Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/06/13

Guide: Her er bare bryster tilladt

  • Foto: Steffen Ortmann
Om du må amme dit barn i en cafe, er op til ejeren. Her er AOK's 5 bud på cafeer, hvor som du som mor roligt kan tage din baby med.

Mælkebaren

Østergade 52
1001 København K

Mælkebaren i Illum

Genrefoto Foto: Colorbox

Mikkel Shafi, som midt i september åbnede Spisebaren på toppen af Illum, hører til de restauratører, der synes, at amning hører til i privatsfæren. Derfor har Illum, som gerne vil have småbørnforældre på besøg, oprettet en såkaldt Mælkebar for enden af Spisebaren, hvor du i bløde møbler kan amme din baby i ro og magelighed.

»Vi vil gerne tage imod mødrene på en positiv måde, og derfor er vi i gang med at indrette et lokale med lækkert design, hvor det er rart at sætte sig ind og amme«, siger Mikkel Shafi.

Mælkebaren er tænkt som en amme-lounge, men man er velkommen til at tage sin caffé latte med derind. Kaffen køber man i Spisebaren og maden spiser man i restauranten. Elevatoren fra Købmagergade går direkte op til Illums 4. sal, hvor puslerummet ligger ved siden af toiletterne. Barnevognen skal parkeres under et halvtag på terrassen. Man kan også spise og ryge på terrassen.

Hvad: Mælkebaren bag Spisebaren
Hvor: Illum 4. sal, Købmagergade Kbh. K
Hvornår: Man-lør 10-20, søn 11-18

Cafe Sonja

Saxogade 86-88
1662 København V

Cafe Sonja

Foto: Nynne Hein Møller

Café Sonja ligger i Saxogade tæt på Istedgade. Her kan du nemt holde øje med barnevognen fra cafeen, og fra alle dens lokaler er udgang til gaden, så du hurtigt kan komme ud til din baby, hvis den vågner og græder. Skal den lille have en ren ble, har Café Sonja et puslebord.

»Her kommer rigtig mange mødre. Vi har ingen restriktioner på, hvor man må amme, men mange går ned i Sonjas rum, som er et lokale indrettet i 60’er-stil inspireret af børne-tv-serien Sonja fra Saxogade, som cafeen er opkaldt efter,« fortæller Anne Østergård, der leder Café Sonja.

Caféen er en del af projektet Sidegaden, som den selvejende institution Settlementet, der har lavet socialt arbejde på Vesterbro i mange år, driver. Café Sonja anbefaler at mødregrupper reserverer Sonjas rum på forhånd, så de kan sidde sammen. Menukortet er begrænset, men maden er hjemmelavet, kagen hjemmebagt, kaffen økologisk og fairtrade og priserne billige. Cafe Sonja har ikke åbent alle feriedage. Se hvilket på www.sidegaden.dk

Hvad: Cafe Sonja
Hvor: Saxogade 85, Kbh. V
Hvornår: Man-fre 9-19.30, lør-søn 10-15.30

The Laundromat Café

The Laundromat på Østerbro har ikke blot vaskemaskiner, hvor du kan vaske dit tøj, men også et legebord til de mindste gæster og puslebord på toilettet. Foto: Else Bjørn

»Go ahead and breastfeed – we like both babies and boobs«, bekendtgør en plakat på The Laundromat Café website.

Islændingen Fridrik Weisshappel, der ejer både The Laundromat Café i Århusgade på Østerbro og i Elmegade på Nørrebro, har selv børn og de mindste er også velkomne på hans cafeer - også selv babyerne medbringer deres egen mad.

Caféen i Århusgade er indrettet med et stort legebord midt i lokalet, hvor de små kan muntre sig, indtil mor og far har spist færdig.

Bliver der brug for et olieskift på lillemanden, har toilettet et bord du kan pusle på, og hvis vasketøjskurven bugner af beskidte sparkedragter, tager du den bare med på cafe. En vask koster 25 kroner i caféen møntvaskeri.

Fra klokken otte serverer The Laundromat Café morgenmad for både vegetarer, tømmermændsramte, børn og pandekageelskere. I weekenden fås brunchen fra klokken 10 til 15. Resten af dagen kan du få cafemad og varme retter fra 95 kroner.

