Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/12/17

Guide: 6 syndige og søde julesager du skal smage lige nu

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
  • Foto: PR-foto, Hotel Chocolat Foto: PR-foto, Hotel Chocolat
  • Foto: Stine Hansen Foto: Stine Hansen
  • Foto: PR-foto, Munchies Foto: PR-foto, Munchies
  • Foto: PR-foto, Tivoli Foto: PR-foto, Tivoli
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
København byder på masser af flotte og velsmagende sukkersager i denne søde juletid. AOK har smagt sig gennem godterne og fundet seks favoritter, som du ikke bør snyde dig selv for.

Foto: PR-foto, Hotel Chocolat

Chokoladebombe med saltkaramel og klemetin

En af Københavns mest overdådige julegodter finder du på Hotel Chocolat på Strøget. Her er ambitionerne tårnhøje, og udvalget af gode bidder og godt til ganen er enormt.

På trods af, at den mætter som et solidt måltid, skal julens største stjerne dog hverken tygges eller spises, men derimod drikkes.

Den består af flydende, mørk chokolade af høj kvalitet tilsat klementin og saltkaramel, og som om det ikke var nok, så er den da lige toppet med chokoladeflødeskum og pyntet med knas og ekstra chokolade. Halleluja!

Er man mere til den krydrede udgave, kan man få en variant med ginger bread-smag i stedet for klementin og saltkaramel.

En kop af den varme drik koster 56 kr.

Hvad: Varm chokolade med saltkaramel og klementin
Hvor: Hotel Chocolat, Østergade 13, København K
Hvor meget: 56 kr.

 

Foto: Stine Hansen

Veganske æbleskiver

Æbleskiver hører julen til. Hos Nicecream på Vesterbro og Nørrebro kan man få en vegansk udgave af  de runde julehapsere. De bliver lavet frisk fra bunden, og Nicecream har selv udviklet opskriften.

Vegansk betyder selvfølgelig uden smør, æg og mælk. I opskriften kan vi bl.a. afsløre, at der, for at erstatte de animalske produkter, er tilsat soyayoghurt, æblemos og citronskal.

Æbleskiverne er helt perfekt fyldige og svampede på den gode måde, og de smager dejligt. Alt er hjemmelavet fra bunden, og julekuglerne serveres med vegansk is samt blåbær- og jordbærsyltetøj.

Det koster 49 kr. for tre stk. og 59 kr., hvis du runder op til fem. For en 10er ekstra kan du også få en kop kaffe eller varm kakao med i købet.

Hvad: Veganske æbleskiver
Hvor: Nicecream, Elmegade 30 og Enghave Plads 10
Hvor meget: Fra 49 kr.

 

Foto: PR-foto, Munchies

Pyntesyg kæmpevaffel

Christianshavns populære vaffelmager har eksperimenteret til den helt store guldmedalje for at komme frem til julens bedste opskrift.

Resultatet er en bubble waffle, som alle ris a la mande-fans bliver nødt til at smage.

En bubble waffle er oprindeligt en gammel streetfood-kending fra Hong Kong, men denne jul har den fået et dansk twist.

Den store, luftige vaffel fyldes nemlig med den danske dessertfavorit ris a la mande i is-udgave og overhældes med kirsebærsovs, inden den til slut pyntes med flødeskum og mandelflager.

Prisen for herligheden er 60 kr.

Hvad: Bubble Waffle med ris a la mande-is og kirsebærsovs
Hvor: Munchies, Torvegade 55, København K
Hvor meget: 60 kr.

 

Foto: PR-foto, Tivoli

Hjerter af honning

Hjerteformede honningkager er en sand juleklassiker, og i Tivoli kan du spise dem blandt julelys, forlystelser og hyggelige boder.

Kagerne er bagt med honning, som Tivolis egne bier har leveret, og krydderier og smagsgivere som kanel, nelliker, appelsin, stjerneanis og ingefær sørger for den helt rigtige smag af jul.

De søde hjerter er selvfølgelig overtrukket med god mørk chokolade, og nogle er pyntet med glasur.

Du finder dem i Honningkageslottet, og priserne starter på 27 kr.

Hvad: Honninghjerter
Hvor: Honningkageslottet, Tivoli, Vesterbrogade 3, København V
Hvor meget: Fra 27 kr.

 

Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Amerikansk juletærte

Amerikanere elsker tærte, og der findes masser af opskrifter på særlige julevarianter, som bages i december.

Men man behøver heldigvis ikke at begive sig hele vejen til staterne for at smage en ægte amerikansk jule-pie. Man kan faktisk bare nøjes med at lægge vejen forbi Skindergade, hvor The American Pie Company holder til.

I hele december har den lille tærtecafé to juledrømme på menuen. Den ene hedder Holly Jolly Cherry Crumble og er en kirsebærtærte, der ville få agent Cooper til at dåne. Den har klassisk bund og er fyldt til randen med kirsebær og appelsinskal, og på toppen er der masser af knasende crumble samt hjerter med sukker på.

Den anden julevariant er skabt til sukkerhungrende Oreo-elskere. Santa’s Chocolate Peppermint Stick er lavet af en Oreo-småkagebund med mørk chokoladeganache og en lille genialitet - knuste rød/hvide sukkerstokke og masser af flødeskum på toppen.

Et stykke tærte koster 45 kr.

Hvad: Amerikanske juletærter
Hvor: The American Pie Company, Skindergade 25, København K
Hvor meget: 45 kr. for et stykke

 

Foto: Rasmus Kramer Schou

Kanelsneglens julede storebror

Kardemommesnurren er kanelsneglens storebror på julesteroider.

Op til jul bør alle, der er glade for sødt bagværk, sætte tænderne i denne himmerige-mundfuld, som er både knasende og blød på samme tid.

Juno the Bakery på Østerbro bruger fuldkommen friskkværnet kardemomme, der både sprænger skalaen for velsmag og får kardemommefans til at cykle på tværs af byen for at smage. Pas på, man kan hurtigt blive afhængig!

Prisen for en kardemommesnurre er 25 kr.

Hvad: Kardemommesnurre
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48, København Ø
Hvor meget: 25 kr.