Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/02/18

Guide: 7 gode restauranter med udsigt i København

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
Spis i skyerne og nyd udsigten med god mad i højden. Her er de højest beliggende restauranter i København.

Man snakker ofte om de højere gastronomiske luftlag, og det har vi taget helt bogstaveligt. Her er en guide med spisesteder i København, der serverer mad i himlen og med byens bedste udsigt on the side.

Læs med her og join 'The Mile-high Club' med smagsløgene - og husk du kan trykke på billederne og læse meget mere om hvert sted.

Restaurant Silo

Helsinkigade 29
2150 Nordhavn

Den med de kæmpe vinduer

Der er helt oppe i vinduespartierne, at Restaurant Silo holder til. Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Silo har 17. og 18. etage i The Silo i Nordhavn - og måske byens bedste udsigt. De råder over 967 kvadratmeter heroppe, og det er inddelt i fire forskellige afdelinger. Mod syd er der et stort loungeområde med dybe bløde stole, hvor man både kan nyde en kaffe, arbejde eller spise, hvis det er det man vil. Hele vejen rundt er der de smukkeste store panorama-vinduer.

De producerer både frokost og aftensmad til de 130 gæster, som der er plads til. Frokostpriserne ligger mellem 75-125 kr. og vedkender sig et verdenskøkken baseret på velsmag.

Til aften kan man få en fire-retters menu til 425 kr. eller gå a la carte i kortet, der starter ved 105 for forretter som f.eks. kunne være lun blæksprutte med grillede porrer og forårsløg samt løvstikke, syrlig løgvinaigrette og omkring 235 for en hovedret som f.eks. kunne være stegt pighvar med dampet broccoli, brøndkarse og Bourgogne-snegle i rødvinssauce.

Hvad: Restaurant Silo
Hvor: Helsinkigade 29, 2150 Nordhavn

Geranium

Per Henrik Lings Allé 4
2100 København Ø

Den i Parken

Foto: Uffe Weng

Geranium ligger på 8. sal i H-tårnet ved FCKs udebane-tribune i Parken med udsigt til Sverige i godt vejr.

"Først var jeg skeptisk, men vi faldt pladask for dette sted. Og jeg får stadig et sug i maven hver dag, når jeg kommer herop og ser ud over Fælledparkens trætoppe," siger køkkenchefen selv, Rasmus Kofoed, som forøvrigt har vundet både guld, sølv og bronze til VM for kokke.

Hans madstil er avantgarde nordisk og i ren verdensklasse, hvilket tre Michelin-stjerner også bevidner. Priserne er blandt byens højeste, til gengæld får man også ofte over 20 retter og en oplevelse for livet.

Hvad: Geranium
Hvor:Per Henrik Lings Allé 4, 2100 København Ø

Trio

Jernbanegade 11
1608 København V

Den i Axel Towers

Trio i Axel Towers er så internationalt cool, som det overhovedet kan blive. Kom med indenfor her - og se Danmarks måske fedeste toilet. Københavns nye gourmetrestaurant Trio ligger i Axel Towers og har en, skal vi sige ok, udsigt over byen.Læs alt om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvis man vil føle sig så kosmopolitisk og international som man overhovedet kan, så sigt mod gourmetrestaurant Trio på 9. og 10. etage i Axel Towers. Her er lækkert med stort L i en blanding af VIP-lufthavns-lounge og urban coolness.

Trio har 80 pladser til spisende gæster i to plan og med hængende repos, så man følger sig flyvende over Københavns tage og med direkte udsigt til Rådhustårnet.

Man kan få seks retter til 600 kr., og der er både a la carte og menu heroppe - og man er også velkommen til at tage elevatoren op og bare få en øl i den ligeså imponerende cocktailbar.

