Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/12/15

Guide: De 5 gløgg

  • Foto: Iris Foto: Iris
  • Foto: HENNING BAGGER Foto: HENNING BAGGER
  12  

Vintertid er juletid. Og juletid er gløggtid. AOK guider til fem af Københavns bedste bud på den varme, krydrede vin, der luner så dejligt i maven i den kolde tid, og for mange er en obligatorisk ingrediens, hvis julestemningen skal sikres.

Hotel d'Angleterre

Kongens Nytorv 34
1022 København K

Den hvide

Foto: PR

Hotel d’Angleterre er selve symbolet på jul i København. Finpudset, flot og pyntet med de traditionsrige julelys. Facaden er hvid, og det er hotellets legendariske gløgg også.

Tilbage i 1999 var temaet for hotellets juleudsmykning inspireret af H.C. Andersens eventyr om Snedronningen, og lige siden har den varme drik haft navnet: Snedronningens hvide julegløgg.

Læs også: 7 julemarkeder udenfor København

Gløggen kan både drikkes i bløde stole i baren på hotellets restaurant Marchal eller ude foran de ikoniske hotel, hvor der selvfølgelig er opsat varmelamper. Til den røde gløgg serveres hjemmelavede pebernødder og til den hvide, hjemmelavede snebolde.

Hvad: Snedronningens hvide julegløgg inkl. pebernødder og snebolde
Hvor: Hotel d’Angleterre, Kongens Nytorv 34, Kbh. K.
Hvornår: Fra 14. november kl. 17
Hvor meget: 145 kroner for hvid, 135 for rød

Hviids Vinstue

Kongens Nytorv 19, kld.
1050 København K

Den klassiske

Foto: Keld Navntoft

8.000 liter. Cirka så mange liter gløgg serverer Hviids Vinstue hvert år til juletørstige kunder. Det illustrerer meget godt, hvor populær gløggen fra Hviids Vinstue er. Den snart 300 år gamle beværtning på Kongens Nytorv har serveret gløgg siden 1954, og traditionen er, at det første glas altid langes over disken kl. 11 den 11. november. Hvert år.

Produktionen af Hviids Vinstues gløgg påbegyndes allerede i maj måned, hvor rødvin og portvin sættes til at trække med rosiner og krydderier. Efter lagring frasorteres rosinerne hvorefter cognac og mørk rom tilsættes sammen med friske rosiner og mandler. Og vupti: et styk potent gløgg til at varme krop og julesind.

Læs også: Juleteater for hele familien

Men det er ikke kun gløggen, der tiltrækker juleglade kunder i hobetal. Den lavloftede og mørke vinstue oser med sine mahognimøbler og små båse også af smuglerkro, og det er umanerligt svært ikke at komme i god, gammeldags julestemning, når man træder ned i varmen, hvor der dufter af jul, bodega og gamle dage.

Hvad: Hviids Vinstue
Hvor: Kongens Nytorv 19, kld., Kbh. K.
Hvornår: Fra 11. november kl. 11.
Hvor meget: 39 kroner for 10 cl og 225 for en liter til at tage med hjem

R Vinbar

Gammel Mønt 14
1117 København K

Den stærke

Foto: Else Bjørn

Er tæerne frosne og næsen kold efter juleshopping i indre by, så læg vejen forbi R Bar på Gammel Mønt og få et glas af Bo Jacobsens gløgg. Den er hverken for børn eller sarte ganer, for R Bar er en vinbar – og der laver man gløggen stærk. Og med kvalitetsrødvin. Her bliver gløggen lavet efter fordelingen; en halv flaske cognac, en halv flaske brændevin og en halv flaske snaps til seks flasker rødvin.

Læs også: Her er 10 nye spisesteder i København

Lisbeth og Bo Jacobsen, som siden 1991 har drevet Restaurationen, der er en af byens mest gedigne og konsistente gourmetrestauranter, ejer R Bar og har siden overtagelsen i 2008 serveret den eftertragtede gløgg, der er lavet på portvin, snaps og brandy. Udover væsken med anseelig alkoholprocent serveres også Lisbeth Jacobsens sprøde, hjemmebagte brunkager.

Stemningen er som regel bedst lige omkring fyraften, hvor det højloftede lokale fyldes med forretningsfolk, shoppere og andet godtfolk, så tag nissehuen på – og husk at lade bilen (og cyklen) stå.

