Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/10/14

Guide: Her er de 6 nye spisesteder, du skal prøve

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Vi har samlet en række af de nye spisesteder, som er skudt op i København i efteråret.

Pizza og drinks i uhøjtidelige omgivelser

Foto: Rasmus Kramer Schou

Neighbourhood - Organic Pizza & Cocktails ligger på Istedgade 27 og har en trendy og rå indretning fyldt med levende stearinlys, rustikt genbrugsdesign og frithængende glødepærer. Stedet er ejet af Martin Beck Duedahl, som faktisk 'opfandt' konceptet til restauranten i en afhandlingsopgave i forretningsudvikling på Roskilde Business College. Siden fik han så følgeskab af køkkenchef Claus Engelbrecht Hansen, der tidligere var med til at starte Umami op.
Hovedfokus er på pizzaer, der har tynd bund - tanken er nemlig, at du ikke skal blive mæt af bunden, men mæt af grøntsagerne som er på. Gæsterne sidder ved langborde tæt ved hinanden, så man skal kunne lide at komme hinanden ved.
Neighbourhoods drinks har Hack Kampmann og Jesper Holst ansvaret for - tidligere har de været forbi Ruby, Lidkoeb, Bar O og Mikropolis.
Hvad: Neighbourhood
Hvor: Istedgade 27

Vinbar med flyvende spansk kolonistil

Hyggen er helt i top på Ravnsborg Vinbar. Ejeren bag Vesterbro Vinstue og Bopa har sat sit tredje skib i vin-søen. Fokus er på vin, men her er også godt at spise.Læs mere om Ravnsborg Vinbar Foto: Rasmus Kramer Schou

Antikvitetsgaden på Nørrebro har fået en vinstue med i samlingen, og der er prominente folk bag Ravnsborg Vinbar - de ejer nemlig også Vesterbro Vinstue og Café Bopa. Tine Helleshøj har stået for den detaljerede indretning, som hun selv betegner som »flyvende spansk kolonistil« med mosaikker, klinker, mørkt træ, geometriske former og et stort grisehoved hængende over vinskabet.
Maden varierer fra tapas-tallerkner til tre-retters menu med en stil i det nordiske/spanske/franske køkken, mens vinudvalget består af omkring 60 forskellige flasker.
Hvad: Ravnsborg Vinbar
Hvor: Ravnsborggade 19

Dekadent feststemning på fin restaurant

Foto: Rasmus Kramer Schou

København har fået et nyt restaurant/natklub koncept. Her er spejle, caviar-menu og læderremme i loftet, som får medejer Morten Angelo til at beskrive stedet som »sensuelt, festligt og imødekommende«.
Der er bevidst indbygget masser af kanter og flader på Lusso, som man let kan slå sig ned på, så det er lettere at komme i kontakt med andre selskaber. Det er også tilladt at danse eller ligefrem hægte sig fast i læderstropperne, som hænger ned for loftet. Festen begynder kl. 22, når lyset dæmpes, musikken skrues op og en dj indtager pulten.
Køkkenchefen Paulo Guimaraes har råderet over maden, som koster 495 kr. pr. person og består af fire forretter, tre hovedretter samt en dessert, som alle er mindre retter, man kan sidde og dele lidt af. Køkkenstilen er moderne med inspirations-afstikkere til den ganske verden. Retterne kan også købes som snacks i baren til 65 kr. stk.
Hvad: Lusso
Hvor: Hovedvagtsgade 8

Klassisk tapas og masser af vin

Foto: Rasmus Kramer Schou

Gennem mange år har Lundgren VIP i Bagerstræde været en af byens mest populære tapas-restauranter, og i september 2014 tog de så springet og åbnede en søsterrestaurant på Gothersgade.
Tapas er i højsædet med masser af skinker, pølser, oste, pesto, oliven, brød og andet klassisk mundgodt. Dertil kan du drikke en masse forskellig slags vin - og kun betale for dét, du drikker. I praksis betyder det, at hvis du køber en flaske vin, bliver der sat en streg til det sted, hvor du drikker - og du betaler kun for det. Det betyder, at du kan smage mange forskellige vine, og at du roligt kan bestille en hel flaske. Der er over 200 forskellige og unikke vine, man kan vælge imellem, og de sælges alle til butikspris.
Hvad: Lundgren VIP
Hvor: Gothersgade 89

Yummie-effekt så Gorillaerne synger

Foto: Rasmus Kramer Schou

Gorilla serverer nede på jorden mad med høj yummie-effekt i rå lokaler i Kødbyen. Her er fokus på middelhavskøkkenet med bl.a. hummer, gyoza, falafel og bananlagkage på menuen og plads til 220 gæster.
Gorilla har masser af snacks med priser fra 25 kr. og det er svært at sætte en dækkende kategori på retterne, der spænder fra både hummer over gyoza og falafel til bananlagkage. Fællestrækket er blot, at det skal smage, så Gorillaerne synger.
De gastronomiske iværksættere, Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen, har haft kig på Kødbyen, siden de første gang begyndte at lege sammen. Det var, da de startede Retour sammen i starten af
2011, men først i 2014 kom muligheden.
Hvad: Gorilla
Hvor: Flæsketorvet 57-67

Lokal hygge med god stemning

Foto: Rasmus Kramer Schou

Nr. 18. Det er kort og godt navnet på spisestedet på Øster Farimagsgade 18, lige overfor Kartoffelrækkerne. Bag stedet står Andreas Malling, Martin Tradsborg Christophersen, Charles Teinby, Thue Nilsson og Rune Joon, som sidste år hoppede ud som ejere af Sankt Annæ Gade nr. 8 på Christianshavn, mens 20A på Ravnsborggade fulgte kort tid efter.
Drengenes koncept er supersimpelt, og måske netop derfor blevet så populært. Der er ikke noget menukort, men man kan tjekke på Facebook inden besøget og se, hvad dagens ret er - ellers er tjenerne altid snakkesaglige.
Der er plads til 40 gæster, og indretningen er hjemlig med fokus på nærvær. Ifølge Andreas Malling er ønsket, at Nr. 18 bliver et lokalt sted, hvor det er stemningen, der trækker.
Hvad: Nr. 18.
Hvor: Øster Farimagsgade 18