Hvad: Restaurant Trio
Hvor: Jernbanegade 11, 1608 København V

Sticks'n'Sushi på Tivoli Hotel

Arni Magnussons Gade 2
1577 København V

Den med sushi

Foto: PR

Du kan du se helt til Sverige og drikke kaffe i gyngerne, når du spiser på Sticks'n'Sushi på 12. etage af Tivoli Hotel. På Sticks'n'Sushi på Kalvebod Brygge er der en fantastisk u-dansk stemning, og en fornemmelse af at du lige så godt kunne befinde dig i London eller en anden metropol.

I cocktailbaren kan du sidde i gynger og sushibaren har også en stor terrasse, hvor du kan sidde, når vejret er lunt, og en afdeling ved siden af det åbne køkken, hvor du kan spise på traditionel, japansk vis: siddende på gulvet.

Konceptet er rå fisk og marinerede ris, som københavnerne kender og elsker det.

Hvad: Sticks'n'Sushi
Hvor Arni Magnussons Gade 2, 1577 København V

Gro Spiseri på ØsterGRO

Æbeløgade 4
2100 København Ø

Den på taget

På Østerbro ligger ØsterGRO. Det er en 600 m2 stor økologisk tagfarm, som forsynee lokale familier med friskhøstede grøntsager groet på 5 sal af af et gammelt bil-auktionshus i Æbeløgade 4. Og så er det en restaurant. Foto: Cory Ben Brown

Spis i et drivhus på en tagterrasse fyldt med planter. Lyder det fantastisk - det er det også.

ØsterGRO er en 600 m2 stor økologisk tagfarm, som forsyner lokale familier med friskhøstede grøntsager groet på 5. sal af et gammelt bil-auktionshus i Æbeløgade 4.

Man skal ind i gården og op af vindeltrappen, før der møder en et fantastisk syn. Her ligger simpelthen en mark med de skønneste planter under åben Østerbrohimmel og et stort drivhus, hvor man kan slå sig ned til middag. Der bliver sat friske, sæsonbetonede, økologiske og respektfuldt fremskaffede råvarer fra de gode lokale avlere, jægere og fiskere på bordet, og man kan så tilkøbe drikkevarer på aftenen.

Hvad: Gro Spiseri
Hvor: Æbeløgade 4, 2100 København Ø

MASH Penthouse

Arni Magnussons Gade 2
1577 København V

Den med bøffer

Foto: Claudia Dons

MASH Penthouse på 12. etage af Tivolihotellet er en gigantisk lussing til den danske jantelov. Her er højt til loftet, højt til himlen og kort til en rigtig god bøf.

Der venter designentusiaster og bøfsultne gæster en gennemført oplevelse med en af byens bedste udsigter.

Restauranten på toppen af Tivoli Hotellet er med sine 400 kvadratmeter og plads til 90 spisende gæster indenfor og 60 udenfor ikke en af kædens største, men til gengæld den eneste med tagterrasse i 12 etagers højde. Desuden har restaurantens skybar en helt formidabel evne til at sende ens tanker ud i det store verden.

Hvad: Mash Penthouse
Hvor: Arni Magnussons Gade 2, Vesterbro

Tårnet

Prins Jørgens Gård 1
1218 København K

Den over politikerne

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Tårnet på Christiansborg er med sine 106 meter et af landets højeste punkter. Og restauranten deroppe er da også 28 meter over havoverfladen. Der er dog 'kun' et enkelt, stort vindue, så udsigtmæssigt får man mere ud af at søge lidt længere op.

Der er nemlig også blevet bygget et trappetårn op til lyslanternen helt oppe på toppen, så man kan komme helt op til udsigtspunktet på toppen af tårnet, denne post er blevet døbt Udsigten og den rager 44 meter op.

Det er Rasmus Bo Bojesen, som forpagter Tårnet, og madstilen er dansk med egnsretter fra hele landet. Prisen er i et gennemsnitligt leje.

Hvad: Tårnet
Hvor: Prins Jørgens Gård 1, 1218 København K