Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/08/16

Guide: De 5 Matador-restauranter på Bakken

  • Korsbæks fineste spisested - i privaten hos Varnæs. Jamen, altså Hans-Christian.  Foto: Rasmus Kramer Schou

    Korsbæks fineste spisested - i privaten hos Varnæs. Jamen, altså Hans-Christian.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Maden i Korsbæk på Bakken er værd at rejse efter. Her er den store guide til de fem forskellige restauranter.

At bygge en kopi af Korsbæk må have været oppe at vende uendelige gange hos diverse restauratører. Men det blev Dyrehavsbakken nord for København, der løb med sejren.

30. april 2015 åbnede således et univers, som er enhver Matador-fans våde drøm.

SE ALLE BILLEDERNE FRA KORSBÆK HER

Man kan gå en tur i Algade, spise middag på Postgaarden, komme på visit i Varnæs' dagligstue og hilse på Laura i køkkenet. Rundt i byen går nemlig også hyrede skuespillere i fuld karakter, som hver spiller en af de elskede figurer fra Lise Nørgaards mega-succes i 24 episoder fra 1978.

Her er både Skjerns Magasin, Andelsbageriet og Larsens Lokum, hvor han kom i problemer med tyskerne, da de opdagede, hvad han havde udsmykket det med.

Herligt nostalgi-trip: Sådan så Bakken ud i gamle dage

Spis Matador
Bakken er som udgangspunkt ikke kendt som en decideret kulinarisk destination, men det er der i dén grad lavet om på i Korsbæk. Her er alting lavet fra bunden i det kæmpestore underjordiske og topmoderne køkken, og ambitionen har fra dag ét været at servere ligeså gennemført mad som de omkringliggende kulisser.

Her er fem forskellige restauranter, hvor man virkelig kan leve sig ind i serien og bid for bid blive en ægte Korsbæk-borger.

Der er to 'rigtige' restauranter samt tre, hvor man besøger 'private hjem' - og alle steder er selvfølgelig fyldt med alle de kendte ansigter, vi kender fra serien.


Jernbane Restauranten

Tjener Boldt som vi kender ham. Foto: PR

Man kan nyde håndmadder på Jernbane Restauranten, hvor Tjener Boldt er restaurantens glinsende stjerne, ligesom hunden Kvik nok skal få sin del af 'det en tysker' frikadeller spist. Man kan som gæst selvfølgelig møde alle de kendte karakterer under sit besøg.

Herlige billeder: Sol og sommer i gamle dage i København

Stemningen af folkelig og afslappet, og man kan ikke bestille bord. Til gengæld kan man altid kigge forbi og få dagens varme ret til 169 kroner, tre håndmadder til 119 kroner eller andre gode, klassiske danske retter fra spisekortet.


Postgaarden

Foto: Ikke oplyst

Eller man kan gå lidt finere til værks og tage en tur på den kæmpestore og imponerende Postgaarden, hvor der er smørrebrød og festmiddage.

Den store mondæne restauration, hvor overtjener Olsen styrer med sikker hånd og serverer fin mad for de ligeså fine damer.

Se de sjove billeder: Bakken old-school

Her er både højtbelagt luksus-smørrebrød og en udsøgt middag - taget ud af tidens finere danske madkultur. Gamle klassikere som braiseret fasan med klassisk tilbehør og vandbakkelser med bær til dessert eller rødgrød er blevet genoplivet.

Man kan både nyde frokost og middag her og en frokostanretning starter ved 278 kr.

Den Kongelige Postgaarden danner samtidig rammen om byens danseundervisning, forsamlinger og koncerter. Så man kan være heldig, at der er musik eller dans på scenen.


Hjemmebesøg
Hvis man ikke er til restaurant-besøg, kan man tage hjem i privaten forskellige steder.

Her er menuen bestemt på forhånd, og man er således overladt til værternes hittepåsomhed, til gengæld er det meste med  i prisen.


Katrines Gaard

Foto: Ikke oplyst

Sådan er det for eksempel på Katrines Gaard.

Katrine styrer sit blå landkøkken med den hyggelige stemning, og man kan ved selvsyn opleve Larsens private "galleri" på toilettet samt den elskede hund Kvik, mens man spiser i enten køkkenet eller de tilstødende lokaler og få en sludder med Grisehandler Oluf Larsen.

Her kan både spises frokost og middagsmad, og ligesom hjemme i privaten hos venner, så er det ligesom dem, der bestemmer, hvad menuen byder på.

Billedserie: Go'e gamle København fra da far var dreng

På landet spiser man selvfølgelig varm mad til frokost for at kunne klare arbejdet i marken.

For 449 kr. for man både mad, vin, øl, vand og kaffe, og det kunne sagtens bestå af sildeanretning, æggekage med flæsk og stikkelsbærgrød med fløde eller andre retter fra gårdens store forrådskammer.

Til aften koster et traktement 559 kr. og kunne f.eks. byde på smørbagte krustader, saftig flæskesteg med det hele og mormors æblekage efterfulgt af kaffe og likør.


Lauras Køkken

Foto: Rasmus Kramer Schou

Man kan også smutte en tur forbi Lauras Køkken.

Kokkepigen Laura er den lim, der holder rigmandsfacaden sammen for overklassefamilien Varnæs.

Lauras køkken producerer alt det overdådige mad, der ryger op til de fine gæster, men hvis man har fået nok af gode manerer, kan man smutte ned i køkkenet og få sig en bid mad sammen med stue- og kokkepigerne.

Her er der fællesspisning fra fade, og stemningen er yderst afslappet.

En frokost i Lauras køkken koster 489 kr. for mad, vin, øl, vand og kaffe - men så har Laura også selv lavet sild, rødspættefilet, frikadeller med surt, andelår med svesker og så fremdeles.

For 749 kr. kan man spise aftensmad i Lauras Køkken, og hun ryster fire gode retter ud af kokkeærmet.


Hos Varnæs
Foto: Ikke oplyst

Hvis man rigtig skal op og snuse til byens spidser, så er det Hos Varnæs, det sker.

Hjemme i de eksklusive private rammer hos bankdirektøren er de fine møbler nydeligt arrangeret, sølvtøjet er pudset, og tæpperne er banket. Maude kender etiketten som værtinde og sørger for sine gæster - hvis hun da ikke går op og lægger sig.

En tur 'Hos Varnæs' er fuldkommen planlagt ned i mindste detalje. Herskabet har gjort sit yderste for at tilrettelægge menuen, tilpasse vine og arrangere kaffebord - så man kan nyde mad og drikke i selskab med de andre fine gæster ved det overdådige spisebord.

Der er fire forskellige muligeheder for at spise Hos Varnæs.

Frokosten hos Varnæs koster 559 kr., og er det store kolde bord, hvor der ikke er sparet på noget. Det er dog kun Maude og kokken Laura, der kender menuen.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Man kan også tage på 'Eftermiddagsvisit Hos Varnæs'.
Her kan man hoppe ombord i eftermiddags-te og smage et overflødighedshorn af bagværk. Rosinboller, blødt brød, Lauras hjemmebagte småkager, tykke skiver af sandkage og måske en enkelt medalje, mens der bliver skænket kaffe, te, portvin og sherry. Det koster 299 kr.

For 849 kr. er der 'Middagsselskab hos Varnæs', hvor man får fire retters udsøgt middag samt alt, hvad der nu følger med til en rigtig middag hos en ægte bankdirektør.

Det ultimative man kan opnå i Korsbæk er at blive inviteret til 'Festtaffel hos Varnæs'. Så bliver det skam ikke finere, Hans-Christian.

For 1.499 kr. oplever man et overdådigt traktement uden smalle steder. Den står på fem-retters menu, mens kælderens bedste vine trækkes op og serveres af de kendte stuepiger. Aftenen sluttes af med kaffe, avec og Lauras uimodståelige kransekagekonfekt i de tilstødende gemakker.


Mad-Manifest
Korsbæk på Bakken har udarbejdet et mad-manifest, som de vil følge. De indebærer blandt andet, at de vil genskabe klassiske danske retter fra 1930’erne og 1940’erne med gode, lokale råvarer og helt fra bunden.

Se billederne: Sådan så det ud da de byggede Korsbæk

Korsbæk på Bakken har kapacitet til at bespise op til 1.700 gæster om dagen i de fem restauranter.

Det betyder, der er blevet ansat ca. 50 tjenere, bartendere øldrenge, afryddere og overtjenere (Heraf én Olsen) 6 smørrebrødsjomfruer, 1 køkkenchef, 2 souschefer, 14 kokke, 6 opvaskere, 2 konditorer, 11 butiksansatte, 4 betjente, 12 professionelle skuespillere, foruden flere end 9 servicemedarbejdere og 12 administrative medarbejdere for at få det hele til at køre rundt.

For at få det hele til at være så autentisk som overhovedet muligt er samtlige menuer, retter og opskrifter udvalgt i samarbejde med Lise Nørgaard.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester