Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 21/11/16

Guide: De 7 nye italienske restauranter i København

  • Et billede fra den hyggelige Forketta på Ryesgade.  Foto: PR

    Et billede fra den hyggelige Forketta på Ryesgade.

    Foto: PR
Italiensk mad hitter i København. Her er et overblik over de nyeste spisesteder fra støvlelandet der kom til København i 2016.

Husk du kan klikke på billedet af hver restaurant, og læse meget mere om hvert sted.

Ristorante L’Imperatore

Foto: PR

Restauranten på hyggelige Olufsvej på Østerbro byder både på italiensk kaffe, frokost og middage, men her er ingen pizza.

Til gengæld har de fokus på italienske og især sicilianske specialiteter som fettuccine med vildsvin, risotto med blæksprutte i eget blæk, ravioli med trøfler, stort udvalg i fisk og skaldyr og et sortiment af kød fra lammekoteletter til oksemørbrad.

Pastaen er hjemmelavet, brødet friskbagt og al frugt og grønt er økologisk.

Spaghetteria

Vester Farimagsgade 2
1606 København V

Spaghetteria

Spaghetteria på åbningsaftenen. Foto: PR

Holdet bag Osteria 16 har udvidet deres italienske portefølje med Spaghetteria.

Spaghatteria, ligger på Vester Farigmagsgade - inde under 'mælkebuen' og holder sig også til klassisk italiensk mad - med fuld fokus på sæsonens bedste råvarer, som de selvfølgelig selv importerer igennem deres supermarked, og her er det let at blive forelsket i serveringerne på tallerknerne.

Forketta

Ryesgade 30A
2200 København N

Forketta

Foto: PR

Forketta er kronen på to italienske venners værk, for de har igennem et stykke tid drevet en bod i Torvehallerne, hvorfra de også har beriget københavnerne med gode råvarer.

Hjørnerestauranten, der ligger tæt ved Fredensbro, er hyggeligt indrettet med små træborde, en stor bogreol der fylder næsten hele den ene væg, samt en høj bar nede ved køkkenet samt masser af stearinlys om aftenen.

Betjeningen er yderst nede på jorden - på den gode måde - man føler næsten, man endelig er kommet hjem til sine gamle italienske venner, der, som gode venner jo gør, har stået i køkkenet hele dagen for at forkæle os.

Cantina

Borgergade 2
1300 København K

Cantina

Foto: PR

Makkerparret Henrik Laszlo og Mikkel Egelund driver i forvejen den frankofile darling Pastis samt FishMarket, men hoppede i juni 2016 ud i den italienske del af restaurantbranchen, da de åbnede Cantina.

Det er det bedste italienske køkken, de præsenterer, nemlig det simple. Det hvor velsmagen sidder i den gode råvare, og der faktisk helst ikke skal gøres for meget ved det. Og de laver pizza hele dagen, alle dage - fra kl. 11.30 til midnat, så man altid kan svinge ind forbi og få et stykke med Italien.

No. 31 - Wine & Food

Frederiksborggade 31
1360 København K

No. 31 - Wine & Food

Foto: Nicolas Cosedis

Vinbar tæt ved Nørreport Station med italiensk menukort og fokus på den gode stemning.

Der er få retter at vælge mellem, til gengæld har de fuld fokus på kvaliteten.

Udvalget af vine stort, og du kan både få rosé, rød, hvid og bobler. Er du sulten, kan du se, hvordan den italienske kok forbereder dit måltid, da hun er placeret midt i restauranten.

Antiristorante L'Altro

Torvegade 62
1400 København K

L'Altro

Foto: PR

L'Altro på Christianshavn er en god og afslappet antiristorante, der har tætte forbindelser til Era Ora. I august 2016 overtog de to nye ejere Marcello Rosato og Valerio Marandola stedet - et sted de dog har selv har kørt alle årene. Ejerskiftet betyder, der langsomt vil ske en ændring af restauranten, til gengæld har de lovet at holde fast i alt det, der gjorde dem til københavner-darlinger samt Bib Gourmand-modtagere i årevis - nemlig enkel, rustik og yderst velsmagende mad, i et lokale hvor man simpelthen bare hygger sig.

Famo Carne

Gammel Kongevej 51
1610 København V

Famo Carne

Foto: PR

Og til sidst på listen - en lille bonusrestaurant. For Famo Carne er som sådan ikke ny, den er en relancering af den kendte Famo 51.

De skiftede i 2016 navn til Famo Carne, hvor der naturligvis er en del fokus på kød, men italiensk fokus på kød - hvilket også kan betyde kødet fra en aubergine, så steak-house er det på ingen måde. Til gengæld er det godt.

 

Det mener brugerne..