en baggrund i restaurationsbranchen til fælles, står bag det travle, italienske spisested Mother, der serverer gourmetpizzaer bagt på surdej i brændefyret ovn - både til frokost og aften. Mother summer som regel af liv, både inde i restauranten og ude på fortovsserveringen, hvor de har masser af borde og bænke. Læs her hvorfor pizzeriaet hedder Mother.

Hija de Sanchez Kødbyen Taqueria

Foto: Rasmus Kramer Schou

Kødbyen har fået en lillebror til Hija de Sanchez i Torvehallerne, som har fået international genklang.

Hija de Sanchez åbnede først i Torvehallerne og blev så stort et hit - også internationalt - at hun blev nødt til at udvide. Det skete så i Kødbyen, så også de kunne nyde Rosio Sanchez' mexicanske frembringelser.

Menukortet har nogle få faste favoritter men skifter også løbende enkelte retter ud. Som udgangspunkt er her tre forskellige tacos at vælge imellem til 40 kr. stykket eller alle tre for 100 kr., hvilket efter en testsmagning ligner en ren foræring.

Kødbyens Fiskebar

Flæsketorvet 100
1711 København V

Kødbyens Fiskebar

Om sommeren kan du spise ude foran Fiskebaren med udsigt til Kødbyens kølebiler. Foto: Scanpix

Kødbyens Fiskebar er det mest toptrendy sted, og lige efter åbningen var det umuligt at sparke sig ind til raw-baren for bysmarte fra den kreative klasse, der elsker fisk og gode hvidvine og synes, at det er sejere at sidde på en hård bænk med udsigt til Kødbyens kølebiler end i en velpolstret stol med en stivet stofserviet i skødet.

Maden er smagfuld og skarp, smilene er store, fisken frisk og vinkortet kan tilfredsstille selv forvænte ganer. Indretningen er som de fleste steder i Kødbyen domineret af hvide klinker fra en svunden tid.

Kul

Høkerboderne 16b
1712 København V

Kul

Foto: Rasmus Kramer Schou

I slutningen af 2013 fik Kødbyen en ny restaurant med et multinationalt køkken og plads til over 100 gæster.

Kul hedder den og ligger i Høkerboderne 16B-20, og de griller, meget naturligt, en hel del. Kokkene bag foretagendet hedder Henrik Jyrk og Christian Mortensen og de har taget restaurantscenen med storm.

Den kulinariske inspiration kommer hovedsageligt fra Californien, dog uden at følge nogen bestemte regler, så hvis de bedste ingredienser kommer fra østkysten eller Japan, jamen, så er det dem, de bruger.

Menukortet har 10-15 retter i forretsstørrelse og ligger i prislejet 75-150 kroner pr. ret.

Fleisch

Slagterboderne 7
1716 København V

Fleisch

Foto: Rasmus Kramer Schou

Fleisch er både en slagter med stolte fagfolk i arbejde, men også en restaurant og bar. Det betyder, at man hos Fleisch spiser middag og drikker cocktails inde i en slagterbutik mellem kvæg, der krogmodner, og arbejdende slagtere, der går rundt og skærer løs med deres knive og økser.

På menukortet spiller kødet - ikke overraskende - hovedrollen, og udover gedigne bøffer kan man finde en bred vifte af økologiske udskæringer og kvalitetskød fra leverandører som Hindsholm Grisen og Vibygaard Lam. Tilbehøret varierer efter sæsonen.

Priserne starter ved 85 kr. for en ret, og Fleisch anbefaler 3-4 salte retter pr. person i delevenlig stil. Her er både terrin, tatar, croquettes, andehjerter og andre slagter-favoritter, men køkkenet er udogmatisk, og hvis de har lyst til at lave en indisk curry eller spansk tapas, så gør de det.

PatéPaté

Slagterboderne 1
1716 København V

PatéPaté

Foto: Else Bjørn

PatéPaté ligger i en tidligere leverpostejfabrik – deraf navnet - og ejes af vinbar-specialisten Kenn Husted, som blandt andet også står bag københavnerklassikere som Bibendum, Props, Panzon og Falernum. Du finder PatéPaté på venstre hjørne, når du svinger ind i Den Hvide Kødby fra Halmtorvet, og på varme dage kan du nå et glas i solen på de Berlin-agtige bænke udenfor. Indenfor byder køkkenet på morgen-, middags- og aftensmad inspireret af det fransk, spansk, marokkanske køkken. Og der er selvfølgelig et væld af vine at vælge imellem.

Nose2Tail Meatpacker

Flæsketorvet 13a
1711 København V

Spargo's Meatpacker

Foto: Lisa Vinther

Spargo's Meatpacker er en kombination af både restaurant og bar og har dybe rødder i den amerikanske New Yorker tradition. Søren er selv skudt af en gal amerikaner og elsker alt US-style, så fornyelsen er logisk - og de har taget afsæt i ikoniske spisesteder som Carmine's og Katz's Delicatessen (der hvor Meg Ryan fakede en orgasme i Da Harry mødte Sally).

Ånden fra Nose2Tail med bæredygtigt kød, der har haft det godt er ført videre på Spargo's. Maden er til gengæld drejet mere over på den italiensk-amerikanske kombination med snacks, pasta der fås i adskellige variationer og store sandwiches - og det er store portioner der også kan serveres family-style, så bordet sidder og deler.

Læs mere om Nose2Tail her.

Warpigs Brewpub

Flæsketorvet 25
1711 København V

Warpigs Brewpub

Foto: PR

De gale bryggere fra Mikkellers kæmpe brewpub i Kødbyen. Her går de amok med ét ton kød om dagen, røg i lange baner og medlemskaber med stramt militærhierarki.

Kort fortalt skal I gå herind, hvis I vil nyde hjemmebrygget øl og spise røget kød. Det er sådan et sted med gang i den med masser af svin og masser af bajere.

Restauranten har fokus på afslapning, og her er ikke servering ved bordene. Oppe ved en disk vælger man sit kød, som nogen så skærer ud. Så vælger man 'sides', altså chilli beans, mac 'n' cheese og lignende, som kommer i flamingoskåle, op på en metalbakke, betal og med nogle store fadøl i hånden ned til langbordene.

Magasasa Dim Sum & Cocktails

Flæsketorvet 54
1711 København V

Magasasa Dim Sum & Cocktails

Foto: Kirstine Fryd

Her er Kødbyen-råt-og-rustikt med de karakteristiske hvide fliser og synlige rør i loftet, og det look går godt til Dim Sum & Cocktails' enkle træborde, stringente sort/røde stil uden så mange dikkedarer. Man svinger ind forbi det kinesiske slagtehus, fordi man er snacksulten eller tørstig, og bliver hængende til man triller mæt, snalret og glad ud igen.

Menukortet er koncentreret omkring dim sum, som bedst forklaret er små bite-size hapsere af forskelligt fyld i en tynd dej - enten dampet, stegt eller begge dele.

Men for at glæde de kinesiske stamkunder breder køkkenet sig også ud i mere unikke retter, som man lige skal have tjeneren til at uddybe, hvis man er rookie i kina-mad. Priserne er meget overkommelige, og man kan hurtigt komme godt rundt på kortet med retter til 30 kr. - og så er her en god cocktailbar.

 

Skriv en kommentar