Hvad: R Vinbar
Hvor: Gammel Mønt 14, Kbh. K
Hvornår: Fra 26. november
Hvor meget: 75 kr. med Lisbeths hjemmebagte småkager

Nimb Brasserie

Bernstorffsgade 5
1577 København V

Den julede

Foto: PR

Skal årets gløgg indtages i lidt finere omgivelser, så tag forbi Tivolis betagende madtempel, Nimb, hvor der serveres en helt særlig gløgg med 15 hemmelige ingredienser, der oser af jul, velsmag og alkohol.

Den fyldige gløgg kan nydes i bløde møbler ved den store, knitrende pejs i Nimb Bars imponerende riddersal eller i loungen på Nimb Brasserie og Nimb Terrasse. Der følger småkager med gløggen lavet af den dygtige konditor fra Terrassen

Læs også: Guide: Her er byens skøjtebaner

Selv om Nimb har indgang, udgang og udsigt til Tivoli, så kan man sagtens besøge Nimb fra gaden via indgangen just over for Hovedbanegården. Men er man alligevel på disse kanter, er det tilrådeligt at sparke julestemningen helt i vejret med et besøg i Tivoli, der i højtidens anledning byder på julepynt, nisseland, julegodteboder, juletræer, julemand, juletræer og juleforlystelser.

Hvad: Nimb
Hvor: Bernstorffsgade 5, Kbh. K.
Hvornår: Fra 16. november
Hvor meget: 85 kroner for et godt glas og hjemmebagte småkager

Meyers Deli på Gammel Kongevej

Gammel Kongevej 107
1850 Frederiksberg C

Den alternative

Foto: PR Foto: Ikke oplyst

Er varm rødvin og opsvulmede rosiner ikke øverst på hitlisten, så fortvivl ej. Claus Meyer byder på en varm æblegløgg, hvor de gængse alkoholiske væsker og rosiner er byttet ud med – som navnet antyder; æbler.

I stedet for vin er den varme drik brygget på koldpresset æblemost fra Lilleø, der er blandet op med æblecidereddike, rørsukker, brændt sukker og et alkoholisk udtræk af muskat, allehånde, ingefær, kanel og knust nellike. Som bundsnask er rosiner og mandler erstatte med tørrede tranebær og friske æbler.

Den gyldne gløgg kan nydes ved deli’ens langborde med udsigt til Gammel Kongevejs juleindpakkede byliv. Og mon ikke der følger en enkelt eller to hjemmebagte småkager med i købet.

Hvad: Meyers Deli
Hvor: Gl. Kongevej 107, Frb. C. Æblegløggen servers i alle Meyers Delier
Hvornår: Fra 18. november
Hvor meget: Prisen for et glas gløgg er 35,- kroner, 50,- med Calvados i og 75 ,- for hele flasken med hjem.

 

Det mener brugerne..

thank you

thank you it was a good topic
العديد من الناس يبحثون عن رسائل جميلة لكي يستطيعوا ان يرسلوها لمن يريدون من احبائهم واصدقائهم كما انهم يبحثون ايضا عن مسجات مثل مسجات صباح الخير كما انهم يبحثون ايضا عن صور حب التي تشعر احبائهم بالمودة والمحبة وكذلك صور رومانسيه والعديد منهم ايضا يبحثون عن رسائل صباحيه لكي يرسلوها لمن يحبون في الصباح الباكر وهناك الكثير من الاشخاص ممن فقدوا العديد من الاشخاص الذين يحبون يبحثون عن دعاء للميت من اجل ان يدعوا لميتهم

 
 

Tnx for this

مرحبا بكم على موقع العاب تلبيس بنات جديدة الذي يسعى دائما الى تقديم العاب بنات تلبيس ستايل يمكنكم الاستمتاع واللعب فيها كما تريدون على موقعنا الرائع العاب بنات ستال والعاب باربي كذلك

 

RCA

تمتاز العاب بنات بالتنوع فهي تحتوي على العاب مكياج وكذلك التلبيس اضافة الى الطبخ وهذا ما جعلها افضل من الاصناف الاخرى لهذا موقعنا يقدم العاب بنات جديدة ومميزة متجددة دائما ....!!

 

Fremragende indlæg jeg

Fremragende indlæg jeg simpelthen snuble på din blog og ønskede også at hævde, at Ive virkelig værdsat udforske din blog artikler Uanset jeg vil abonnere på nære og jeg håber også, du skriver igen om kort tid. http://www.sanangeloservices.com/puppies

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register