Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/01/14

Guide: De 5 vinbarer for alle

  • Manfreds og Vin i Jægersborggade er et af de steder, du trygt kan tage hen og få en usnobbet vinoplevelse. Foto: Linda KastrupManfreds og Vin i Jægersborggade er et af de steder, du trygt kan tage hen og få en usnobbet vinoplevelse. Foto: Linda Kastrup
Dit nytårsfortsæt om en alkoholfri januar stopper her. AOK's vinskribent har skrevet en guide til, hvordan du, også som nybegynder, kan nyde godt af byens mange vin-oaser og -begivenheder.

Rigtig mange københavnere kan rigtigt godt lide vin. Men lige præcis vin har desværre et par områder, der måske skræmmer en del fremtidige vinelskere fra at komme ordentligt i gang. Af en eller anden grund har vin noget over sig, som gør, at man let kan komme til at føle sig dum – eller blive bange for at sige noget forkert.

En anden ting, der holder en del af det yngre publikum lidt på afstand, er forestillingen om, at det er dyrt at gå ud at drikke vin. På langt de fleste restauranter og vinbarer i byen begynder priserne på et glas vin ved 50 kroner og en flaske på omkring 300 kroner. Og man kan få rigtigt gode sager og oplevelser i glasset. Prøv at gå på cocktailbar med dét budget!

Du kan i løbet af 2014 følge med her på AOK.dk, hvor vi vil sætte fokus på arrangementer, smagninger og vinanbefalinger til dig, der har lyst til at udforske vinens verden i København.

R Vinbar

Gammel Mønt 14
1117 København K

R Vinbar

Foto: Else Bjørn

R-Vinbar på Gammel Mønt 14 serverer et imponerende antal vine på glas fra den store tavle, og Christophe, der er at finde bag baren, har en kæmpe viden om alle vinene, som han hjertens gerne deler ud af på en usnobbet og uhøjtidelig måde. Desuden byder kortet med flasker også på en masse fristelser i alle priskategorier – og så er der åbent til sent i weekenderne.

Ved Stranden 10

Ved Stranden 10
1061 København K

Ved Stranden 10

Foto: PR

Ved Stranden 10 er det perfekte sted at tage hen med gode venner og få et godt glas, inden du tager videre i byen eller på restaurant. Hver onsdag er der mulighed for at komme til uhøjtidelig vinsmagning for blot 150 kroner pr. næse, hvilket er en rigtig god mulighed for at smage en masse forskellige herligheder og vække din indre vinnørd.

VinBaren i Stefansgade

Søllerødgade 42
2200 København N

VinBaren i Stefansgade

Vinbaren i Stefansgade er et herligt lille sted, der dog kun har åbnet om torsdagen. Vinbaren laver en masse gode arrangementer, og dagens vin koster max 50 kroner glasset. Du kan både være heldig at komme til storskærm, stand-up eller noget helt tredje mens du nyder de gode dråber.

Vinhanen

Baggesensgade 13
2200 København N

Vinhanen

Foto: PR

Vinhanen på Baggesensgade er også et sted, som tager det, at gå ud og drikke vin, seriøst. Din vin bliver tappet direkte fra de store vintanke, og det holder prisen nede og stemningen løssluppen. Er der en vin, du bliver særligt glad for, ja, så er der mulighed for at købe en dunk med hjem.

Manfreds

Jægersborggade 40
2200 København N

Manfreds

Manfreds fotograferet i maj 2010. Foto: Peter Clausen

Manfreds og Vin på Jægersborggade vil også være med til at bryde din forestilling om vin som værende noget snobbet og højtideligt noget. Man sidder tæt i den lille bar og får serveret vin til kanten af glasset – og du behøver ikke holde på stilken. Liv, glade dage og økologiske vine serveret i øjenhøjde gør Manfreds og Vin et trygt sted at blive introduceret til god vin.

Hvis du vil have lidt at læse i...

... og bruge som inspiration og godnatlæsning, har du her et par boganbefalinger, som kan bruges som gode, letlæselige opslagsværk, der forklarer dig lidt om vinens lingo, og hvordan du sætter ord på det, du smager.

»Den lille vinsmager« – af Mads Rudolf

Denne lille bog tager dig i hånden og forklarer, hvorfor vinen smager, som den gør. Uhøjtideligt og i højt humør blander Mads Rudolf videnskab med lidenskab og kombinerer enkle mundgribelige eksempler med mere hardcore teori til dem, der har lyst til at dykke dybere ned. Der er også mange spændende interviews med nogle af verdens bedste vinsmagere, der fortæller om deres vej fra det første glas.

»Smag på Vin« – af Gunnar Steen Rasmussen

Denne bog kombinerer på meget fin vis både en smule om selve smagen, men dens rigtig stærke side er forklaringerne på vinverdenens sprog. Du bliver taget rundt i verden og lærer samtidig både lidt om, hvordan man vælger vin på restaurantens kort og supermarkedets hylder, kombinationer af mad og vin, og hvad det nu lige betyder, når nogen snakker om vinens gardiner.

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register