Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/07/18

Guide: 5 barer du skal besøge på årets Roskilde Festival

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock
  12  
Øl, vin, spritz, gin og cocktails. Udbuddet af drikkevarer er stort på årets Roskilde Festival. AOK guider til fem barer, der er et besøg værd.

Den med vin og bobler

Traditionen tro er stribevis af københavnske barer og spisesteder at finde på Roskilde Festival, og igen i år er Vesterbros argentiske vinfavorit Malbeck klar til at servere gode druer for festivalgæsterne.

Malbeck har to barer, som begge ligger ved Avalon-scenen, tæt på en anden københavnerfavorit - Meyers. I den ene bar kan der købes vin, og i den anden er det bobler, der langes over disken. I begge barer kan man vælge mellem glas eller flaske - alt efter hvor tørstig man er.

Hvad: Malbeck Vinbar og Malbeck Boblebad
Hvor: Ved Avalon

Den med gin

Ingen fest uden gin. Roskilde Festival har selvfølgelig også sørget for en bar for ginfans.

Den hedder Gin-ial og er placeret midt i Tradezone Central mellem række af madboder og rækken af tøjboder. Man kan næsten ikke undgå at støde på den, når man pendler mellem koncerter på Arena og Pavilion.

Gin-ial mikser cocktails med gin og laver forskellige varitioner af den klassiske gin og tonic. Man kan bl.a. vælge en drink med agurk, ananasjuice eller citrusfrugter.

Hvad: Gin-ial
Hvor: Tradezone - Central

Foto: Shutterstock

Den med øl

Tiden, hvor Roskilde Festivals gæster kun kunne slukke tørsten med Grøn Tuborg, er for længst slut. De seneste år har der været specialøl på menuen udvalgte steder på festivalen, og også denne sommer har ølentusiaster noget at glæde sig over.

De skal blot lægge vejen forbi madmekkaet Food Court, hvor Jacobsen har en bod med specialøl i hanerne. Her kan man mæske sig i stærkere sager som brown ale eller køle ned med en IPA.

Hvad: Jacobsen
Hvor: Food Court

Den med spritz og sangria

DMI har sørget for en vejrudsigt, der sender tankerne til Sydeuropa. Og så kan man jo lige så godt lade som om, at man sidder på en fortovscafé i Barcelona eller Rom.

Her hjælper Vinhanen stemningen godt på vej med sangria og spritz, som de laver i Food Courts hjørnebar, Bar2. Man kan vælge mellem to slags sangria - en med rødvin og en med rosé, og spritz fås enten med hyldeblomst eller vermouth. Begge dele skænkes i både kande og glas.

Hvad: Vinhanen
Hvor: Tradezone - Central

Den med cocktails

Til daglig finder man Brus på Nørrebro, hvor passionerede kendere tapper topklasseøl i spandevis, men lige nu er Byens Bedste Ølbar 2018 også at finde på Roskilde Festival under navnet Mikropolis.

Her er det dog ikke øl, der skænkes, men derimod cocktails fra fad. På menuen er der bl.a. forfriskende drinks som ingefær-mojito og whiskey sour, og er man på udkig efter en white russian, er det her man finder den.

Flere af Brus' cocktails er økologiske.

Hvad: Brus
Hvor: Ved Apollo og South City