Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/09/14

Guide: De 4 med bøger & bønner

  • Foto: Michael Bothager Foto: Michael Bothager
Bogcafeer. AOK har samlet en guide til, hvor du kan gemme dig med en god bog og en varm kop et eller andet, når efterårsvejret sætter ind.

Byens Bogcafé Vesterbro

Istedgade 102
1650 København V

Den kreative

Byens bogcafe på Vesterbro. Foto: Betina Garcia

Det er ikke længe siden, Byens Forlag åbnede bogcafé i Ørestad. Nu har denne fået en lillesøster på Istedgade i det indre Vesterbro. Forlagets bøger hænger fra loftet, og forlagsmedarbejderne arbejder i cafeens rum blandt de kaffedrikkende og boglæsende gæster. Stemningen er hyggelig, og der er også plads til de små, som får helt særlig forkælelse i form af spændende legetøj og hyggelige aktiviteter.

Hvad: Byens Bogcafé
Hvor: Istedgade 102, Kbh. V

Den Franske Bogcafé

Fiolstræde 16, st.
1171 København K

Den frankofile

Foto: Michael Bothager

Er du en smule forelsket i det fanske, er Den Franske Bogcafé et sikkert bud på et hyggeligt gemmested. Udover udvalget af franske og danske oversatte bøger, bliver der ofte holdt foredrag, blandt andet af store franske og danske forfattere. Dog er det ikke altid nemt at finde en siddeplads i de hyggelige omgivelser, for der er rigtig mange københavnere, som er glade for Den Franske Bogcafé.

Hvad: Den Franske
Hvor: Fiolstræde 16, Kbh. K

Paludan Bogcafé

Fiolstræde 10-12
1171 København K

Den studerende

Foto: Brian Berg

Paludan Bogcafé blev grundlagt som boghandel og forlag i 1895 og er siden forvandlet til bogcafé og restaurant. Stedet fremstår i dag som en moderne café – det specielle er bare, at man ikke kan se tapetet for fyldte bogreoler. På grund af den meget centrale beliggenhed er cafeen en anelse overrendt af gæster, og lydniveauet er typiske ret højt. Men er man til storbypuls, er dette jo ikke nødvendigvis negativt.

Hvad: Paludan Bogcafé
Hvor: Fiolstræde 10-12, Kbh. K

The Laundromat Cafe

Elmegade 15
2200 København N

Den tøjvaskende

Foto: Michael Bothager: The Laundromat i Elmegade

Har du nogensinde haft behov for at fordrive tiden, mens du er på vaskeri? Så er The Laundromat Café noget for dig. Her er du velkommen til at læse i cafeens bøger, mens du drikker kaffe – og venter på, at vasketøjet bliver færdigt. Tidligere løb de med AOK-prisen »Byens Bedste Brunch«, så der er bestemt også noget at komme efter, hvis man hverken har brug for tøjvask, læsning eller kaffe. Cafeerne findes på Østerbro, Nørrebro og Frederiksberg.

Hvad: The Laundromat Café
Hvor: Gammel Kongevej 96, Frb / Elmegade 15, Kbh. N / Århusgade 38, Kbh. Ø

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register