Hvad: The Laundromat Café
Hvor: Århusgade 38, Kbh. Ø
Hvornår: Man-fre 8-23, lør-søn 10-23

Metropolitain Café og Brasserie

Foto: Ikke oplyst

Skal du mødes med en veninde, der kommer fra en anden bydel, og det skal være tæt på en metrostation, er Metropolitain på ved Frederiksbergs Centerets metrostation perfekt. Her er god plads til at parkere barnevognen uden for den gamle bygning, der i dag huser en børnevenlig cafe og fransk-inspireret brasserie. Liften må du gerne tage med ind.

»Vi har en politik om, at vi gerne vil gøre lidt ekstra for børnefamilierne, så er er fri amning, og vi har sofaer, hvor man kan sidde og hygge sig, så vi får besøg af mange mødregrupper« fortæller Carl Weitling fra Metropolitain, der har en søstercafe i Roskilde, der hedder Druedahls.

Metropolitain har en kok fra Cannes, der serverer brunch til 115 kroner (dertil kommer kaffe) på alle hverdage til klokken 13 og brunch-buffet i weekenden. Efter klokken 17 står menuen på mere ambitiøse retter fra 159 kroner. Foruden mødre er mange af cafeens gæster studerende fra Copenhagen Business School.

Hvad: Metropolitain Café og Brasserie, 38 33 38 10
Hvor: Solbjergvej 6, Frederiksberg
Hvornår: Man-lør 10-23, søn 10.00-20

MakkeKafe

Nybrogade 18
1203 København K

MakkeKafé ved Kanalen

Guilia Fadini på MakkeKafé i Nyborgade i februar 2011. Foto: Else Bjørn

MakkeKafé er ifølge Giulia Fadini, som åbnede kaffebaren på Nybrogade ved Frederiksholms Kanal i februar, hvad man siger i Italien, når man får en rigtig god kop kaffe.

Det er også navnet på hendes baby- og børnevenlige kaffebar, som ligger i Nybrogade i forlængende af Gammel Strand i retning mod Nationalmuseet. Så længe vejret er godt, er der kun plads til en enkelt barnevogn udenfor, og trappen ned til cafén i den høje kælder opfordrer ikke til, at man forsøger at forcere den med barnevogn.

Men er du først kommet ned i cafeen, bløde genbrugssofaer, puslebord på det ene toilet og fristende kager, som Giulia, der også er konditor, selv laver.

MakkeKafé havner nok ikke i Bo Bedre for sine genbrugsmøbler og brune klinkegulv, men stemningen er hyggelig, hvis du ikke har travlt.

Giulia er alene i butikken, så hvis hun har travlt med at smøre panini-sandwich eller lave caffé latte, kan der være lidt ventetid, hvis der er mange kunder.

Hvad: Makke Kafé
Hvor: Nybrogade 18, Kbh. K
Hvornår: Man-fre 8.30-17.00, lør-søn 11-18

 

Det mener brugerne..

Ammevenlige caféer guide

Super fin artikel i har lavet. Jeg har fundet en side der vil samle alle caféer i danmark hvor du kan amme, have barnevogn med og pusle din lille baby. Tjek den ud babypilot.dk

Med venlig hilsen

Niels

 

App kan guide til flere gode steder

I min barsel savnede jeg en guide til, hvor jeg kunne finde de lækre pusleborde og rolige kroge til amning i byen - Et godt ly i byen til puslingen, når vi var på farten?

Så jeg lavede en app og gik i gang med research. Målet var at kortlægge Københavns pusleborde og finde ud af, ikke bare hvor man må amme - men vigtigere - hvor det er rart at amme! Jeg fik en masse gode anbefalinger fra småbørnsforældre, der har delt deres hemmelige oaser med mig.

Stederne er nu samlet i appen, og tanken er, at alle herfra skal kunne bidrage med nye steder direkte i appen. Jeg har registreret de første 100 steder i Kbh. Jeg håber, at du vil være med til at tilføje mange flere i hele landet!

De bedste hilsner

Annemette

Læs mere på

http://www.puslely.dk/

 

Taylor Joe

These trips are great for your self-esteem in that you get a chance to talk about and solve your problems, while having a great time getting pampered at the same time.Taylor Joe

 

denverwebexperts.com

Kanal i februar, hvad man siger i Italien, når man får en rigtig god kop kaffe. denverwebexperts.com

 

Jammen

Tak for advarslen.