Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/12/13

Guide: De 5 nytårsmiddage

  • Foto: Asger Ladefoged Foto: Asger Ladefoged
2013 er ved at gå ned i horisonten. Hvis det har været et annus horribilis, kan du trøstespise ved at slutte det godt af med en fremragende middag.

Hvis det har været 365 fantastiske dage, så fejr det med et gastronomisk brag. Lige meget hvad, så slut året med noget mad, du vil huske. Her er restaurantredaktørens fem bud på restauranter, der har lige det, en nytårsmiddag kræver.

Marchal

Kongens Nytorv 34
1050 København K

Den ekstravagante

Foto: Signe Birck

Skal der være fest, så lad der være fest. Nytårsaften er årets sidste aften og dermed også absolut sidste chance for at slutte med et brag. Ingen steder brager vel egentlig mere igennem en Hotel d'Angleterre, som netop er kommet ud at sit to-årige, tre-cifrede-million-beløb renoveringsprojekt, og er klar til at vise byen, hvordan storhed, historie og elegance går bedst hånd i hånd. Det ikoniske hotel har trods alt haft H.C. Andersen, Karen Blixen og Winston Churchill på gæstelisten gennem tiderne, så historiens vingesus blæser kraftigt i hotellets Palmehave.

Stjernekokken Ronny Emborg er sat til at styre de gastronomiske tøjler og nytårsaften serverer han blandt andet torsk med knoldselleri og brunet smør samt oksemørbrad med foie gras, porre og trøffel. Eftersom middagen i Palmehaven er årets gallafest, er dresscode selvfølgelig også galla. Inden fyrværkeriet på Kongens Nytorv og natmaden spiller Ida Corr, Bobo Moreno og Blichers Big Band op til dans.

Hvor: Restaurant Marchal, Kongens Nytorv 34
Hvor meget: Fra 2.995 kroner for hele aftenen
Hvordan: Læs mere her

Rebel

Store Kongensgade 52
1264 København K

Den yummie

Foto: PR

Restaurant Rebel har fokus på, at folk skal få noget god mad og så ellers hygge sig. Det er derfor ikke her man får lange anekdoter om råvarernes oprindelse og lang snak om vinens tilblivelse. Tjenerne er til for at servere, og så får man ellers fred. Med mindre man selvfølgelig har spørgsmål, så hjælper de hjertens gerne. Ellers er det maden, der får al opmærksomheden, og det med god grund. For kokkene Lars Petersen og Martin Hylleborg, som kører Rebel, har i dén grad fundet ind til en kulinarisk yummie kurs, som holder hele vejen.

Nytårsmenuen på fem retter slutter et flot år af med et brag og kommer blandt andet forbi favoritter som hummer, pigvar og boeuf af okse. Hvis du hellere vil fejre nytåret hjemme, men stadigvæk savler over Rebels mad, så frygt ej - de har nemlig også maden som take-away. Tre retter, kaldet 'Knaldet' til 350 kroner og fem retter kaldet 'Braget' til 500 kroner.

Hvor: Rebel, Store Kongensgade 52
Hvor meget: 1.600 kroner for champagne, 5 retter og vinmenu
Hvordan: Se mere her

Vesterbro Vinstue

Istedgade 128
1650 København V

Den i festens centrum

Foto: PR

Efter populære Straßen på Istedgade måtte lukke efter en omfattende brandskade, overtog Vesterbro Vinstue og blev naturligt nok en af områdets mest besøgte vinbarer. I køkkenet regerer Henrik Paulsen (tidl. Fiskebaren) og Mads Dalsborg (tidl. Umami, Kroghs Fiskerestaurant, Ketchup) og de er begge glade for middelhavskøkkenet - tilføjet lidt nordisk inspiration. Nytårsaften byder de på snacks, varm velkomst og Hendes Kongelige Højheds nytårstale, inden man som gæst sætter sig til bords i stearinlysenes skær.

Den fem retters menu starter med vinstuens variation af nytårstorsk med syltet rødbede, røget bacon, aftenens eneste sure æbler, friteret kapers og sennepschiffon og fortsætter indtil kl. 24, hvor der selvfølgelig er kransekage og søde bobler. Tør champagne passer nemlig forfærdeligt dårligt til den søde kransekage. Det gør kagen klæg og sød og champagnen (eller den tørre mousserende vin) hvinende sur. 'Nu må man snart lære det!', som de siger dernede.

Hvor: Vesterbro Vinstue, Istedgade 128
Hvor meget: 900 kroner per person for 5 retters menu samt vinmenu
Hvordan: Se mere her

Sticks'n'Sushi på Tivoli Hotel

Arni Magnussons Gade 2
1577 København V

Den i skyerne

Sticks'n'Sushi åbnede i september 2010 sin hidtil højest beliggende filial på 12. sal i Tivoli Hotel Foto: Else Bjørn
Var tiden og budgettet ikke helt til en nytårstur til London eller New York, er det tætteste du kommer Sticks’n’Sushis nytårsmiddag i deres højest beliggende og hidtil mest funky restaurant på toppen af Tivoli-hotellet på Kalvebod Brygge. Er vejret klart, kan man se til Sverige, og så kan man jo lege, at man holder nytår i to lande på én gang. Pladserne forsvinder som dug for hed sommersol, selvom aftenen ikke er ikke billig, fordi du skal lægge alt, hvad du drikker, og det er jo ofte en del på årets sidste aften, oven i prisen.

Baren hjælper meget gerne med at sammensætte en drikkemenu, som enten kan være champagne, vin eller øl eller lidt af det hele. Maden består blandt andet på Baerii Caviar, Rib Eye Japanese Style og selvfølgelig masser af sushi, og når krudtet er skudt af, kan du kysse din elskede godt nytår i en af tomands-gyngerne med udsigt over byens lys, mens I nipper til cocktails fra baren bagved.

Hvor:
Sticks’n’Sushi på Tivoli Hotel, Arni Magnussons Gade 2, Kbh. V
Hvor meget:
645 for madmenuen. Drikkevarer købes separat.
Hvordan:
Se mere her

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester