Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/11/12

Guide: De 5 hyggelige steder at spise julefrokost

  • Julebord dækket af stylist / dekoratør Lene Ostenfeldt. Foto: Linda KastrupJulebord dækket af stylist / dekoratør Lene Ostenfeldt. Foto: Linda Kastrup
Ingen jul uden en julefrokost med flæskesteg, and, snaps, sild, sild og flere sild. Her er en håndfuld spisesteder i København med den gode, gamle, danske julemad. Vi er tidligt ude, men det er nu, der skal bookes bord, hvis man vil have de gode steder.

Restaurant Paustian

Kalkbrænderiløbskaj 2
2100 København Ø

Klassisk julefrokost på Nordhavnen

Foto: Ikke oplyst

Hvis du har brug for en pause fra indre bys fortravlede juleshopping, så tag ud til Nordhavn, hvor Paustian Butik og Restaurant Paustian ligger dør om dør i samme bygning.

I butikken vil der (selvfølgelig) være en særlig juleudstilling og rig mulighed for i ro og mag at finde både mindre og større julegaver.

Og når gaverne er indkøbt, kan du forkæle ganen med en gedigen julefrokost i Restaurant Paustian, der i år byder på en julemenu bestående af alle de klassiske danske julefrokostretter som; sild, laks, fiskefilet, sylte, lun leverpostej, mørbradbøf, and, æbleflæsk og selvfølgelig risalamande. Alt er hjemmelavet.

Paustians julefrokost serveres fra den 13. november til den 22. december 2012 begge dage inklusive.

Paustian har også et særligt snaps- og ølkort i november og december måned. Restauranten vil ligesom butikken også have åbent alle søndage i december måned frem til jul. Om søndagen er der forøvrigt også søndagsbrunch.

Hvad: Restaurant Paustian
Hvor: Kalkbrænderiløbskaj 2, Kbh. Ø., tlf. 39 18 55 01
Hvornår: Tir-fre kl. 12-16. Lør kl. 12-16.
Hvor meget: 395 kr. per person

Aamanns

Øster Farimagsgade 10
2100 København Ø

Gourmet smørrebrød på Østerbro

Foto: Kaspar Mørk

Har du shoppet på Østerbro eller været på Den Hirschsprungske som en pause i juleræset, skal du spise frokost hos smørrebrødskongen Aamanns på Øster Farimagsgade. Her får du god smag, økologiske råvarer og gedigent håndværk mere end fancy indretning og bukkende tjenere.

Kokken Adam Aamann har så stor succes med sin respektfulde gendigtning af det danske smørrebrød, at han åbner en restaurant i New York i slutningen af 2012.

Hvad enten du sidder i Aamanns restaurant, som han kalder Aamanns Etablissement i nummer 12 eller ved et af de små borde, der står tæt i deli’en i nummer 10, er maden en intens oplevelse af smag med lækkert, hjemmebagt rugbrød og uden ligegyldige appelsinskiver. Her er der tænkt over tilbehøret.

Tre stykker kan mætte de fleste. Deli’en er også god at kende, hvis du vil tage smørrebrød med hjem, så du kan nyde en snaps uden at skulle ud at køre bagefter. Og bare rolig, der ér sild, andebryst og andre julelækkerier på menuen.

Hvad: Aamanns
Hvor: Øster Farimagsgade 10, Kbh. Ø, tlf. 35 55 33 44
Hvornår: Man.-fre. kl. 10.30-20.30, lør. kl. 11-16.30, søn. kl. 12-16.30
Hvor meget: Fra 45-55 kroner per smørrebrød.

Restaurant Kronborg

Brolæggerstræde 12
1211 København K

Traditionel jul i indre by

Foto: Martin Kaufmann

Man sidder tæt på Restaurant Kronborg, så det er ikke stedet til tophemmelige samtaler om fjendtlige overtagelser, men et godt sted, hvis du skal spise en drønhyggelig julefrokost i hyggelige omgivelser, hvor humøret er højt, øllet flyder, og stemningen er afslappet.

Den centrale beliggenhed i byens små gamle stræder øger julehumøret hos selv den mest nisseforskrækkede københavner og er også herligt bekvemt i forhold til juleshopping på Strøget.

Julemånederne er en af de mest festlige tider på året på Restaurant Kronborg, der serverer en traditionel julefrokost – ved bordet - bestående af hele ’julesvineriet’ såsom julesild, røget laks, konfiteret and ribbensteg, sylte, ost og risalamande og meget meget mere.

Hvad: Restaurant Kronborg
Hvor: Brolæggerstræde 12, Kbh. K., tlf. 33 13 07 08
Hvornår: Mandag - lørdag 11-23, søndag 11-17
Hvor meget: 360 kroner per person

Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3
2200 København N

Juleøl og julemad på Nørrebro

Foto: PR

Det skulle være til at finde en juleøl, du kan lide, hvis julefrokosten indtages på Nørrebro Bryghus. For restauranten har – som navnet antyder – rigelig øl i rigelige smagsvarianter fra egne haner. Du kan altid se, hvilke øl der er i hanerne på bryghusets hjemmeside.

Men Nørrebro Bryghus har ikke bare øl. De har også mad. God mad. Og fra 12. november serveres bryghusets juleanretning, hvor man som minimum får ’Den kolde’ og ’Den lune’, og dertil kan tilvælge oste eller dessert. ’Den kolde’ byder på sild, gravad laks og julepaté med surt. ’Den lune’ består af medister med grønlangkål, ribbensteg med rødkål og æbler samt fiskefilet med remoulade.

Hvad: Nørrebro Bryghus
Hvor: Ryesgade 3, Kbh. N, tlf: 35 30 05 30
Hvornår: Mandag – torsdag kl. 11- 24, fredag – lørdag kl. 11 - 02
Hvor meget: 200- 250 kroner per person.

 

Det mener brugerne..

Hyggelig julefrokost buffet med sjove aktiviteter

Tager selv til www.funcitysport.dk når vi skal have en sjov og hyggelig julefrokost. De har en anbefalelsesværdig pakkeløsning med julemad, underholdning og fest.

Se programmet her
http://funcitysport.dk/index.php/2-uncategorised/8-julefrokost-2013

 

Julefrokost København

Det er nogle utrolig lækre steder der er skrevet i toppen her, hyggelig stemning, og dejlig mad.

Der er også mulighed for at besøge www.denbilligejulefrokost.dk hvis man leder efter en firmajulefrokost eller julefrokost i København til billige priser.

 

Det lyder alt sammen godt,

Det lyder alt sammen godt, men som kørestolsbruger har man ikke en chance for i skriver aldrig at kørestolsbrugere er velkomne. Kan i rette det?

Torben Bauchmann

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester