Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/07/14

Guide: De 6 gastronomiske udflugter

  • Foto: PR Foto: PR
Her er 6 gode spisesteder udenfor København - perfekte til en gastronomisk get away.

Restaurant Sletten

Gl. Strandvej 137
3050 Humlebæk

Den i Humlebæk

Foto: Rasmus Kramer Schou

Michelin-restauranten Formel B på Vesterbrogade har en lillebror på landet. Den hedder Restaurant Sletten og ligger 40 kilometer nord for København i den hyggelige havn i Humlebæk blandt gamle fiskekuttere og skæve bindingsværkshuse - en halv times gåtur fra kunstmuseet Louisiana, som er en oplagt kombi, når nu alligevel man er på de kanter.

Hvor Louisiana byder på kunst i haven, gør Sletten sig i kunst på en tallerken. Niveauet på Slettens køkken ligger sig nemlig umanerligt tæt op af storebror inde i byen, og menukortet er omfangsrigt med ca. 15 retter samt 5 desserter at vælge imellem og alle retter koster 130 kr.

Få en gourmetoplevelse på Sletten til særpris med AOK

Kurhotel Skodsborg The Lobby

Skodsborg Strandvej 139
2942 Skodsborg

Den i Skodsborg

20 kilometer nordpå af Strandvejen ligger Kurhotel Skodsborg. De har sat sig for at blive Nordens bedste spa/retreat/kurhotel - kær velvære har mange navne - og vejen til berømmelse skal også gå gennem køkkenet. Her har kokke med erfaringer fra de bedste københavnske Michelin-restauranter sammensat et menukort med afsæt i det sæsonbaserede nordiske køkken og betegner sig selv som en luksusbistro med retter mellem 85-155 kr.

I baren kan man slå sig løs med cocktails udarbejdet af Gromit Eduardsen, cocktaillegenden der var en af de bærende kræfter, der fik København på det internationale drinkskort - og som ægte kurhotel er her selvfølgelig også masser af sunde alkoholfrie varianter.

Dragsholm Slot

Dragsholm Allé 1
4534 Hørve

Den i Dragsholm

Foto: Niels Houkjær

90 kilometer vest for København ligger et af landets helt store gourmettempler - Dragsholm Slot. Når man nævner ordet Dragsholm for foodies, får de som regel et fjernt blik i øjnene og tiltagende mundvand.

Køkkenchef Claus Henriksen, der tidligere har været både på Formel B og Noma, er inspireret af ’Det Nye Nordiske Køkken’ i fortolkningen af det lokale Lammefjords-køkken. Dragsholms gourmetrestaurant findes i kælderen i slottets sydfløj, og her kan man få syv retter for omkring 900 kroner.

Den i Holbæk

Foto: PR

Restaurant SuRi på Holbæk Havn, 70 kilometer vest for hovedstaden, er en af Vestsjællands bedste restauranter, og et oplagt mål til en gastronomisk sviptur ud af byen. Her gør man en dyd ud af at tilbyde afslappede gourmetmåltider. Her forstås "gourmet" ikke nødvendigvis som en overflod af svære teknikker, men derimod som et målrettet fokus på god smag og kvalitetsråvarer.

Her er et omfattende frokostkort fra retter til 85 kr. Aftenkortet byder på alt fra tre til syv retter - 695 kr. for den største, man kan dog også vælge a la carte.

Spar 25% på regningen hos SuRi med AOK

Den på Lolland

Foto: Rasmus Kramer Schou

Hotel Saxkjøbing er en kulinarisk perle godt gemt af vejen på Lolland, men så sandelig køreturen på 140 kilometer sydpå værd.

Ejeren hedder Claus Meyer, og han har genrejst det gamle hotel til en perfekt mini-gourmet-get-away for hovedstadens romantikere og foodies

På Hotel Saxkjøbing er madstilen Claus Meyer’sk – det kan man efterhånden godt kalde den – altså et rustikt miks af nordisk gourmet-light almanak. Til frokost byder kortet på flere retter startende ved 65 kr., og til aften fås retter til 95 kr.

Skær 25% af den samlede regning på Hotel Saxkøbing med AOK

Hotel Frederiksminde

Klosternakken 8
4720 Præstø

Den i Præstø

Foto: PR

90 kilometer syd for København ligger Frederiksminde på en pynt for enden af vejen, efter man har kørt over bumlende brosten og forbi gamle skæve huse, og allerede når man ser den flotte facade, bliver man taget tilbage til de gode gamle dage.

Ligeså traditionelt historisk selve bygningen er, ligeså moderne og skarpt er køkkenet. Køkkenchef Jonas Mikkelsen er strøget til tops som en af de mest ambitiøse kokke i landet, hvilket heller ikke er gået anmelderne forbi, der gladeligt har kastet topkarakter efter ham.

Tre stykker smørrebrød koster 185 kr., mens tre retter til frokost gøres for 350 kr. Den helt store ni-retters aftenservering står i 1.050 kr., men man kan selvfølgelig også vælge færre retter.

 

Det mener brugerne..