Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/01/16

Guide: De 5 med morgenmad

  • Morgenmad hos Otto. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Morgenmad hos Otto.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Godmorgen, har du sovet godt? Dejligt, så er det tid til at få noget mad i maven. AOK har fundet 5 af de rigtig gode.

Møller Kaffe & Køkken

Nørrebrogade 160
2200 København N

Byens Bedste vinderen

Foto: Rasmus Kramer Schou

Da Møller Kaffe & Køkken slog dørene op i den bygning Arne Jacobsen har designet i den funktionalistiske stil på Nørrebrogade 160, brød den nye morgenmadsrestaurant lydmuren for morgenmad og smeltede samtidig Instagram.

Her var designlækkert, morgenmad til kl. 16 hver dag og selvfølgelig bedst af alt - åndssvagt lækker mad på tallerknen. Også så lækkert at de vandt vores AOK pris: 'Byens Bedste Morgenmad'.

Man får en afkrydsningsseddel med ca. 25 valgmuligheder, hvorfra man sammensætte sin egen perfekte kombination - det er dog afsindigt svært at begrænse sig. Og til priser omkring 20-25 kr. pr. ret er her også masser af stamgæst-potentiale. Alt er, - selvfølgelig - fristes man til at sige, hjemmelavet.

Maden er så vidt muligt økologisk, kødet kommer fra Østerbros kød-fanatiker 'Spis min gris', Nutellaen fra en vens forældres nabos gård i Piemonte, øl og saft fra Møn Bryghus, kaffe fra Copenhagen Coffee Lab - og sådan fortsætter det derudaf.

Hvad: Møller Kaffe & Køkken
Hvor: Nørrebrogade 160

Bistro Royal - Kongens Nytorv

Kongens Nytorv 26
1050 København K

Madklubben er med

En af byens bedste adresser - nabo til Kongens Nytorv, Gothersgade og Hotel d'Angleterre. Foto: Rasmus Kramer Schou

Kampen om morgenmaden er spidset gevaldigt til det seneste år. Måske er det Instagrams skyld med sine mange indbydende morgenmadsbilleder. Måske er københavnerne bare begyndt at stå tidligere op? I hvert fald hitter morgenmad på byens restauranter og caféer. En af byens helt store spillere - Madklubben - har også meldt sig ind i kampen.

Deres Bistro Royal på Kongens Nytorv-hjørnet kan bedst beskrives som en prisvenlig udgave af Café Victor, hvor kendisser mænger sig med folk som du og jeg, der ikke nødvendigvis har en budgetkonto i millionklassen. Priserne ligger på 20-50 kr. for à la carte-småretter som skinke, croissanter, bacon og havregrød med æble og kanel.

Lidt dyrere er dekadente morgenhapser som en avocadomad med smilende æg og urter eller røræg lavet med sort trøffel. Begge koster 75 kr. Kan du ikke bestemme dig, byder Bistro Royal også på forskellige combos i prislejet 100-125 kr.

Hvor: Bistro Royal
Hvor: Kongens Nytorv 26

Grød

Jægersborggade 50
2200 København N

Solid morgengrød

Martin Daniali og Lasse Skjønning Andersen på blot 21 og 23 år har om ikke grød på hjernen – så i hvert fald på menuen i deres nye grødcafe, der åbner i morgen i den trendy Jægersborggade på Nørrebro i København. Foto: Erik Refner Foto: Ikke oplyst

Grødbaren Grød serverer grød morgen, middag og aften, men afstemt til de forskellige tidspunkter på dagen. Til morgenmad kan man få spelt og ruggrød, havregrød og trekornsgrød toppet med frugtkompotter, nødder, skyr og meget andet.

Grød er landets første grødbar og åbnede i 2011. Målet er at vise københavnerne, at grød både kan være delikat, sundt og billigt. Grøden laves af økologiske, grovvalsede korn fra naturkostforretningen Aurion i Nordjylland, og der bruges sæsonfriske råvarer til de forskellige grødtoppings. Derfor skifter menukortet også hver måned, og populariteten er til at tage at føle på. Grød er nemlig knopskudt og har nu tre butikker i København.

Vil man pimpe sit morgenmåltid, kan man supplere grøden med en hjemmelavet rabarberlemonade eller en af desserterne, som serveres hele dagen, og som let kan spises som en lille morgenlækkerbisken.

Hvad: Grød
Hvor: Jægersborggade 50, Kbh. N. og Torvehallerne og Guldbergsgade 7a

Mad & Kaffe

Sønder Boulevard 68
1720 København V

Vesterbro-darlingen

Foto: PR

Gode råvarer, kærlighed og en af byens hyggelige solskinspletter på Sønder Boulevard har gjort Mad & Kaffe til café- og Instagram-darling. Den tidligere Kaffebaren på Sønder Boulevard 68, skiftede 1. april 2015 navn til Mad & Kaffe. Det er den bestemt ikke blevet dårligere af.

Mad & Kaffe går op i friske, hjemmelavede og økologiske råvarer fra velrenommerede leverandører som bl.a. stjernekokken Daniel Letz, bageren ”Vores Brød” samt øl fra Nørrebro Bryghus. Det lader til, at trenden med at servere en stor tallerken morgenmad, hvor siruppen fra de amerikanske pandekager løber over i røræggen og mudrer det hele, er ved at være passé.

Københavnerne vil selv bestemme - og det får de også lov til hos Mad & Kaffe. Om morgenen kan man sammensætte sit personlige morgenbræt via et afkrydsningssystem, så man kan vælge præcis det, man har lyst til. Der er mulighed for at vælge en mindre morgensammensætning på tre elementer (ca. 65 kr.) op til den store, som består af syv elementer (ca. 135 kr.).

Hvad: Mad & Kaffe
Hvor: Sønder Boulevard 68

Otto

Store Kongensgade 34
1264 København K

Livretter til morgenmad

Sommelier Henrik Levinsen er trukket i bonderøvs-outfittet. Foto: Rasmus Kramer Schou

Det nyeste skud på Oubæk&Marcussens voksende mad-imperium hedder Otto. Den ligger lige ved Kongens Nytorv, og er en heldags-oplevelse, hvor områdets mange forretningsfolk kan luske forbi og få stillet den lille sult, inden arbejdsdagen kalder.

De åbner i hverdagene kl. 08 og kl. 10 i weekenderne, så man kan smutte ind og få lidt livretter som en god start på dagen. Duoens restauranter kan anklages for meget, men at kalde dem sundhedsapostle bliver altså ikke en af dem.

Morgenmaden lokker f.eks. med en virkelig god Reuben-sandwich med pastrami, surkål og sennep eller måske skulle man starte dagen stille og roligt med lobsterrolls. Der er også lettere sager på kortet som ymer og....ja, det var vel det. Ellers står den på de mere fyldestgørende retter, hvor de dybe smage dominerer.

Priserne starter ved 40 kr. for ymer og slutter ved de 145 for lobsterroll.

Hvad: Otto
Hvor: Store Kongensgade 34

 

Det mener brugerne..

dar2016

يحتوي موقعنا على تشكيلة من العاب تلبيس بنات متجددة باستمرار وكل مايتعلق بصنف العاب بنات تلبيس مرحبا بالجميع في مدونة العاب تلبيس بنات الجديدة ...