Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/04/17

Guide: De 6 gode japanske restauranter

  • Foto: PR Foto: PR
Japansk mad hitter i København. Her er et overblik over gode japanske restauranter i København. Husk du kan trykke på hvert billede og læse meget mere om hvert sted.

Umami

Store Kongensgade 59
1264 København K

Umami

Foto: PR

Køkkenchef Christian Paradisi forener det bedste fra det japanske køkken med det bedste fra det franske - og resultatet er munddrivende godt.

Derudover har de verdens bedste sushi-kok i form af Pepi Anevski, der vandt VM i sushi i 2013. Læg dertil en ambitiøs kvalitetsbar og top-of-the-line design i hele restauranten, og du har et sikkert hit.

Damindra

Holbergsgade 26
1057 København K

Damindra

Foto: PR

På hjørnet af Holbergsgade og Herluf Trollesgade ligger en af Københavns skarpeste japanere.

I den L-formede hjørnerestaurant kan man se Damindras japanske kokke knokle i det åbne køkken iført den traditionelle hamachihovedbeklædning, og de demonstrerer et overbevisende greb om det eksperimenterende nye køkken, hvor fokus er på masser af smag.

Kuma

Jagtvej 101
2200 København N

Kuma

Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvis man har lyst til at prøve noget traditionel gademad, så er det Jagtvej 101 på Nørrebro, man skal sigte efter. Her ligger den lille restaurant Kuma nemlig.

Meget spartansk indrettet, holdt i rolige grå-blå nuancer med et par højborde, vinduespladser og en lille spisebar, hvorfra de tre ejere langer godter over desken.

Deres glansnummer er den efterhånden ikoniske 'okonomiyaki' - men også andre populære gademads-retter dominerer det billige kort. En misosupper står f.eks. i bare 20 kr.

Jah Izakaya

Gasværksvej 21
1656 København V

Jah Izakaya

Nyt japansk spisested og bar, Jah Izakaya. Foto: PR Foto: Ikke oplyst

En izakaya er en afslappet bar, hvor japanske forretningsmænd siger til deres koner, at de går hen og spiser, når de ikke gider hjem og have skældud, men de drikker mest, og så spiser de lidt til.

Det tætteste, vi kommer på den slags bar i Europa, er vel en irsk pub, men forskellen er, at maden er virkelig god på en izakaya. Det er gode råvarer og lavet fra bunden. Det har folkene på Jah Izakaya genskabt, så japanere føler sig hjemme her.

Maden på stedet bliver lavet af den japanske kok Shinya Ito, der har arbejdet på en trestjernet Michelinrestaurant i Tokyo, men som også har været køkkenchef på den japanske ambassade i København.

Sticks'n'Sushi på Tivoli Hotel

Arni Magnussons Gade 2
1577 København V

Sticks'n'Sushi på Tivoli Hotel

Foto: PR

Siden september 2010 har du kunnet spise sushi og japansks inspirerede sticks, mens du betragter byen fra oven, og man kan næsten ikke lave en liste over Københavns gode japanere, uden at have en Sticks med.

Restauranten har en fantastisk u-dansk stemning, og en fornemmelse af at du lige så godt kunne befinde dig i London eller en anden metropol - heroppe på 12 etage. Foruden cocktailbaren har sushibaren på toppen en stor terrasse, hvor du kan sidde, når vejret er lunt, og en afdeling ved siden af det åbne køkken, hvor du kan spise på traditionel, japansk vis: siddende på gulvet - eller i barens svingende gynger.

Restaurant Tokyo

Vesterbrogade 77
1620 København V

Restaurant Tokyo

Foto: PR

Tokyo er en gammel familierestaurant, en af Københavns ældste.

Indretningen har stort set ikke ændret sig i de mange år, og menukortet heller ikke. Man holder sig til det kendte og sikre - fordi det stadigvæk holder.

Restauranten har et godt udvalg af varme, japanske retter. Signaturretten er uden tvivl sukiyaki, som tilberedes ved bordet. Du får serveret de fintskårne kødstrimler og grønsager, der lynsteges og vendes i pisket æg.

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register