Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/02/16

Guide: De 5 børnevenlige restauranter

  • Foto: Nikolai Linares Foto: Nikolai Linares
At spise ude med børn kan få den sejeste elitesoldat til at græde. Her er fem restauranter i København, hvor børn må være børn, og mor og far bliver mætte.

Copenhagen Street Food

Børn larmer, styrter rundt og sviner. Perfekt. Det gør Copenhagen Street Food nemlig også. Så de to er et match made in heaven. I den gamle lagerhal på Papirøen, lige overfor Skuespilhuset, er der tætpakket med 25 fænomenale »food trucks«, som byder på lækkerier og gademad fra mange forskellige verdenshjørner, og alle har minimum én ret til en 50er – helt perfekt til at styrte rundt og opleve forskellige smage. Man sidder på slidte borde og bænke, store sofaer lavet af gamle træpaller og stole lavet af kabelruller.

I midten af det hele har folkene bag Copenhagen Street Food bygget et aflukke, hvor man kan sidde med sin indkøbte street food, og der er ingen, der rynker på næsen, hvis man spilder lidt på gulvet. Her er det perfekt for forældre at slå sig ned som i en gastronomisk kommando-central og sende børnene ud og købe mad – Cph Street Food har nemlig også sin egen valuta, som man kan give de kære små med i lommen og gå på opdagelse med.

Hvad: Copenhagen Street Food.
Hvor: Trangravsvej 14.
Info: copenhagenstreetfood.dk

Italy Amager

Cofoco har allerede sat sig godt og grundigt på den københavnske madscene med ti forskellige restauranter rundt om i byen. I 2015 satte kæden dog gang i en ekspansion, som med tiden skal blive landsdækkende. Konceptet hedder Italy og satser på at være et »folkeligt pizzeria«. Her vil man have alle ud at spise; hele familier, venner, unge som gamle, børn og forretningsfolk – og alle skal have en god oplevelse – både med mad af høj kvalitet og i omgivelser, der får en til at slappe af. Især børn bliver modtaget med åbne arme.

Menukortet er traditionelt italiensk og helt enkelt: Der er pastaretter, bøffer og et solidt pizzakort. Råvarernes kvalitet er i højsædet – man har bestræbt sig på at udvælge med omhu. På restauranterne vil der ud over den almindelige bordservering være takeaway, så man kan tage maden med sig hjem, hvis børnene ikke er til at lokke væk fra Disney sjov.

Hvad: Italy Amager.
Hvor: Reberbanegade 3.
Info: cofocoitaly.dk

L’Osteria del Grappolo Blu

Når man støder på det italienske ord »osteria«, indikerer det et spisested, der er mindre formelt end en ristorante. Og eftersom Italien er notorisk kendt for at have en mama i køkkenet og masser af glade børn løbende barfodede rundt omkring sig, er osteria’er selvfølgelig også altid børneegnede. Således også Osteria del Grappolo Blu på Vester Farimagsgade, hvor børn er mere end velkomne. Her kan de tegne, se film eller bare tage sig en lur på sofaen – ejerne Alfredo Franco og hans hustru May-Britt Franco Koed har set det hele før.

Hver morgen udvælger køkkenchefen de bedste råvarer om morgenen, når der købes ind, og derfor skifter Alfredo dagligt nogle af retterne ud. Dog finder du altid et par klassikere fra det syditalienske køkken, blandt andre de sicilianske Arancini, ligesom der hver dag laves frisk pasta. Restauranten har i flere skoleferier også afholdt »børne-kokkeskoler«, så de små selv kan prøve kræfter med køkkenet.

Hvad: L’Osteria del Grappolo Blu.
Hvor: Vester Farimagsgade 37.
Info: igb.dk

Sticks’n’Sushi

Sticks ’n’ Sushi er helt perfekt til børn. Her er decideret børnemenu, og maden plejer at være et hit. Personalet er meget børnemindede – de forsøger blandt andet at servere hurtigst muligt for de unge gæster, der som bekendt ikke har lige så stor tålmodighed som de voksne – og der er farveblyanter, så man kan tegne løs. Og skal man virkelig glæde de små størrelser med en oplevelse, så vælg den Sticks’n’Sushi, der ligger på toppen af Tivolihotellet.

Her er nemlig masser at opleve ud over selve maden. F.eks. kan man vælge at sidde ved nogle borde, der så at sige er placeret i nogle forsænkede huller i gulvet. Helt heroppe på 12. etage er der også lavet en lille gang af glas, og det skal nok give timers morskab og bævende frygt at vove sig ud på. Til sidst kan man sætte sig over i gyngerne – jo, du læste rigtigt. Der er selvfølgelig installeret gynger i baren på restauranten, og derfra kan man så sidde og vugge stille og roligt.

Hvad: Sticks’n’Sushi på Tivoli Hotel.
Hvor: Arni Magnussons Gade 2.
Info: sushi.dk

Cafe Sweet Surrender

Folkene bag Sweet Surrender kender hinanden fra en frikirke og ville med caféen lave et sted, der videreførte kirken og kristendommens tanker om næstekærlighed – dog uden at det bliver missionerende. Stedet er drevet af frivillige, og hver tredje måned doneres cafeens overskud til forskellige velgørenhedsprojekter, primært på Vesterbro.

De små kan boltre sig i den ene halvdel af cafeen, der er indrettet med et stort børnehjørne med masser af legetøj, og hver måned afholder cafeen »Girls Night In«. Sådanne børnevenlige rammer benytter mange mødregrupper sig selvsagt af, og man kan også komme til ansigtsmaling, babyrytmik eller børnekirke om lørdagen. Cafeen har desuden en masse arrangementer året rundt, der ligeledes opstår ud fra de frivilliges ideer.

Det er alt fra klassiske påfund som fastelavn, Valentine’s Day og jul til mere skøre indslag som Elvis-aften. Menukortet byder på sandwich, salater, kager, kaffe, sodavand, enkelte aftenretter og selvfølgelig børneretter.

Hvad: Cafe Sweet Surrender.
Hvor: Dybbølsgade 49.
Info: sweetsurrender.dk