Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/02/18

Guide: Fem steder med god sushi i København

  • Foto: Ikke oplyst
Nye sushisteder åbner i en stadig strøm, og den sunde og kunstfærdigt anrettede fisk er blevet en af københavnernes favorit-take-aways. AOK guider her til fem gode steder med sushi i København.

Sticks'n'Sushi og Letz Sushi er de helt store aktører på fiskemarkedet med over 30 restauranter samlet, hvor man altid kan regne med et højt  og lækkert niveau.

AOK har fundet et udvalg af de lidt mindre steder, som også  har styr på deres fisk.

Damindra

Holbergsgade 26
1057 København K

Damindra

Foto: PR

På hjørnet af Holbergsgade og Herluf Trollesgade ligger en af Københavns skarpeste japanere.

Damindra på Gammelholm forener i den elegante restaurant på fornem vis legelysten modernitet med substantiel sushitradition.

Herinde kan man komme vidt omkring i det japanske køkken, men de mestrer stadig også den traditionelle sushi, hos Damindra serveres stykkerne relativt store og med fuldt smæk på både pyntegenstande og smag.

Hvad: Damindra
Hvor: Holbergsgade 26, 1057 København K

Izumi Vesterbrogade

Vesterbrogade 118
1620 København V

Izumi

Foto: PR

Izumi er faktisk en lille kæde med tre restauranter - i Charlottenlund, på Østerbro og Vesterbro.

Konceptet er ad libitum, hvilket Izumi faktisk var de første til at indføre i Danmark.

Men hvor man normalt får sine bange ad libitum anelser med hensyn til kvantitet overfor kvalitet, så bryder Izumi fuldkommen med den fordom.

Her har dygtige kokke nemlig en klar holdning til både smag og råvarer, og udover sushi dækker ad libitum-konceptet også over en god portion forskellige småretter, ala japanske tapas, hvor smagene står skarpt og udførelsen får en til at undres over den alt for lave pris på 198 kr. pr. person.

Hvad: Izumi
Hvor: Jægersborg Allé 30, Charlottenlund. Vesterbrograde 118. Strandvejen 59, Østerbro

Watami

Ermelundsvej 88
2820 Gentofte

Watami

Foto: Rasmus Kramer Schou

Gentoftes sushi-darling serverer japansk mad af høj kvalitet. Alle saucer og dressinger er hjemmelavede - der er f.eks. piftet op med forskellige former for dashi, kombu og miso for at ramme den helt rigtige bløde balance - et træk der vidner om, at Willum vil smagsløgene det bedste.

Der er en del sushi at lade sig friste af på kortet og den er knivskarp i anretningen, sart balanceret på smagen og alligevel i et prisleje, hvor man kan kigge forbi flere gange om ugen.

Detaljerne er gennemtænkte, f.eks. vidner de håndlavede soya-kander fra Kunstakademiet om, at kvalitet både gælder på og omkring tallerknen.

Hvad: Watami
Hvvor: Ermelundsvej 88, 2820 Gentofte

Hatoba

Islands Brygge 9
2300 København S

Hatoba

Foto: PR

Hatoba betyder brygge på japansk, og navnet kommer sig af, at sushibaren og -restauranten ligger på Islands Brygge overfor skaterbanen.

Designet er futuristisk med sort, hvidt og en græsgrøn, som de dominerende farver. Om sommeren kan facaderne åbnes, så du kan spise sushi og nyde aftensolen, som går ned bag byen.

Man kan enten udelukkende bestille sushi, eller hoppe ombord i en af Hatobas tasting-menuen, hvor man kommer godt rundt på kortet som også indbefatter forskellige sticks og rispapirruller.

Hvad: Hatoba
Hvor: Islands Brygge 9, 2300 København S

Sushi Lovers

Rømersgade 18
1362 København K

Sushi Lovers

Foto: Arkiv

Sushi Lovers byder på visuelt indbydende og smagfulde fiskebidder i Torvehallernes hal 1.

Restauranten er bygget op omkring et åbent køkken i den ene side og høje borde i den anden. Der står barstole langs baren, hvorfra man nøje kan følge kokkenes frembringelser.

I køkkenet er sushistilen inspireret af det moderne danske køkken og det vestlige USA, og Sushi Lovers bruger ofte moderne madlavningsteknikker og tilsmager maden med hjemmelavede saucer, cremer og mayonnaiser samt andre smagsgivere i eller på deres sushi.

Hvad: Sushi Lovers
Hvor: Rømersgade 18, 1362 København K

 

Det mener brugerne..

Der mangler så lige den bedste ...

Det er er mig temmelig uforståeligt, man har valgt at undlade den absolut mest autenstiske og uden tvivl bedste ...

Men for ikke at nogen skal snydes for den, er her et link til nogen skønne japanske madoplevelser:
http://uki.dk/